ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

вів 20 травня 2003 року № 152

Про забезпечення житлом і працевлаштування
дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування
батьків, із числа випускників професійно-технічних
навчальних закладів 2003 року

Відповідно до Законів України "Про охорону дитинства", "Про професійно-технічну освіту", з метою реалізації державних гарантій щодо забезпечення соціального захисту дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, із числа випускників професійно-технічних навчальних закладів:

1. Райдержадміністраціям:

1.1.Вжити заходів щодо забезпечення в установленому порядку впорядкованим житлом дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, із числа випускників професійно-технічних навчальних закладів, що не мають житла, або вселення їх у приміщення, яке зберігалося за ними, неможливе, згідно з додатком 1.

1.2. Посилити контроль за роботою місцевих органів опіки та піклування в частині дотримання прав на житло дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків.

1.3. Про вжиті заходи інформувати облдержадміністрацію через управління у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації до 1 листопада 2003 року.

2. Рекомендувати виконкомам Харківської та Куп'янської міських рад вжити аналогічні заходи стосовно забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, із числа випускників професійно-технічних навчальних закладів згідно з додатком 2.

3. Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації (Бєлова Л.О.) спільно з обласним центром зайнятості (Міненко В.Л.) забезпечити працевлаштування дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, із числа випускників професійно-технічних навчальних закладів за місцем їх проживання на заброньовані для них робочі місця.

4. Управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації (Левченко Н.В.), службі у справах неповнолітніх облдержадміністрації (Гриценко Ф.В.) запровадити соціальний супровід дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, із числа випускників професійно-технічних навчальних закладів протягом року після закінчення їх навчання.

5. Управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації, Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації, службі у справах неповнолітніх облдержадміністрації спільно з обласним центром зайнятості протягом II кварталу 2003 року розробити порядок щодо працевлаштування та вирішення побутових питань дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, із числа випускників професійно-технічних навчальних закладів.

6. Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації, управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації, службі у справах неповнолітніх облдержадміністрації, обласному центру зайнятості до 1 листопада 2003 року надати головному управлінню праці та соціального захисту населення облдержадміністрації (Баєв Б.Є.) інформацію про вжиті заходи щодо трудового та побутового влаштування дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, із числа випускників професійно-технічних навчальних закладів.

Головному управлінню праці та соціального захисту населення облдержадміністрації інформувати облдержадміністрацію про результати проведеної роботи до 15 грудня 2003 року.

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голів обласної державної адміністрації О.Л.Сидоренка і О.М.Титаренко.

Голова обласної
державної адміністрації

Є.КУШНАРЬОВ

Додаток 1
до розпорядження голови
облдержадміністрації
від "20 " 05. 2003 р. №І52

Списки
дітей-сиріт із числа випускників професійно-технічних навчальних закладів 2003 року, які потребують вирішення житлового питання

Прізвище, ім'я, по батькові сироти

Назва райдержадмтістрації, яка забезпечує вирішення житлового питання

Суханова Ірина Юріївна

Балаклійська

Камишенко Наталія Генадіївна

Балаклійська

Єсьман Марія Андріївна

Богодухівська

Борзенько Марина Миколаївна

Богодухівська

Артюхов Ілля Іванович

Дворічанська ,

Куценко Олександр Вікторович

Вовчанська

Кобзіна Світлана Олександрівна

Вовчанська

Хорошшіов Олександр Петрович

Зміївська

Чернокожникова Людмила Володимирівна

Куп'янська

Петрович Надія Михайлівна

Куп'янська

Багрянцев Юрій Вікторович

Первомайська

Багрянцев Сергій Вікторович

Первомайська

Паніна Надія Леонідівна

Харківська

Чепіга Олеся Володимирівна

Чугуївська

Шилейко Надія Олексіївна

Чугуївська

Новиков Денис Ігорович

Чугуївська

Заступник голови облдержадм
іністрації, керівник апарату

І.Ріяка

Додаток 2
до розпорядження голови
облдержадміністрації
від 20.05.003 р. № 152

Списки
дітей-сиріт із числа випускників професійно-технічних навчальних закладів 2003 року, які потребують вирішення житлового питання

Прізвище, ім 'я, по батькові сироти

Назва виконкому місцевої ради, який забезпечує вирішення житлового питання

Куліченко Валерій Анатолійович

Куп'янський

Канчуріна Тетяна Усманівна

Куп'янський

Канчурін Дмитро Усманович

Куп'янський

Першина Олена Сергіївна

Ленінський м.Харкова

Дьомінов Валерій Ігорович

Московський м.Харкова

Кичигін Андрій Юрійович

Київський м.Харкова

Радіна Яна Юріївна

Комінтернівський м.Харкова

Макаровська Ірина Геннадіївна

Орджонікідзевський м.Харкова

Бондаренко Олексій Миколайович

Фрунзенський м.Харкова

Заступник голови
облдержадміністрації,
керівник апарату

І.Ріяка