ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

Від 18.06.08 № 321
від 29.05.2008 "Про граничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки на основні продукти харчування"

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків


29.05.2008
№321


Про граничні торговельні
(постачальницько-збутові)
надбавки на основні
продукти харчування


Зареєстровано в Головному управлінні юстиції у Харківській області 18 червня 2008 року за №32/1000


Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" (зі змінами та доповненнями), керуючись статтями 6, 41 Закону України "Про місцеві державні адміністрації":

1. Установити граничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) на основні продукти харчування, що реалізуються суботами господарської діяльності всіх форм власності, без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні (додаються).

Затверджений граничний рівень торговельних (постачальницько-збутових) надбавок при реалізації продовольчих товарів від виробника до кінцевого споживача, розподіляється між оптовими та роздрібними суб'єктами господарювання на договірній основі і не залежить від кількості посередників.

Понад рівень торговельної (постачальницько-збутової) надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) на основні продукти харчування, що реалізуються суб'єктами господарської діяльності всіх форм власності, можуть включатися витрати на їх транспортування в міжміському сполученні.
2. Головному управлінню економіки облдержадміністрації про хід виконання розпорядження інформувати обласну державну адміністрацію щомісяця до 10 числа наступного за звітним.

3. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 06.07.2004 №262 "Про граничні торговельні надбавки па основні продукти харчування", зареєстроване в Харківському обласному управлінні юстиції 13.07.2004 за № 68/764 (зі змінами).

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Я.П.Ющенка.

5. Це розпорядження набирає чинності в установленому порядку.


Голова обласної державної
адміністрації

А. АВАКОВ


Зареєстровано в Головному управлінні юстиції у Харківській області 18 червня 2008 року за №32/1000


Граничні торговельні ( постачальницько-збутові) надбавки до/бптової ціни
виробника (митної вартості) на основні продукти харчування, що реалізуються суб'єктами господарської діяльності всіх форм власності, без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні



п/п
Найменування продуктів харчуванняГраничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості), %
1Хліб вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль вода) без додання цукру, жиру, інших наповнювачів10
2Інші сорти хліба з борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього15
3Борошно пшеничне10
4Макаронні вироби10
5Крупи:
Ячнева10
Гречана10
Манна10
Пшоно10
Рис10
6Цукор-пісок10


Примітка:
У граничних торговельних (постачальницько-збутових) надбавках урахована оптова надбавка виробника (постачальника), податок на додану вартість та вартість фасувальних матеріалів.

Оптова ціна виробника - ціна, за якою здійснюється продаж (реалізація) товарів шдприємством-виробником суб'єктам господарювання для їх подальшого продажу (реалізації).

Торговельна надбавка (націнка) - сума витрат обігу (в тому числі амортизаційних відрахувань) та прибутку, необхідних суб'єкту господарювання для здійснення його діяльності.


Заступник голови -
керівник апарату обласної
державної адміністрації

Л. Лучанінова