УКРАЇНА

УКРАИНА

ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

ХАРЬКОВСКИЙ ГОРОДСКОЙ ГОЛОВА


РОЗПОРЯДЖЕННЯ



Від 12.05.2015 № 34/1

Про виконання завдань щодо забезпечення безпечного відпочинку населення на водоймах міста Харкова

На підставі ст. 19 Кодексу цивільного захисту України, розпорядження Президента України від 14.07.2001 № 190/2001-рп «Про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах», керуючись вимогами наказу МНС України від 03.12.2001 № 272 «Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об'єктах України», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 01.02.2002 №95/6383, відповідно до ст. 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись ст.ст. 42, 59 зазначеного Закону:

1. Комунальній установі «Спеціалізована водно-рятувальна служба міста Харкова» (далі - КУ «СВРС м. Харкова») (Михайлов В.В.) укомплектувати службу сезонним складом, організувати його цільове навчання за програмою «Матрос-рятувальник».

2. Департаменту охорони здоров'я (Сороколат Ю.В.), КУ «СВРС м. Харкова» (Михайлов В.В.) організувати роботу рятувальних і медичних постів у період з 20 травня по 20 вересня 2015 року в місцях масового відпочинку громадян на водоймах міста.

3. Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Харківської міської ради (Топчій В.О.) організувати контроль за роботою постів КУ «СВРС м. Харкова» протягом усього часу їх роботи.

4. Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Харківської міської ради (Топчій В.О.) спільно з Харківським міським управлінням ГУ МВС України в Харківській області (Крищенко А.Є.) спланувати заходи щодо забезпечення громадського порядку на водних об'єктах міста.

5. Адміністраціям районів Харківської міської ради:

5.1. Спільно з Інспекцією з благоустрою та екології Управління екології та благоустрою Департаменту комунального господарства Харківської міської ради (Коверзнєва І.І.) забезпечити контроль за виконанням вимог Правил благоустрою території м. Харкова в рекреаційних зонах водойм.

5.2. Організувати роботу з обладнання місць відпочинку наочною агітацією з правилами поведінки на воді та надання першої допомоги потерпілим із зазначенням номерів телефонів рятувальних і медичних служб.

5.3. На всіх водних об'єктах, які є небезпечними для купання, встановити попереджувальні знаки і написи про заборону купання.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Терехова І.О.


Міський голова Г.А. Кернес