ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

від 8 серпня 2002 року № 359

Про забезпечення формування місцевих
бюджетів області на 2003 рік

З метою своєчасного та якісного складання проектів місцевих бюджетів області на 2003 рік:

1. Головним управлінням облдержадміністрації: фінансовому, економіки та ринкових відносин, райдержадміністраціям, міськвиконкомам при формуванні та розгляді показників проектів бюджету на 2003 рік виходити з необхідності його перетворення в дійовий інструмент реалізації економічної і соціальної політики на основі проведення ефективних структурних реформ у господарському комплексі, бюджетній сфері, подальшого вдосконалення та реформування системи міжбюджетних відносин.

2. Покласти в основу складових частин обласного бюджету, бюджетів районів і міст обласного значення на 2003 рік норми Бюджетного кодексу України, основні напрями бюджетної політики, 32-ІУ "Про основні напрями бюджетної політики на 2003 рік", постановою Кабінету Міністрів України від 31 травня 2002 року №712 "Про схвалення проекту основних напрямків бюджетної політики на 2003 рік", врахувати прогнозні показники проектів планів соціально-економічного розвитку області, районів і міст області на 2003 рік.

3. Головному управлінню економіки та ринкових відносин облдержадміністрації надати головному фінансовому управлінню облдержадміністрації:

- прогнозні показники з фонду оплати праці та прибутку в розрізі територій області на 2003 рік до 15 серпня 2002 року;

- перелік інвестиційних програм на 2003 рік та 2004-2006 роки до 18 жовтня 2002 року;

- перелік інших програм та обсяги видатків на їх виконання на 2003 рік, а також показники на наступні бюджетні періоди для завершення проекту, що необхідно врахувати в бюджеті, за умови, якщо реалізація проекту триває більше одного бюджетного періоду, до 1 листопада 2002 року;

- інформацію про соціально-економічний стан області у 2002 році і прогноз ії розвитку на 2003 рік по 15 листопада 2002 року. 4. Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації, управлінню культури облдержадміністрації, управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації, управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації надати головному фінансовому управлінню облдержадміністрації дані про прогнозні надходження коштів за видачу ліцензій на певні види господарської діяльності у 2003 році до 15 серпня 2002 року.

5. Державній податковій адміністрації у Харківській області надати головному фінансовому управлінню облдержадміністрації розрахунковий обсяг надходжень по платі за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами на 2003 рік до 15 серпня 2002 року.

6. Державному управлінню екології та природних ресурсів в Харківській області надати головному фінансовому управлінню облдержадміністрації прогнозні обсяги надходжень збору за забруднення навколишнього природного середовища на 2003 рік до 15 серпня 2002 року.

7. Управлінню майном комунальної власності облдержадміністрації надати головному фінансовому управлінню облдержадміністрації розрахунки по надходженню до обласного бюджету плати за оренду комунального майна на 2003 рік до 15 серпня 2002 року.

8. Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації розробити, з урахуванням особливостей складання проектів місцевих бюджетів, і довести до головних розпорядників бюджетних коштів інструкції щодо підготовки бюджетних запитів на наступний бюджетний період до 15 серпня 2002 року.

9. Головним управлінням облдержадміністрації: освіти і науки, праці та соціального захисту населення та управлінням облдержадміністрації: культури, охорони здоров'я, з питань фізичної культури, спорту та туризму, у справах сім'ї та молоді, службі у справах неповнолітніх облдержадміністрації:

9.1. Надати головному управлінню економіки та ринкових відносин облдержадміністрації перелік програм та обсяг видатків на їх виконання у 2003 році та в наступні роки, за умови їх виконання більше ніж в поточному бюджетному році, до 18 жовтня 2002 року.

9.2. Надати головному фінансовому управлінню облдержадміністрації:

- конкретні пропозиції щодо приведення потреби в бюджетних коштах на 2003 рік на утримання підпорядкованих бюджетних установ та організацій у відповідність з коштами, що обраховані та будуть виділені з бюджету, до 1 листопада 2002 року;

- розрахунки потреби та обсяги енергоносіїв на 2003 рік, при цьому забезпечити скорочення споживання енергоносіїв не менше ніж на 5 відсотків порівняно з 2002 роком, до 1 листопада 2002 року.

9.3. Сприяти передачі прав на здійснення видатків на виконання власних повноважень та делегованих державних повноважень між бюджетами на підставі спільних рішень відповідних рад і укладання договору на 2003 рік.

9.4. Переглянути заходи, що здійснюються за рахунок бюджету, та розробити пропозиції щодо залучення інших джерел фінансування з метою приведення зобов'язань на 2003 рік до реальних ресурсів бюджету.

9.5. Забезпечити стовідсоткове погашення кредиторської заборгованості бюджетних установ за 2002 рік, повернути до бюджету авансові проплати та дебіторську заборгованість до 15 грудня 2002 року, враховуючи що наявність заборгованості на 1 січня 2003 року буде розцінюватись як безгосподарність і порушення фінансової дисципліни.

10. Начальнику управління охорони здоров'я облдержадміністрації Федченку Ю.Г. взяти під особистий контроль укладення угод між районними та міськими радами, стосовно передачі субвенції по охороні здоров'я та утримання об"єктів спільного користування.

11. Рекомендувати головам райдержадміністрацій, міськвиконкомів:

11.1. Забезпечити проведення роботи щодо складання, розгляду і затвердження місцевих бюджетів на 2003 рік до 12 серпня 2002 року.

11.2. Вжити заходи щодо збільшення доходів до місцевих бюджетів всіх рівнів за рахунок підвищення ефективності роботи комунальних підприємств, ліквідації збиткових та збільшення прибутковості по кожному суб'єкту господарювання, внести пропозиції місцевим радам про відміну пільг по сплаті платежів до бюджету.

11.3.Надати пропозиції головному фінансовому управлінню облдержадміністрації щодо приведення видатків на утримання бюджетних установ у відповідність з виділеними асигнуваннями шляхом оптимізації їх мережі, штатів і контингентів, а також обмеження фінансування окремих програм і заходів, погодивши їх з головними управліннями та управліннями облдержадміністрації, до 1 жовтня 2002 року.

12. Начальнику головного фінансового управління облдержадміністрації Кузькіну Є.Ю. разом з начальниками головних управлінь та управлінь облдержадміністрації, головами райдержадміністрацій, міськвиконкомів із залученням народних депутатів України забезпечити, до прийняття Закону України "Про Державний бюджет України на 2003 рік", розгляд та опрацювання прогнозних показників місцевих бюджетів на 2003 рік в Міністерстві фінансів України, міністерствах і відомствах.

13.Головним управлінням, управлінням та відділам облдержадміністрації при формуванні обласного бюджету забезпечити гласність і доступність показників бюджету для депутатського корпусу та фомадськості. 14. Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.

Голова обласної державної адміністрації

Є.Кушнарьов