Про внесення змін до Технологічної схеми взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної регіональної митниці, митницями, підпорядкованими регіональній, та сторонніми організаціями

Наказ Східної регіональної митниці
від 12 вересня 2003 року N 779

Зареєстровано в Харківському обласному управлінні юстиції
30 вересня 2003 р. за N 55/661

Відповідно до статей 9, 40 Митного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1998 р. N 1665 "Про Порядок взяття проб і зразків товарів та інших предметів для проведення досліджень, необхідних для їх митного оформлення", у зв'язку із змінами в атестаті акредитації митної лабораторії та з метою впорядкування форми висновку за результатами проведених досліджень НАКАЗУЮ:

1. Внести зміни до Технологічної схеми взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної регіональної митниці, митницями, підпорядкованими регіональній, та сторонніми організаціями, затвердженої наказом Східної регіональної митниці N 180 від 21.03.2000 та зареєстрованої в Харківському обласному управлінні юстиції 30.03.2000 за N 36/385, до додатків 1-А, 4, 9 до Технологічної схеми та до Правил відбору зразків, матеріалів, речовин та виробів для досліджень в митній лабораторії Східної РМ.

2. Відповідальність за виконання Технологічної схеми покласти на начальника митної лабораторії Східної регіональної митниці Долгих Т. М., начальників підрозділів Східної регіональної митниці, начальників підпорядкованих митниць.

3. Начальнику митної лабораторії Долгих Т. М., начальнику юридичного відділу Пузікову В. А. подати наказ на державну реєстрацію до Харківського обласного управління юстиції.

4. Наказ набуває чинності через 10 днів після реєстрації в Харківському обласному управлінні юстиції.

5. Начальнику загального відділу Єльніковій О. П. довести наказ згідно з розсилкою після його реєстрації у Харківському обласному управлінні юстиції.

6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника Східної регіональної митниці Пруднікова М. І.

 

Начальник Східної
регіональної митниці 

 
А. І. Педешко 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної регіональної митниці
від 12 вересня 2003 р. N 779

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
30 вересня 2003 р. за N 55/661 


Зміни,
що вносяться до Технологічної схеми взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної регіональної митниці, митницями, підпорядкованими регіональній, та сторонніми організаціями

1. Розділ 2 Технологічної схеми викласти в наступній редакції:

 "Митна лабораторія виконує дослідження по таких напрямках:

- дослідження наркотиків і речовин, які відносяться до контрольних списків;

- дослідження нафтопродуктів (бензини, дизельне пальне, гас, нафтомастило та інше);

- дослідження спиртомістких рідин, етилового спирту і лікеро-горілчаних виробів;

- дослідження фармацевтичної продукції;

- дослідження речовин невідомої природи;

- дослідження продукції органічної та неорганічної хімії;

- ідентифікація виробів, обладнання і матеріалів з метою визначення їх належності до контрольних Списків Урядової комісії по експортному контролю;

- дослідження дорогоцінних металів, сплавів, дорогоцінного каміння, ювелірних виробів;

- дослідження рослинних олій та жироподібних речовин, харчових добавок, композицій, ароматизаторів, прянощів, дослідження фруктових та овочевих соків, пюре, паст;

- технічна експертиза документів;

- дослідження товарів масового споживання, різноманітних речовин та продуктів з метою підготовки висновків по встановленню коду товарів згідно Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі - УКТ ЗЕД). Напрямки досліджень визначені у відповідності з галуззю акредитації МЛ СРМ та атестатом акредитації МЛ СРМ (Атестат акредитації N 100-0993/2002 дійсний до 05.11.2007 р., виданий Харківським державним центром стандартизації, метрології та сертифікації)".

2. П. 3.4 розділу 3 Технологічної схеми викласти в наступній редакції:

"У випадках надходження до ВТВ СРМ та митниць Східного регіону спірних питань щодо класифікації (кодування) згідно вимогам УКТ ЗЕД товарів, які вказані у переліку товарних груп (додаток N 1-А, I) по контрактах при першій поставці, ВТВ СРМ та митниць Східного регіону обов'язково направляють запит з переліком питань, відібрані зразки товару та супроводжуючі документи до МЛ СРМ на дослідження. У подальшому по цих групах товарів передбачена перевірка у МЛ СРМ не рідше одного разу в квартал. Товари, по яких митна лабораторія СРМ акредитована на право проведення вимірювань у галузі митних операцій та по яких можуть бути вирішені спірні питання, що виникають при митному оформлені товарів, вказані у Переліку товарних груп (додаток N 1-А, II)".

3. П. 7.6 розділу 7 Технологічної схеми викласти в наступній редакції:

"У випадку необхідності проведення додаткових експертних або лабораторних досліджень начальник МЛ СРМ приймає рішення про направлення запиту у сторонні експертні організації. При цьому у 3-денний термін суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності надає у митницю гарантійний лист про оплату за проведення досліджень (додаток N 11). Після отримання гарантійного листа начальник митної лабораторії готує направлення встановленої форми (додаток N 10). В підрозділ, що направив зразки на дослідження, митною лабораторією надається довідка з повідомленням про направлення зразків у сторонню експертну організацію. Висновок досліджень видається після отримання результатів досліджень сторонньої експертної організації.

Для проведення досліджень зразків (проб) продукції можливе залучення Центральної митної лабораторії ДМСУ або інших митних лабораторій України".

 

Начальник Східної
регіональної митниці 

 
А. І. Педешко 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної регіональної митниці
від 12 вересня 2003 р. N 779

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
30 вересня 2003 р. за N 56/662 


Правила
відбору зразків, матеріалів, речовин та виробів для досліджень в митній лабораторії Східної РМ

1. Відбір зразків (проб) проводиться інспектором митної установи самостійно або разом з інспектором митної лабораторії, який може бути викликаний керівником підрозділу митниці в разі складності процесу відбору (застосування спеціальних пристроїв, специфіки об'єкту досліджень, тощо), у присутності представника організації відправника (перевізника, одержувача) і оформлюється актом (додаток 4).

Всі зразки відбираються у двох примірниках. На кожний примірник кріпиться бирка з необхідними написами: дата відбору зразків, назва продукції, N цистерни, назва фірми-одержувача (відправника), назва митної установи, що відбирала зразки, N запиту до МЛ СРМ, П. І. Б. інспектора та його підпис. На кожний примірник відібраних зразків (проб) накладається митне забезпечення.

2. Подані на дослідження зразки повинні мати надійну для їх зберігання упаковку (ємності з рідинами мають бути герметично закритими), бути опечатаними, мати пояснювальні написи, в яких вказується: звідкіля і ким взятий зразок, дата відбору, загальна кількість, вага, відібраний для дослідження від великого об'єму речовини, повинен повністю відображати його склад.

3. Відбір харчових продуктів проводити у відповідності з нормами, вказаними у ГОСТах на кожне найменування продукту.

4. При відборі зразків хімічних речовин чи продукції необхідно проводити відбір як мінімум із трьох місць контейнеру, ємностей, мішків та інших упаковок у мінімальних кількостях, достатніх для проведення необхідних досліджень.

5. Відбір рідких зразків органічних речовин (технічні рідини) з великих ємкостей (цистерна, бочка) проводиться пробовідбірником з верхнього, середнього та нижнього шарів. Проба змішується, переноситься у суху скляну тару, упаковується та оформлюється згідно з вимогами п. 2 даних Правил і представляється на дослідження у мінімальних кількостях, достатніх для проведення необхідних досліджень.

6. При відборі зразків спирту необхідно керуватися Інструкцією, затвердженою наказом ДМКУ N 224 від 27.05.96 р.

7. Зразки металів, лому, відходів у вигляді труби, прутка представляються на дослідження у виглядів кусків довжиною 10 см повного діаметру. Якщо перелічене має форму листа, зразки повинні бути шириною 10 см, довжиною 10 см, товщиною, яка є у листа.

8. Лікарські препарати на дослідження надаються згідно норм відбору зразків (Державна фармакопея, 11 видання, 1990 р. т. 2) у кількості двох упаковок від кожної партії (серії) продукції одного найменування.

9. Вироби у рулонах (тканини, плівки, шпалери з полімерним покриттям та ін.) надаються у кількості 0,5 погонного метра, штучні вироби - у кількості 2-х примірників.

10. Дорогоцінні метали, сплави та вироби з них, природне та штучне коштовне каміння, різноманітні колекції повинні надаватися до митної лабораторії у повному обсязі для аналітичного зважування та точного встановлення складу.

11. Після відбору проб на приміщення, транспортні засоби, ємкості, де зберігається партія товару, інспектором митниці в обов'язковому порядку накладається митне забезпечення і партія товару передається на відповідальне зберігання відправнику, одержувачу чи перевізнику до вирішення питання по суті, про що складається акт встановленої форми.

12. У випадку виникнення питань по відбору зразків звертатися до митної лабораторії СРМ за адресою: вул. Бакуліна, 6, УкрНДІЕП, тел. 702-17-38.

 

Начальник митної лабораторії 

 Т. М. Долгих


 

Додаток 9 


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА
УКРАЇНИ
СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
МИТНА ЛАБОРАТОРІЯ

Україна, Харків 61166,
вул. Бакуліна, 6
Тел./факс 702-17-38  

  

THE STATE CUSTOMS SERVISE OF UKRAINE
EAST
CUSTOMS LABORATORY

6, Bakulina str.,
Kharkov-166, UKRAINE
Ph./fax 702-17-38 


____________ 200 р. N ___ 
На N ___ від ____________ 

Східна регіональна митниця
Вантажний відділ N ___ 


Про експертизу зразка...

На Ваш запит від ____________ N ___ надаємо довідку експерта N ___ від ____________ 200_ р.

Додаток: довідка на __ арк.

 

Начальник лабораторії 

Т. М. Долгих 


 

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА
УКРАЇНИ
СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
МИТНА ЛАБОРАТОРІЯ

Україна, Харків 61166,
вул. Бакуліна, б
Тел./факс 702-17-38  

   

THE STATE CUSTOMS SERVISE OF UKRAINE
EAST
CUSTOMS LABORATORY

6, Bakulina str.,
Kharkov-166, UKRAINE
Ph./fax 702-17-38 


 
Атестат акредитації N 100-0993/2002 дійсний до 05.11.2007 р.

До кримінальних справ не приєднувати!

ДОВІДКА ЕКСПЕРТА N ___

Складено ____________ 200_ р.

1. Замовник:

2. Об'єкт експертизи та реєстраційні номери:

3. Суб'єкт ЗЕД:

4. Виробник:

5. Акт відбору зразків (проб):

6. Товаросупровідні документи (копії):

7. Мета експертизи:

8. Дослідження:

a) Опис товару:

b) Дослідження зразка проводилося методами:

c) Результати досліджень:

Література:

Висновок:
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________

Експерти: 

_________________________________
_________________________________ 

Начальник лабораторії:  

_________________________________ 


М. П.

 

Додаток 1-А
до наказу Східної регіональної митниці
від 21 березня 2000 р. N 180
(в редакції наказу Східної регіональної митниці
від 12 вересня 2003 р. N 779) 


I. Перелік товарних груп, по яких вирішення спірних питань класифікації (кодування) здійснюється з обов'язковим направленням до митної лабораторії згідно п. 3.4 Технологічної схеми:

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

04 

25 

40 

60 

08.11 - 08.14 

26 

42 

68 

09 

27 

44.10, 44.11 

69 

11 

28 

47 

70 

13 

29 

48 

71 

15 

30 

50 

72 

16 

31 

51 

73 

17 

32 

52 

74 

18 

33 

53 

75 

19 

34 

54 

76 

20 

35 

55 

77 

21 

36 

56 

78 

22 

37 

57 

79 

23 

38 

58 

80 

24 

39 

59 

81 


II. Перелік товарних груп, по яких митна лабораторія СРМ акредитована на право проведення вимірювань у галузі митних операцій та по яких можуть бути вирішені спірні питання, що виникають при митному оформлені товарів:

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

02 

24 

45 

67 

03 

25 

46 

68 

04 

26 

47 

69 

05 

27 

48 

70 

06 

28 

50 

71 

07 

29 

51 

72 

08 

30 

52 

73 

09 

31 

53 

74 

11 

32 

54 

75 

12 

33 

55 

76 

13 

34 

56 

78 

15 

35 

57 

80 

16 

37 

58 

81 

17 

38 

59 

82 

18 

39 

60 

83 

19 

40 

61 

85 

20 

41 

62 

90 

21 

42 

63 

91 

22 

43 

64 

92 

23 

44 

65 

96 


 

Додаток 4
до наказу Східної регіональної митниці
від 21 березня 2000 р. N 180
(в редакції наказу Східної регіональної митниці
від 12 вересня 2003 р. N 779)


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

___________________________________________________
(назва митної установи)

АКТ
про взяття проб і зразків товарів для митного оформлення

від "___" ____________ 200 _ року

На території ___________________________________________________
   (місце взяття проб і зразків товарів, назва організації, установи, підприємства, адреса) 
______________________________________________________________

мною, ________________________________________________________
    (посада, назва підрозділу, прізвище та ініціали посадової особи митного органу) 

у присутності __________________________________________________
(посада, місце роботи, прізвище та ініціали власника товару або декларанта чи вповноваженої ним особи)
_________________________________________________________________
взято для перевірки такі проби й зразки товарів:

N
п/п 

Назва проби чи зразка товару 

Назва організації - виробника продукції 

Номер вагона, державний номер автомашини, номер накладної (непотрібне закреслити) 

Одиниця виміру 

Обсяг партії 

Кількість або маса взятих проб чи зразків товарів 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


Мета взяття проб і зразків товарів __________________________________
_______________________________________________________________

Відібрані проби та зразки товарів упаковано в _______________________
_______________________________________________________________
                                                (вид упаковки, тари, кількість упаковок) 

На упаковку накладено митне забезпечення _________________________
                                                                                   (тип митного забезпечення, його номер) 

Посадова особа митного
органу  

 
_____________
(підпис) 

 
_________________
(ініціали та прізвище) 

Присутні:  

_____________
(підпис)
_____________
(підпис)
_____________
(підпис) 

_________________
(ініціали та прізвище)
_________________
(ініціали та прізвище)
_________________
(ініціали та прізвище) 


Зразки відправлені за адресою: ____________________________________
                                                                          (назва митної лабораторії, адреса)
_______________________________________________________________

(Місце для особистої номерної печатки посадової особи митного органу)

____________