ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

м. Харків

від 4 вересня 2002 року № 394

Про запобігання нещасних випадків з
людьми на водних об'єктах області

За 8 місяців 2002 року на водних об'єктах області загинуло 142 особи, в тому числі 14 дітей.

Значна кількість загибелі людей на водних об'єктах сталася тому, що управліннями облдержадміністрації, райдержадміністраціями, райміськ-виконкомами, виконкомами сільських та селищних рад незадовільно виконуються вимоги розпорядження Президента України від 14 липня 2001 р. № 190 "Про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах".

З метою запобігання нещасних випадків з людьми на водних об'єктах:

1. Управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації, Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації, управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації, райдержадміністраціям, райміськвиконкомам до 1 жовтня 2002 р. проаналізувати причини загибелі людей на водних об'єктах, визначити конкретні заходи щодо усунення цих причин та налагодження ефективної роботи з попередження нещасних випадків на водних об'єктах.

Про проведену роботу інформувати облдержадміністрацію до 1 листопада 2002 р. через управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

2.Районним державним адміністраціям:

2.1. Визначити відповідальних осіб за координацію дій відповідних структур влади щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах.

2.2. Разом з органами місцевого самоврядування, керівниками підприємств, установ, організацій організувати широку інформаційно-пропагандистську роботу з попередження нещасних випадків з людьми на водних об'єктах, вжити заходів щодо створення сезонних рятувальних постів та організації їх щорічної роботи.

3. Управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації разом з головним фінансовим управлінням облдержадміністрації вирішити питання щодо належного фінансування обласної державної рятувально-водолазної служби в 2002 році та наступних роках.

4. Рекомендувати районним та міським радам при складанні бюджетів на 2003 та наступні роки передбачати кошти на фінансування заходів з організації рятування людей на водах.

5. Управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації сприяти укладенню довгострокових договорів між обласною державною рятувально-водолазною службою та райдержадміністраціями і райміськвиконкомами по наданню послуг щодо охорони життя людей на водах.

6. Прес-службі апарату облдержадміністрації забезпечити висвітлення в засобах масової інформації про нещасні випадки з людьми на воді та методів надання першої допомоги потерпілим.

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації А.Л.Кравчука.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації

О. Колесніков