ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

від 10 грудня 2002 року № 527
Про проведення новорічних і різдвяних свят

З метою організації змістовного дозвілля дітей та юнацтва під час зимових канікул, забезпечення організаційного рівня проведення новорічних і різдвяних заходів:

1. Управлінням, відділам та іншим структурним підрозділам облдержадміністрації, райдержадміністраціям забезпечити:

- проведення новорічних і різдвяних свят ялинки, народних обрядів, розваг, спортивно-масових заходів у кожному населеному пункті області, підприємстві, організації та установі із залученням професійних і самодіяльних колективів, діячів культури, мистецтва та спорту;

- проведення зимових шкільних та студентських канікул з використанням у повній мірі можливостей санаторно-курортних закладів, пришкільних таборів, оздоровчих майданчиків для організації оздоровлення і відпочинку дітей і молоді та безкоштовного перебування в них дітей пільгового контингенту;

- відвідання школярами театрів, музеїв, інших закладів культури і мистецтва для організації їхнього дозвілля під час зимових канікул;

- фінансування організації і проведення цих заходів, а також придбання подарунків для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей-військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов'язків, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; вихованців будинків дитини, дитячих дошкільних будинків, шкіл-інтернатів, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, притулків, приймальників-розподільників для неповнолітніх, учнів 1-4 класів, усіх студентів пільгового контингенту, дітей-біженців та дітей осіб, які були вимушені залишити місця постійного проживанні, талановитих та творчо обдарованих дітей;

- залучення суб'єктів господарювання для надання фінансової та матеріальної допомоги в першу чергу будинкам-інтернатам, дитячим будинкам, притулкам і приймальникам-розподільникам для неповнолїтніх;

- новорічні та різдвяні привітання та святкові заходи для широких верств населення, в першу чергу ветеранів війни та праці; уславлених людей області, міст, районів, підприємств, організацій та установ; соціальне незахищених категорій населення з проведенням благодійних обідів; Героїв Радянського Союзу, кавалерів орденів Слави та їх вдів з наданням продовольчих наборів;

- впровадження різноманітних форм проведення свят, передбачивши оформлення центральних майданів і вулиць, підприємств та організацій, прилеглих територій у належний стан; організацію продажу ялинок і подарункових наборів; святкові ярмарки; заходи на майданчиках, у палацах та будинках культури; участь дітей із сільських районів у святах у підшефних районах міста Харкова;

сприяння у проведенні різдвяних релігійних заходів у храмах та молитовних будинках.

Рекомендувати райміськвиконкомам провести аналогічну роботу.

2. Запропонувати керівникам управлінь, відділів та інших структурних підрозділів облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій, райміськвиконкомів взяти особисту участь у проведенні новорічних та різдвяних свят.

3. Управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації (Н.В.Левченко) забезпечити проведення обласних новорічних свят:

- на базі театрів, палаців та будинків культури, Державного цирку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що проживають у містах та районах області та не охоплені школами-інтернатами; дітей з дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей; дітей військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов'язків; дітей з багатодітних сімей; дітей, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

- у Харківському академічному театрі опери та балету ім. Лисенка для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що проживають у містах та районах області та не охоплені школами-інтернатами; дітей з дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей; дітей військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов'язків; дітей з багатодітних сімей; дітей, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, талановитих і обдарованих дітей.

4. Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації (Л.О. Бєлова) забезпечити проведення:

- новорічних свят для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без батьківського піклування та вихованців шкіл-інтернатів, які є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, талановитих та творчо обдарованих дітей на базі обласного Палацу дитячої та юнацької творчості;

- забезпечити організацію обмінних поїздок школярів Харківської та Львівської областей на різдвяні свята з метою оздоровлення старшокласників та ознайомлення їх з визначними пам'ятками історії та культури.

5. Управлінню охорони здоров'я облдержадміністрації (Ю.Г.Федченко) забезпечити проведення новорічних свят для вихованців будинків дитини та в дитячих лікувальних закладах.

6. Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації (П.І Гіренко) організувати і провести новорічні та різдвяні свята для дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та дітей, які виховуються у сім'ях, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

7. Головному управлінню праці та соціального захисту населення облдержадміністрації (Б.Є.Баєв) організувати і провести новорічні та різдвяні свята для дітей-інвалідів, які знаходяться в інтернатних закладах галузі.

8. Службі у справах неповнолітніх облдержадміністрації (Ф.В.Гриценко) організувати і провести ранки у обласному та місцевому притулках. Спільно з Головним управлінням освіти і науки облдержадміністрації здійснити заходи щодо виявлення дітей, які залишилися без догляду, та влаштування їх у заклади соціального захисту для неповнолітніх.

9.Управлінню з питань фізичної культури, спорту та туризму облдержадміністрації (В.А.Христоєв) у період зимових канікул організувати проведення фізкультурно-масових та оздоровчих заходів з дітьми і підлітками, забезпечити повноцінну роботу спортивних споруд та майданчиків.

10.Управлінню культури облдержадміністрації (Л.Г.Морозко) забезпечити:

- проведення новорічних та різдвяних свят у всіх закладах культури та мистецтва;

- проведення виїздів театралізованих і філармонічних колективів у сільські райони області /за окремим графіком/;

- вишукати можливість для проведення безкоштовних дитячих сеансів у кінотеатрах та клубах.

11. Управлінню промисловості, транспорту і зв'язку облдержадміністрації (І.П.Колот) організувати виготовлення новорічних наборів, подарунків, продукції із святковою символікою зустрічі Нового року, Різдва Христового.

12. Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації виділити на проведення заходів 176 тис. гривень, у тому числі:

- управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації -91,6 тис. гривень;

- службі у справах неповнолітніх облдержадміністрації - 4 тис. гривень;

- Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації - 70 тис. гривень;

- управлінню охорони здоров'я облдержадміністрації - 5 тис. гривень;

- головному управлінню праці та соціального захисту населення облдержадміністрації- 5,4 тис. гривень.

Зазначені витрати провести до 15 грудня 2002 року за рахунок загальних асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на оздоровлення дітей управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації.

13. Рекомендувати об'єднанню профспілок Харківської області (В.Г.Антонов) взяти участь у проведенні новорічних та різдвяних свят, оздоровленні дітей в оздоровчих закладах.

14. Управлінню Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області (С.М.Гусаров) на період зимових канікул, новорічних свят:

- посилити контроль за переміщенням дітей в області і за її межами;

- організувати роботу додаткових постів ДАІ на вулицях, площах населених пунктів, особливо в місцях проведення новорічних ялинок;

- забезпечити громадський порядок під час проведення масових новорічних заходів, приділивши особливу увагу додержанню вимог протипожежної безпеки, дорожнього руху.

15. Прес-службі апарату облдержадміністрації (Н.М.Марченко) забезпечити висвітлення проведення новорічних та різдвяних свят у засобах масової інформації, організувати показ новорічних та різдвяних пізнавальних і розважальних передач для дітей та юнацтва на місцевих каналах.

16. Управлінням і відділам облдержадміністрації, райдерж-адміністраціям, райміськвиконкомам інформувати про виконання новорічних заходів управління у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації до 15 січня 2003 року. Управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації надати інформацію облдержадміністрації до 20 січня 2003 року:

17. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації О.Л.Сидоренка.

Голова обласної державної адміністрації
Є. КУШНАРЬОВ