УКРАЇНА

ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

46 сесія 5 скликання


РІШЕННЯ


Від 11.08.2010 р. № 192/10

м. Харків

Про здійснення запозичення до міського бюджету міста Харкова на закупівлю автобусів та тролейбусів в рамках підготовки до ЄВРО-2012

З метою належної та якісної підготовки міста Харкова до проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу, на підставі ст.ст.26,70 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до ст.ст. 16,74 Бюджетного кодексу України, керуючись ст.ст.42,50,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Харківська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Здійснити внутрішні запозичення до міського бюджету міста Харкова у формі укладення угоди про отримання кредитної лінії у фінансовій установі для фінансування бюджету розвитку міського бюджету міста Харкова на придбання автобусів та тролейбусів в рамках підготовки до проведення у місті Харкові чемпіонату Європи з футболу 2012 року, відповідно до умов, зазначених в п.2 цього рішення.

2. Внутрішнє запозичення до міського бюджету міста Харкова в 2010 році здійснюється згідно з наступними умовами:

2.1. Розмір запозичення (основна сума) - 350000,0тис.грн.

2.2. Запозичення здійснюється на період до 4 років, зі строком погашення не пізніше 30 квітня 2013 року.

2.3. Відсоткова ставка за користування залученими коштами - не більше 15% річних. Прийняти до уваги, що в 2010 році 50% відсоткової ставки відшкодовуються за рахунок коштів Державного бюджету України, в подальшому компенсацію витрат за кредитною лінією передбачається здійснювати з Державного бюджету України через механізм міжбюджетних відносин.

2.4. Сплата відсотків за запозиченням здійснюється у строки та згідно з умовами, встановленими відповідною кредитною угодою.

2.5. Запозичення здійснюється відповідно до Порядку здійснення запозичень до місцевих бюджетів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003р. №207.

3. Доручити виконавчим органам Харківської міської ради здійснити передбачені діючим законодавством процедури закупівлі послуг, пов'язаних з виконанням цього рішення.

4. Надати в.о. заступника міського голови - директора Департаменту бюджету і фінансів Харківської міської ради Таукешевій Т.Д. право укладати від імені Харківської міської ради угоди, спрямовані на виконання цього рішення, в тому числі угоди щодо умов кредитування та угоди про отримання кредитної лінії.

5. Управлінню комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна, управлінню земельних відносин Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин до 12.08.2010 року підготувати перелік майна територіальної громади міста Харкова, яке може бути надано у заставу для отримання кредитної лінії відповідно до цього рішення. Доручити зазначеним управлінням здійснювати всі дії, пов'язані з наданням комунального майна у заставу відповідно до цього рішення.

6. Надати заступнику директора Департаменту економіки та комунального майна - начальнику управління комунального майна та приватизації Солошкіну В.М. та заступнику директора Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин - начальнику управління земельних відносин Бароніну Б.І. право укладати від імені Харківської міської ради угоди про надання у заставу комунального майна відповідно до цього рішення.

7. Установити, що закупівля автобусів та тролейбусів відповідно до цього рішення здійснюється комунальним підприємством «Харківпасс», згідно Програми розвитку міського електротранспорту м. Харкова на 2008-2015 роки.

8. Покласти повноваження по здійсненню юридичних дій, пов'язаних із залученням запозичення, виплатою відсотків та погашенням основної суми боргу (з урахуванням у міському бюджеті видатків на обслуговування та погашення боргу) на Департамент бюджету і фінансів Харківської міської ради. Для виконання зазначених повноважень доручити в.о. заступника міського голови - директора Департаменту бюджету і фінансів Харківської міської ради Таукешевій Т.Д. укладати необхідні угоди, підписувати заяви, накази та інші документи, пов'язані зі здійсненням запозичення.

9. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії Харківської міської ради та секретаря Харківської міської ради.


Секретар міської ради Г.А. Кернес