УКРАЇНА

ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

УКРАИНА

ХАРЬКОВСКИЙ ГОРОДСКОЙ ГОЛОВА



РОЗПОРЯДЖЕННЯ



Від 10.12.2014 № 128

Про затвердження Переліку відомостей, що становлять службову інформацію і яким надається гриф обмеження доступу «Для службового користування»

З метою забезпечення вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», на виконання Указу Президента України від 05 травня 2011 року № 547/2011 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», постанови Кабінету Міністрів України від 27 листопада 1998 року № 1893 «Про затвердження Інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять службову інформацію» (із змінами та доповненнями), керуючись ст.ст. 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Затвердити Перелік відомостей, що становлять службову інформацію і яким надається гриф обмеження доступу «Для службового користування» (далі - Перелік), що додається.

2. Департаментам, адміністраціям районів, управлінням, відділам та іншим виконавчим органам Харківської міської ради забезпечити впорядкування роботи з документами, які містять відомості, що становлять службову інформацію та визначені Переліком.

3. Розпорядження міського голови від 22.02.2012 № 775 «Про впорядкування роботи з документами, які містять відомості, що становлять службову інформацію, і яким надається гриф обмеження доступу «Для службового користування» вважати таким, що втратило чинність.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови - керуючого справами виконавчого комітету міської ради Чечетову-Терашвілі Т.М.


Міський голова Г.А. Кернес


Додаток

до розпорядження міського голови

від 10.12.2014 № 128


Перелік

відомостей, що становлять службову інформацію і яким надається гриф обмеження доступу «Для службового користування»

1. Економіка, промисловість та енергетика

1.1. Відомості про фінансовий стан комунальних підприємств, крім інформації, пов'язаної з використанням бюджетних коштів.

1.2. Відомості, які пов'язані з роботою комунальних підприємств щодо укладання договорів, контрактів та інформації про клієнтів, крім інформації, пов'язаної з використанням бюджетних коштів.

1.3. Завдання, технічні завдання, окремі завдання на виконання проектних, дослідно-конструкторських робіт, відомості, розголошення яких може завдати економічних збитків та зашкодити охороні прав на інтелектуальну власність; пояснювальні записки, розрахунки, кошториси, кошторисні розрахунки, виконавча, звітна документація за вказаними роботами.

2. Кадрові питання

2.1. Перелік посад та професій, за якими бронюються військовозобов'язані.

2.2. Відомості про чисельність працюючих та заброньованих військовозобов'язаних.

3. Будівництво та архітектура

3.1. Плани міст та інших населених пунктів, виконаних на топографічних матеріалах у масштабі:

а) 1:50000 і крупніше у будь якій системі координат, крім державної;

б)1:100000 у державній системі координат 1942 р. або в іншій системі координат, але в Балтійській системі висот, які містять за сукупністю всіх показників повну інформацію для детального вивчення та оцінки місцевості.

3.2. Топографічні, цифрові карти, фотоплани і фотокарти масштабів 1:10000 - 1:50000 (незалежно від форми та виду носія інформації) на територію України, створені в державній системі координат УСК - 2000 або в системі СК - 42, які містять повну інформацію для детального вивчення та оцінки місцевості, орієнтування на ній, цілевказання, проведення вимірів і різних заходів господарського та оборонного значення.

3.3. Плани міст масштабу 1:10000 - 1:20000 (незалежно від форми та виду носія інформації) на територію України, створені в державній системі координат УСК - 2000 або в системі координат СК - 42, які містять повну інформацію для детального вивчення та оцінки місцевості, орієнтування на ній, цілевказання, проведення вимірів і різних заходів господарського та оборонного значення.

3.4. Спеціальні карти, створені в державній системі координат УСК - 2000 або в системі координат СК - 42, а саме: карти геодезичних даних, карти джерел водопостачання, карти гірських проходів і перевалів масштабів 1:50000 - 1:200000, карти ділянок річок масштабів 1:25000, 1:50000.

3.5. Відомості за сукупністю всіх показників про точні значення елементів орієнтування систем координат УСК - 2000 і СК - 42 та зв'язки цих систем з іншими системами координат, у тому числі умовними або місцевими.

3.6. Відомості про координати геодезичних пунктів на території України, визначені з точністю до 10 метрів у будь-якій системі координат, крім умовної та місцевої, а також геодезичні та картографічні матеріали, які дозволяють обчислювати або уточнювати вказані координати з такою самою точністю.

3.7. Картографо-геодезичні дані, які характеризують рельєф поверхні Землі з точністю за висотою перерізу до 10 метрів на території України, які покривають площу в одному масиві понад 25 км2.

4. Цивільна оборона

4.1. Зведені відомості про економічний і технічний стан мереж життєзабезпечення населення.

4.2. Перелік об'єктів, що належать до категорії цивільного захисту.

4.3. Зведені відомості про сили та засоби інженерного захисту населення міста.

4.4. Відомості про інженерно-технічні заходи цивільного захисту, що плануються (реалізовані) у генеральних планах забудови міста.

4.5. Відомості за сукупністю всіх показників про зміст та основні напрями розвитку інженерно-технічних заходів цивільного захисту особливого періоду, що плануються (реалізовані) у генеральних планах забудови міста.

4.6. Зведені відомості за окремими показниками про кількість, загальну площу та місткість захисних споруд цивільного захисту на підприємствах, в установах та організаціях міста.

4.7. Зведені відомості про використання захисних споруд цивільного захисту для потреб населення в місті.

4.8. Зведені відомості про кількість населення, яке проживає в зонах можливої евакуації при виникненні надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру в місті.

4.9. Зведені відомості про наявність мобілізаційних запасів засобів індивідуального захисту та приладів радіаційної і хімічної розвідки.

4.10. Відомості про хімічно небезпечні об'єкти господарської діяльності І-ІІ ступенів хімічної небезпеки (види та кількість небезпечних хімічних речовин (НХР), план території, місця розташування сховищ (виробництв) НХР та інші спеціальні дані).

4.11. Відомості про пункти управління, що не становлять державну таємницю.

4.12. Документи з питань доведення сигналів, команд до керівного складу органів управління та сил територіальної підсистеми цивільного захисту населення.

4.13. Основні показники стану цивільного захисту на особливий період (цивільної оборони).

4.14. Стан інженерного захисту.

4.15. Забезпеченість засобами радіаційного і хімічного захисту створених формувань цивільного захисту.

4.16. Забезпеченість медичним майном створених формувань цивільного захисту.

5. Релігія

5.1. Орієнтування щодо врегулювання конфліктних ситуацій у так званих «гарячих населених пунктах» і стосовно інших подій, що можуть виникнути на релігійному ґрунті.

5.2. Інформація, отримана від громадян, державних і релігійних діячів з питань, пов'язаних із захистом інтересів держави, збереженням миру і злагоди в релігійному середовищі, досягненням єдності в православ'ї, мусульманстві тощо.

5.3. Орієнтування про віровчення та культову діяльність окремих новітніх релігійних організацій.

6. Технічний захист інформації

6.1. Відомості (за окремими показниками) про планування, організацію запровадження заходів, фактичний стан, наявність недоліків в організації технічного захисту службової інформації щодо окремих об'єктів інформаційної системи міської ради, інформаційної, телекомунікаційної, інформаційно-комунікаційної системи.

6.2. Відомості щодо організаційного забезпечення технічного захисту : інформації з обмеженим доступом, що не становить державної таємниці.

6.3. Документи щодо створення та функціонування впродовж життєвого циклу комплексних систем захисту інформації.

7. Охорона державної таємниці

7.1. Відомості про планування, організацію запровадження заходів, фактичний стан, наявність недоліків в організації охорони державної таємниці, за винятком відомостей, що віднесені до державної таємниці, а також відомостей, у разі розголошення яких можливе настання перешкод для забезпечення охорони державної таємниці конкретного суб'єкта режимно-секретної діяльності.

7.2. Відомості про надання, переоформлення, зупинення дії або скасування спеціального дозволу на провадження діяльності, пов'язаної з державною таємницею.

7.3. Відомості, що розкривають зміст внутрішніх нормативних документів щодо організації та здійснення режимної секретної роботи (положення, інструкції, переліки, списки та тощо.).

7.4. Відомості, які містяться в протоколах засідань експертних комісій.

7.5. Відомості, що розкривають зміст річного звіту, актів перевірки стану охорони державної таємниці та приймання-передачі матеріальних носіїв секретної інформації у режимно-секретному органі.

7.6. Відомості, що містяться у номенклатурі секретних справ та журналах обліку секретного діловодства.

7.7. Відомості, що розкривають зміст актів проведення щорічних та квартальних перевірок наявності секретних документів, справ та інших матеріальних носіїв секретної інформації, експертизи цінності документів, перегляду грифів секретності та вилучення їх на знищення.

7.8. Відомості, що розкривають зміст номенклатури посад працівників, перебування на яких потребує оформлення допуску та надання доступу до державної таємниці.

7.9. Зведені відомості про перелік посад, перебування на яких дає право посадовим особам надавати матеріальним носіям інформації грифи секретності та доступ працівників до секретних мобілізаційних документів.

7.10. Відомості, які містяться в розпорядженнях міського голови щодо планування, організації запровадження заходів, передбачених нормативно-законодавчими актами з питань забезпечення охорони державної таємниці.

7.11. Сукупні дані про особу, надання допуску та доступу до державної таємниці, що містяться в обліковій картці громадянина, а також картці результатів перевірки громадянина у зв'язку з таким допуском і вмотивованого запиту до органу СБУ про його надання.

7.12. Відомості про встановлення, експлуатацію та зняття телефонних апаратів урядового зв'язку.

7.13. Відомості про заходи плану забезпечення режиму секретності щодо захисту інформації під час прийому іноземних делегацій, груп, окремих іноземців до програми яких входять обговорення питань, які становлять державну таємницю.

7.14. Відомості про наявність режимних приміщень, місць зберігання матеріальних носіїв секретної інформації, технічне оснащення режимних приміщень.

7.15. Відомості про тактико-технічні дані інженерно-технічних засобів охорони, систем сигналізації, заходи запровадження пропускного режиму та внутрішньооб'єктового режиму конкретного суб'єкта режимно-секретної діяльності.

7.16. Відомості про організацію та результати проведення службових розслідувань щодо конкретних фактів витоку секретної інформації та інших порушень режиму секретності, за винятком відомостей, що віднесені до державної таємниці.

7.17. Відомості щодо забезпечення режиму секретності у разі введення правового режиму воєнного або надзвичайного стану (особливого періоду).

7.18. Відомості щодо створення та функціонування комплексної системи захисту інформації відділу спецроботи міської ради.

7.19. Відомості, які містяться в документах щодо забезпечення режиму секретності під час обробки документів в інформаційній системі класу «1».

8. Оборонна та мобілізаційна робота

8.1. Відомості про заходи мобілізаційної підготовки, мобілізаційного плану виконавчих органів Харківської міської ради, підприємств, установ і організацій усіх форм власності, що не містять інформації, віднесеної до ЗВДГ (440-05) щодо:

- створення, розвитку, утримання, передачі, ліквідації, реалізації та фінансування мобілізаційних потужностей підприємств, установ і організацій міста;

- виробництва та поставки технічних засобів та майна речової служби в особливий період;

- виробництва, закупівлі та поставки продовольства сільськогосподарської продукції в особливий період;

- виробництва та поставки лікарських засобів та медичного майна в особливий період;

- виробництва та поставки пально-мастильних матеріалів в особливий період;

- мобілізаційних завдань із замовлення на виробництво продукції, виконання робіт, надання послуг в особливий період;

- кількості автотранспортної, дорожньо-будівельної, підіймально-транспортної техніки, залізничного рухомого складу, які підлягають передачі до складу Збройних Сил України в комунальних підприємствах та підприємствах не залежно від форми власності міста;

- забезпечення виконавців мобілізаційних завдань матеріально-технічними, сировинними та енергетичними ресурсами в особливий період;

- показників із праці та кадрів, джерел забезпечення кадрами потреб економіки міста на особливий період;

- надання медичних, транспортних, поштових, телекомунікаційних, житлово-комунальних, побутових, ремонтних та інших послуг в місті в особливий період;

- виробництва важливішої цивільної промислової продукції міста в особливий період;

- номенклатури, обсягів (норм), місць зберігання матеріальних цінностей мобілізаційного резерву в міській раді, на підприємствах, в установах, організаціях міста, які не задіяні у виробництві озброєння, боєприпасів, військової техніки, спеціальних комплектувальних виробів до них;

- капітального будівництва в особливий період;

- створення у місті страхового фонду документації для забезпечення виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг в особливий період.

8.2. Відомості про методичні матеріали з питань мобілізаційної підготовки економіки міста.

8.3. Відомості про виконання законів, інших нормативно-правових актів з питань мобілізаційної підготовки економіки міста.

8.4. Відомості про заходи, передбачені для забезпечення сталого функціонування виконавчих органів Харківської міської ради, а також підприємств, установ і організацій міста, які не задіяні в особливий період у виробництві озброєння, боєприпасів, військової техніки, спеціальних комплектувальних виробів до них.

8.5. Відомості про стан мобілізаційної готовності підприємств, установ і організацій, які не задіяні в особливий період у виробництві озброєння, боєприпасів, військової техніки, спеціальних комплектувальних виробів до них.

8.6. Відомості про виділення будівель, споруд, земельних ділянок, транспортних та інших матеріально-технічних засобів міста Збройним Силам України, іншим військовим формуванням в особливий період.

8.7. Відомості про функціонування єдиної транспортної системи України в особливий період у частині, що стосується органів місцевого самоврядування, окремих підприємств міста.

8.8. Відомості про заходи мобілізаційної підготовки та мобілізаційного плану виконавчих органів Харківської міської ради, підприємств, установ і організацій міста.

8.9. Відомості (за окремими показниками) про заходи мобілізаційної підготовки та мобілізаційного плану виконавчих органів Харківської міської ради, підприємств, установ і організацій міста щодо життєзабезпечення населення в особливий період.

8.10. Відомості (за окремими показниками) про організацію оповіщення, управління і зв'язку, порядок переведення виконавчих органів Харківської міської ради, підприємств, установ і організацій міста на режим роботи в умовах особливого періоду.

8.11. Відомості про довгострокові та річні програми мобілізаційної підготовки виконавчих органів Харківської міської ради, окремих підприємств, установ, організацій міста.

8.12. Відомості (за окремими показниками) про потребу в асигнуваннях та фактичні фінансові витрати на мобілізаційну підготовку Харківської міської ради, підприємств, установ і організацій міста.

8.13. Відомості про організаційні заходи з територіальної оборони у зоні, районі територіальної оборони, що не містять інформації, віднесеної до ЗВДТ.

8.14. Відомості про укомплектованість, забезпеченість та завдання підрозділу територіальної оборони району територіальної оборони.

8.15. Відомості про дислокацію, склад та завдання з'єднань, частин та підрозділів Збройних Сил України та Міністерства внутрішніх справ України на території міста Харкова.

8.16. Відомості про виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 року № 1921 «Про військово-транспортний обов'язок».

8.17. Відомості про проведення заходів мобілізації людських та транспортних ресурсів на території міста.

8.18. Відомості про підприємства, які залучаються до виконання мобілізаційних завдань.

9. Міжнародна діяльність

9.1. Совокупні відомості щодо прийому іноземних делегацій, груп та окремих іноземців.

10. Земельні відносини

10.1. Матеріали інвентаризації земель військових частин, установ та організацій Міністерства оборони України, Департаменту з питань виконання покарань, Служби безпеки України (за наявності координат поворотних точок).

11. Інше

11.1. Персональні дані осіб, які зберігаються у Харківській міській раді та її виконавчих органах.

11.2. Інформація, яка зберігається в базі даних Державного реєстру виборців.

11.3. Журнали та відомості, які опрацьовуються, що становлять службову інформацію і яким надається гриф обмеження доступу «Для службового користування» у Харківській міській раді та її виконавчих органах.

11.4. Відомості, що містяться в журналах обліку інформації з обмеженим доступом.


Директор Департаменту

діловодства О.В. Хохлов


Заступник міського голови -

керуючий справами виконавчого

комітету міської ради Т.М. Чечетова-Терашвілі