ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

Від 11.06.08 № 322
від 30.05.2008 року "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2008 рік на виконання Програми забезпечення агропромислового комплексу області сільськогосподарською технікою виробництва підприємств м. Харкова та області на 2008-2015 роки"

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків


30.05.2008
№ 322


Зареєстровано в Головному управлінні юстиції у Харківській області 11 червня 2008 року за № 30/998


Про затвердження Порядку
використання коштів, передбачених
в обласному бюджеті на 2008 рік на
виконання Програми забезпечення
агропромислового комплексу
області сільськогосподарською
технікою виробництва підприємств
м. Харкова та області на 2008-2015 роки


Відповідно до статей 17,18 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", з метою реалізації Програми забезпечення агропромислового комплексу області сільськогосподарською технікою виробництва підприємств м. Харкова та області на 2008-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 28.02.2008 №604-У, ефективного використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2008 рік:

1. Затвердити Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2008 рік на виконання Програми забезпечення агропромислового комплексу області сільськогосподарською технікою виробництва підприємств м. Харкова та області на 2008-2015 роки (додається).

2. Затвердити Умови проведення конкурсу на відшкодування часткової
компенсації вартості сільськогосподарської техніки виробництва
підприємств м. Харкова та області (додаються).

3. Начальнику Головного управління агропромислового розвитку
облдержадміністрації Жорнику М.І. довести до відома голів районних
державних адміністрацій розпорядження та забезпечити виконання
затвердженого Порядку та Умов.

4. Начальнику Головного фінансового управління
облдержадміністрації Овсяннікову Є.І. забезпечити своєчасне перерахування
коштів у межах бюджетних призначень, установлених кошторисом.

5. Головному управлінню агропромислового розвитку
облдержадміністрації про виконання розпорядження інформувати обласну
державну адміністрацію за підсумками І півріччя, III кварталу та до
25.01.2009.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника
голови обласної державної адміністрації В.О.Звєрєва.

7. Це розпорядження набирає чинності в установленому порядку.

Голова обласної державної адміністрації

Арсен Аваков


30.05.2008
№322


Зареєстровано в Головному управлінні юстиції у Харківській області 11 червня 2008 року за № 30/998


Порядок
використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2008 рік
на виконання Програми забезпечення агропромислового комплексу
області сільськогосподарською технікою виробництва
підприємств м. Харкова та області на 2008-2015 роки


1. Цей порядок визначає механізм використання коштів обласного бюджету, передбачених на відшкодування часткової компенсації сільськогосподарським підприємствам усіх форм власності та господарювання (далі - сільгосппідприємства) вартості придбаної сільськогосподарської техніки виробництва підприємств м. Харкова та області.

Головним розпорядником коштів обласного бюджету, що виділяються на виконання цієї Програми, відповідно до рішення обласної ради, є Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Кошти, що передбачені в обласному бюджеті для відшкодування часткової компенсації вартості придбаної сільськогосподарської техніки, перераховуються Головним фінансовим управлінням облдержадміністрації головному розпоряднику коштів згідно з помісячним розписом у межах бюджетних призначень, установлених кошторисом.

2. Відшкодування часткової компенсації вартості техніки встановлюється в розмірі 30 відсотків вартості на техніку виробництва підприємств м. Харкова та області, закупленої сільгосппідприємствами з 1 січня 2008 року у заводів-виготовлювачів та/або у їх офіційних дилерських структур без урахування сум податку на додану вартість за цінами, зазначеними в Переліку, згідно з додатком 1 до Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2008 рік на виконання Програми забезпечення агропромислового комплексу області сільськогосподарською технікою виробництва підприємств м. Харкова та області на 2008-2015 роки.

3. Конкурсна комісія (далі - Комісія), яка створюється наказом Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, на підставі заявок сільгосппідприємств, відповідно до умов проведення конкурсу, визначає переможців конкурсу, яким буде надано відшкодування часткової компенсації вартості техніки.

4. За результатами конкурсу та поданими підприємством затверджених у встановленому порядку копії договору із заводом-виготовлювачем, платіжного документа з відтиском печатки банку про сплату ста відсотків вартості техніки, рахунка-фактури, накладної Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації складає у двох примірниках Перелік сільгосппідприємств, які отримують відшкодування часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки виробництва підприємств м. Харкова та області (далі - Перелік), у межах визначених їм
обсягів і подають його Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації за формою згідно з додатком 2 до Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2008 рік на виконання Програми забезпечення агропромислового комплексу області сільськогосподарською технікою виробництва підприємств м. Харкова та області на 2008-2015 роки.

5. Головне фінансове управління облдержадміністрації згідно з помісячним розписом здійснює фінансування Програми забезпечення агропромислового комплексу області сільськогосподарською технікою виробництва підприємств м. Харкова та області на 2008-2015 роки через головного розпорядника коштів обласного бюджету - Головне управління
агропромислового розвитку облдержадміністрації.

6. Головне управління - агропромислового розвитку облдержадміністрації спрямовує зазначені кошти через орган Державного казначейства України на поточний рахунок сільгосппідприємств, відкритий в установах банку.

7. Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації щомісяця подає Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації звіт про надання відшкодування часткової компенсації вартості техніки згідно з додатком 3 до Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2008 рік на виконання Програми
забезпечення агропромислового комплексу області сільськогосподарською технікою виробництва підприємств м. Харкова та області на 2008-2015 роки.

8. Відповідальність за нецільове використання коштів, передбачених на відшкодування часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки, покладається на Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

9. Контроль за використанням коштів, передбачених на відшкодування часткової компенсації вартості техніки, покладається на Головне фінансове управління облдержадміністрації.

Заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації

Любов Лучанінова


30.05.2008
№322


Зареєстровано в Головному управлінні юстиції у Харківській області 11 червня 2008 року за № 31/999


Умови
проведення конкурсу на відшкодування часткової
компенсації вартості сільськогосподарської техніки
виробництва підприємств м. Харкова та області


1. Загальні положення


1.1. Умови проведення конкурсу на відшкодування часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки виробництва підприємств м. Харкова та області (далі - Умови) визначають порядок організації та проведення конкурсу для надання з обласного бюджету відшкодування часткової вартості сільськогосподарської техніки виробництва підприємств м. Харкова та області сільськогосподарським підприємствам усіх форм власності та господарювання (далі - сільгосппідприємства).

1.2. Метою проведення конкурсу є забезпечення ефективного використання
коштів обласного бюджету, що спрямовуються на відшкодування часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки виробництва підприємств м. Харкова та області.

2. Порядок організації конкурсу


2.1. Для виконання організаційної роботи, пов'язаної з проведенням конкурсу, Головне управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації протягом трьох днів після набрання чинності цих Умов видає наказ, яким утворює конкурсну комісію (далі - Комісія) з питань визначення сільгосппідприємств для надання їм коштів обласного бюджету на відшкодування часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки виробництва підприємств м. Харкова та області, затверджує Положення про Комісію і персональний склад.

До складу Комісії входять спеціалісти головних управлінь обласної державної адміністрації: агропромислового розвитку, фінансового, економіки, промисловості, транспорту і зв'язку; Інспекції державного технічного нагляду та представники управління Державного казначейства України і Контрольно-ревізійного управління в Харківській області (за згодою).

Головою Комісії призначається заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

2.2. Рішення про проведення конкурсу приймається Комісією в межах доведених обсягів коштів з обласного бюджету.

2.3. Комісія проводить відкритий для всіх Претендентів конкурс.

2.4. Протягом п'яти днів після набрання чинності умов про проведення конкурсу Комісія розміщує відповідне оголошення про свою роботу в засобах масової інформації.

2.5. Сільгосппідприємства, які претендують на право визначення їх
переможцями конкурсу (далі - Претенденти), подають до Комісії документи згідно з Переліком (додаток 1 до Умов проведення конкурсу на відшкодування часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки виробництва підприємств м. Харкова та області) і заявки на участь у конкурсі (додаток 2 до Умов проведення конкурсу на відшкодування часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки виробництва підприємств м. Харкова та області) не пізніше ніж за 2 дні до його проведення.

2.6. Подані на конкурс документи реєструються секретарем Комісії в журналі обліку. Документи, представлені не в повному обсязі, повертаються Претенденту із зазначенням причин повернення без їх розгляду.

2.7. До комісії допускаються сільгосппідприємства, які здійснили проплату за сільськогосподарську техніку згідно із затвердженим переліком, починаючи з 1 січня 2008 року.

2.8. Компенсація не надається таким Претендентам:

тим, яких визнано банкрутами;

проти яких порушено справу про банкрутство;

що перебувають у стадії ліквідації або мають заборгованість більше ніж півроку зі сплати податків і платежів до державного, місцевих бюджетів і Пенсійного фонду;

яким надано на одиницю техніки, на яку подаються зазначені в додатку 1 документи до Комісії, фінансову підтримку на безповоротній основі в розмірі 30 відсотків для компенсації витрат, пов'язаних із придбанням першого трактора, комбайна, вантажного автомобіля (для фермерських господарств).

2.9. Претендент несе повну відповідальність за достовірність поданої інформації.

2.10. Під час вивчення документів, поданих на конкурс, Комісія має право, у разі необхідності, здійснювати перевірку достовірності інформації, наданої Претендентами. У разі виявлення недостовірної інформації або неналежним чином оформлених документів Комісія приймає рішення про відхилення заявки

Претендента на участь у конкурсі, про що письмово повідомляє його із зазначенням мотивів відмови.

3. Визначення переможців конкурсу


3.1. Основними показниками, які беруться до уваги членами Комісії при визначенні переможців, є:

відсутність простроченої заборгованості за кредитами, залученими державою або під державні гарантії і наданими для закупівлі сільськогосподарської техніки іноземного виробництва, переданої сільгосптоваровиробникам та іншим суб'єктам господарювання, а також за вітчизняну сільськогосподарську техніку, отриману на умовах фінансового лізингу в минулі роки;

рівень забезпеченості сільгосппідприємства складною сільськогосподарською технікою відповідно до нормативів обчислення навантаження.

3.2. Рішення Комісії приймається на закритих засіданнях у присутності не
менше двох третин її складу відкритим голосуванням простою більшістю голосів.

У разі рівної кількості голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.

3.3. Рішення Комісії оформляється протоколом, який підписують усі
присутні члени Комісії.

Заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації

Любов Лучанінова
  • Додатки до Умов (.doc 41 Kb)