ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

Від 18.06.08 № 320
від 29.05.2008 "Про граничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки на окремі види продовольчих товарів"

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків


29.05.2008
№ 320


Про граничні торговельні
(постачальницько-збутові)
надбавки на окремі види
продовольчих товарів


Зареєстровано в Головному управлінні юстиції у Харківській області 18 червня 2008 року за №33/1001


Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 №1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" (зі змінами та доповненнями), керуючись статтями 6, 41 Закону України "Про місцеві державні адміністрації'":

1. Установити граничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) на окремі види продовольчих товарів, що реалізуються суб'єктами господарської діяльності всіх форм власності, без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні (додаються).

Затверджений граничний рівень торговельних (постачальницько-збутових) надбавок при реалізації продовольчих товарів від виробника до кінцевого споживача, розподіляється між оптовими та роздрібними суб'єктами господарювання на договірній основі і не залежить від кількості посередників.

Понад рівень торговельної (постачальницько-збутової) надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) на основні продукти харчування, що реалізуються суб'єктами господарської діяльності всіх форм власності, можуть включатися витрати на їх транспортування в міжміському сполученні.

2. Головному управлінню економіки облдержадміністрації про хід виконання розпорядження інформувати облдержадміністрацію щомісячно до 10 числа наступного за звітним місяця.

3. Визнати , такими, що втратили чинність, розпорядження голови
облдержадміністрації від 22.01.2004 № 19 "Про граничні торговельні надбавки на окремі продовольчі товари", зареєстроване в Харківському обласному управлінні юстиції 28.01.2004 за № 13/709 (зі змінами).

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації Я.П.Ющенка.

5. Це розпорядження набирає чинності в установленому порядку.

Голова обласної державної адміністрації

А.АВАКОВ



Зареєстровано в Головному управлінні юстиції у Харківській області 18 червня 2008 року за №33/1001


Граничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) на окремі види продовольчих товарів, що реалізуються суб'єктами господарської діяльності всіх форм власності, без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні



п/п
Найменування
продовольчих товарів
Граничні торговельні
(постачальницько-збутові) надбавки до оптової ціни виробника (митної
вартості), %
Для суб'єктів підприємницької діяльності всіх
форм власності, які здійснюють торгівлю в містах обласного значення Харківської
області
Для суб'єктів підприємницької діяльності всіх форм власності, які здійснюють торгівлю на території Харківської області, крім міст обласного
значення
1Ковбасні вироби варені1015
2Молоко питне незбиране різної жирності, короткотермінового та тривалого терміну зберігання1015
3Сири кисломолочні різної жирності і нежирні1015
4Сири тверді1215
5Масло вершкове1015
6Сметана1015
7Олія соняшникова1015
8Яйця курячі1215


Примітка:

У граничних торговельних (постачальницько-збутових) надбавках врахована оптова надбавка виробника (постачальника), та податок на додану вартість.

Оптова ціна виробника - ціна, за якою здійснюється продаж (реалізація) товарів підприємством-виробником суб'єктам господарювання для їх подальшого продажу (реалізації).

Торговельна надбавка (націнка) - сума витрат обігу (в тому числі амортизаційних відрахувань) та прибутку, необхідних суб'єкту господарювання для здійснення його діяльності.

Заступник голови -
керівник апарату обласної
державної адміністрації

Л.Лучанінова