Про порядок провадження робіт у прикордонній смузі

Розпорядження Харківської обласної державної адміністрації
від 17 грудня 1998 року N 1065 

Зареєстровано в Харківському обласному управлінні юстиції
28 грудня 1998 р. за N 69/217

Згідно з Законом України "Про Державний кордон України" та Положенням про прикордонний режим, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. N 1147:

1. Затвердити порядок провадження робіт у прикордонній смузі вздовж державного кордону України з Російською Федерацією в межа території Харківської області (додається).

2. З метою охорони території Харківської області від занесення території Російської Федерації збудників карантинних хвороб тварин занесення або самостійного розповсюдження із-за кордону карантинних об'єктів рослин встановити уздовж державного кордону профілактичну смугу шириною 100 метрів.

3. Великобурлуцькій, Вовчанській, Дворічанській, Дергачівській, Золочівській, Харківській райдержадміністраціям разом з відповідними підрозділами Прикордонних військ України організувати виконання здійснювати контроль встановленого розпорядженням поряд) провадження робіт у прикордонній смузі вздовж державного кордону України з Російською Федерацією в межах території Харківської області.

4. Це розпорядження набуває чинності через десять днів після реєстрації в управлінні Міністерства юстиції України в Харківській області.

 

Голова обласної державної адміністрації  

О. Дьомін 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням голови обласної
державної адміністрації
від 17 грудня 1998 р. N 1065   

 

 

ПОРЯДОК
провадження робіт у прикордонній смузі вздовж державного кордону України з Російською Федерацією в межах території Харківської області

Згідно з Положенням про прикордонний режим, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. N 1147 встановити такий порядок провадження робіт у прикордонній смузі вздовж державного кордону:

1. Сільськогосподарські роботи, рубка лісу, інша діяльність, пов'язана користуванням землями, лісами, надрами, водами (далі - проведення робіт), прикордонній смузі проводяться з дозволу Прикордонних військ.

Водокористування з річок, що безпосередньо перетинають державний кордон, або течуть вздовж кордону України, ведеться за дозволом відповідних підрозділів Прикордонних військ, спорудження на них плотин, водозаборів, дамб та інших гідротехнічних споруд, що можуть змінити русло річки заборонено.

Будівництво в межах прикордонної смуги погоджується з підрозділам Прикордонних військ шляхом включення до складу земельних комісій районних державних адміністрацій представників підрозділів Прикордонних військ.

2. Керівники підприємств, установ та організацій повинні за 48 годин повідомити підрозділи Прикордонних військ про місце, характер, час і терм проведення робіт, кількість учасників, особу, відповідальну за їх проведення.

Для постійних робіт можуть установлюватись постійні місця їх проведення.

3. Рух транспортних засобів, які переміщують вантаж в прикордонну смугу контрольовані прикордонні райони або з них здійснюється по центральних автомагістралях.

Рух уздовж лінії державного кордону забороняється, крім автотранспорт сільськогосподарської техніки задіяних для проведення сільськогосподарських робіт за узгодженням з підрозділами Прикордонних військ.

4. Для запобігання занесення в Україну збудників карантинних хвороб тварин, занесення або самостійного розповсюдження із-за кордону карантинні об'єктів рослин забороняється утримання і випас худоби у профілактичній смузі вздовж державного кордону, обладнання ям-скотомогильників для утилізації трупів тварин, перегін і транспортування худоби, заготівлі сіна та лікарські рослин, а також контакт між тваринами прикордонних господарств і тварин суміжних держав.

У випадку находження населених пунктів та тваринницьких ферм профілактичній смузі вздовж державного кордону питання профілактики інфекційних хвороб тварин вирішується окремо в кожному конкретному випадку управлінням державної ветеринарної медицини облдержадміністрації спільно з підрозділами Прикордонних військ України.

5. Дозвіл на висів насіння в межах профілактичної смуги вздовж державного кордону, яке надійшло з карантинних зон, або імпортного надає кожному окремому випадку Державна інспекція по карантину рослин Харківській області разом з відповідними підрозділами Прикордонних військ України при наявності карантинного або фітосанітарного сертифіката обов'язковим проведенням лабораторної експертизи цього насіння.

 

  

О. І. Лебединський 

 

Електронну копію тексту надано Харківською обласною державною адміністрацією.