ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

Від 08.05.08 № 210
Про затвердження натуральних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості для надання в 2008 році населенню пільг і житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам

Зареєстровано в Головному управлінні юстиції у Харківській області 8 травня 2008 року за №17/985


Відповідно до законів України "Про місцеві державні адміністрації", "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" та постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2008 № 150 "Про встановлення мінімальних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості для надання у 2008 році пільг і житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам", з метою соціального захисту малозабезпечених верств населення області:

1. Затвердити натуральні норми для надання у 2008 році населенню області пільг і житлових субсидій готівкою для відшкодування витрат на придбання твердого палива і скрапленого газу за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам:

а) норми забезпечення населення пільговим твердим паливом та скрапленим газом - відповідно одна тонна та один балон на домогосподарство в рік, а особам, які мають таке право згідно зі статтею 48 Гірничого закону України, -3,1 тонни вугілля на побутові потреби на домогосподарство в рік;

б) норму забезпечення твердим паливом для надання житлових субсидій населенню готівкою - 2,2 тонни на домогосподарство в рік;

в) норми забезпечення населення скрапленим газом, який використовується для приготування їжі, для надання житлових субсидій населенню готівкою, у такій кількості - два балони (42 кілограми) на рік на одну-дві особи, три балони (63 кілограми) - на три - чотири особи, чотири балони (84 кілограми) - на п'ять і більше осіб. У разі споживання скрапленого газу від групових резервуарних установок мінімальна норма забезпечення скрапленим газом становить 42 кілограми на одну особу на рік, але не більш як 210 кілограмів, у межах затверджених граничних показників вартості твердого палива - 658 грн. за одну тонну та вартості скрапленого газу - 95 грн. за один балон.

2. Установити, що в 2008 році громадянам, які для опалення житлових приміщень використовують рідке пічне побутове паливо, пільги надаються з розрахунку затвердженої вартості однієї тонни твердого палива, а субсидії для відшкодування витрат на його придбання виходячи з вартості затвердженої в області натуральної норми забезпечення населення твердим паливом.

3. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 10.05.2007 № 264 "Про затвердження натуральних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості для надання у 2007 році пільг і житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам", зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Харківській області 18.05.2007 за № 11/933.

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації згідно з розподілом обов'язків.

5. Це розпорядження набирає чинності в установленому порядку.

Голова обласної державної адміністрації

А.АВАКОВ