Додаток

                                                                                    до рішення XVI сесії Харківської міської                                                                                               ради XXIV скликання “Про затвердження “Правил з питань додержання тиші у громадських місцях у місті Харкові” від 24.09.2003 року № _______/03

 

    

    

ПРАВИЛА

з питань додержання тиші в громадських місцях у місті Харкові

    

 

 

1.    Правила з питань додержання тиші в громадських місцях у місті Харкові (далі – Правила) встановлюються з метою забезпечення прав і законних інтересів громадян щодо дотримання тиші у місцях громадського користування.

 

2. Місцями громадського користування є вулиці, площі, бульвари, паркі, сквери, стадіони, гуртожитки, житлові будинки, прибудинкові території, лісопаркові зони відпочинку, підприємства торгівлі та громадського харчування, вокзали та усі види громадського транспорту, будь-які комерційні, ділові, культурні, історичні, просвітні, культові, урядові, розважальні, рекреаційні або аналогічні об’єкти, а також інші місця, які доступні або відкриті для населення постійно, періодично або час від часу.

 

3. Керівники підприємств, установ, організацій незалежно від форм  власності, а також громадяни зобов'язані не припускати в місцях громадського користування рівень шуму, що перевищує:

-         40 ДБА у денний час (з 8 до 22 години);

-         30 ДБА у нічний час (з 22 до 8 години).

 

4. Забороняється:

4.1. Користування радіоапаратурою та іншими гучномовними установками, спів, викрики, а також здійснення інших дій, що створюють шум:

-         у денний та нічний час – у зонах, прилеглих до житлових будинків, лікувальних закладів стаціонарного типу, дитячих будинків-інтернатів, будинків-інтернатів для  престарілих громадян, у парках, скверах, лісопаркових зонах відпочинку та інших містах відпочинку населення;

-         у нічний час – в будинках та гуртожитках.

4.2. Звучання музики, що відтворюється через підсилювальну апаратуру (виступ вокально-інструментальних ансамблів, солістів, музичне обслуговування з використанням музичних автоматів, звуковидеовідтворюючій апаратури, “карооке” та ін.) у нічний час на відкритих майданчиках підприємств громадського харчування (кафе, бари, ресторани тощо) та відкритих танцювальних майданчиках всіх форм власності.

4.3. Проведення ремонтно-будівельних робіт у нічний час в житлових будинках, квартирах, офісних приміщеннях, підприємствах торгівлі та громадського  харчування та інших об’єктах,  розташованих  в  житлових будинках,  у  вбудованих  і  прибудованих  до житлових будинків нежилих приміщень, а у святкові дні – впродовж доби.

4.4. Звучання музики, що відтворюється через радіоапаратуру, впродовж доби на балконах, лоджіях, відкритих вікнах будинків, будівель і споруд.

4.5. Стоянка транспортних засобів на прибудинкових територіях поза спеціально відведеними місцями, за винятком спеціально обладнаних аварійних автомашин та спецавтотранспорту підприємств, що обслуговують жилі будинки та їх інженерне обладнання.   

4.6. Використання піротехнічних засобів впродовж доби у місцях громадського користування (за винятком святкових днів).

4.7. Подача автомобільних сигналів та стоянка автотранспорту з включеним двигуном впродовж доби на прибудинкових територіях та внутрішньоквартальних проїзних доріг.

 

5. Правила загальнообов’язкові для дотримання на території міста, за порушення яких наступає відповідальність згідно з чинним законодавством.

 

 

 

Заступник     міського     голови

з питань діяльності виконавчих

органів     ради    –     начальник

Головного управління житлово-

комунального господарства                                                            Є. Гриневич