ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

Від 10.07.08 № 381
Про забезпечення інноваційного розвитку області

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків


від 4 липня 2008 року
№ 381


Про забезпечення інноваційного
розвитку області



З метою закріплення та розвитку позитивних тенденцій в інноваційній діяльності, підтримки пріоритетних напрямів інноваційного розвитку, створення організаційних та економічних умов, необхідних для переходу економіки регіону на інноваційну модель розвитку, впровадження інноваційної системи, здатної забезпечити підвищення конкурентоздатності економіки регіону та ефективне використання його науково-технічного потенціалу, ураховуючи рішення колегії обласної державної адміністрації від 23 червня 2008 року:

1. Головним управлінням облдержадміністрації: освіти і науки, економіки, промисловості, транспорту І зв'язку, агропромислового розвитку зовнішньоекономічних зв'язків та європейської інтеграції із залученням провідних фахівців:

1.1. Провести до 15 жовтня 2008 року інвентаризацію інноваційної інфраструктури області.

1.2. Спільно з державною бюджетного установою "Північно-східний регіональний центр інноваційного розвитку" забезпечити співробітництво науково-технічних організацій і промислових підприємств області з питань технологічного оновлення виробництва.

2. Головному управлінню зовнішньоекономічних зв'язків та європейської інтеграції облдержадміністрації спільно з державною бюджетною установою "Північно-східний регіональний центр інноваційного розвитку" підготувати в IV кварталі 2008 року пропозиції щодо залучення Харківської області до інноваційних програм ЄС, зокрема програми "Інноваційні регіони Європи".

3. Головним управлінням облдержадміністрації: освіти і науки, економіки, промисловості, транспорту і зв'язку, агропромислового розвитку, зовнішньоекономічних зв'язків та європейської інтеграції, фінансовому підготувати в III кварталі 2008 року пропозиції щодо фінансування з обласного бюджету проектів розбудови інноваційної інфраструктури Харківської області в 2009 році відповідно до державної цільової програми "Створення в Україні інноваційної інфраструктури" на 2009-2013 роки.

4. Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації:

4.1. Підготувати пропозиції для проведення короткострокових курсів підвищення кваліфікації держслужбовців, керівників державних організацій і підприємств з питань розбудови інноваційної економіки до 15 грудня 2008 року.

4.2. Про виконання розпорядження інформувати облдержадміністрацію до 20 січня 2009 року.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Л.О. Бєлову.

Голова обласної державної адміністрації

А.АВАКОВ