УКРАЇНА

ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

УКРАИНА

ХАРЬКОВСКИЙ ГОРОДСКОЙ ГОЛОВА



РОЗПОРЯДЖЕННЯ



Від 12.10.2015 № 116

Про виконання заходів з військово-транспортного обов'язку в місті Харкові

На виконання вимог Законів України «Про оборону України», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 року №1921 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 405) «Про затвердження Положення про військово-транспортний обов'язок», для задоволення потреб Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення, Держспецзв'язку та Держспецтрансслужби (далі - військові формування) на особливий період транспортними засобами і технікою усіх типів і марок вітчизняного та іноземного виробництва, їх повернення під час демобілізації та компенсації шкоди, завданої транспортним засобам і техніці внаслідок їх залучення під час мобілізації, з метою виконання військово-транспортного обов'язку підприємствами, організаціями та установами міста Харкова, керуючись ст.ст. 36, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. З метою підвищення рівня військового обліку, завчасної підготовки, перевірки готовності до передачі та передачі в особливий період транспортних засобів і техніки військовим формуванням привести виконання заходів з військово-транспортного обов'язку у відповідність до вимог законодавства України.

2. Головам адміністрацій районів Харківської міської ради:

2.1. Сприяти районним військовим комісаріатам у їх роботі в мирний час та під час мобілізації у виконанні заходів з військово-транспортного обов'язку.

2.2. Щорічно за поданням районних, військових комісаріатів підводити підсумки повноти та якості виконання військово-транспортного обов'язку керівниками підприємств, установ та організацій району.

2.3. У разі реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), ліквідації або банкрутства підприємства, установи та організації, транспортні засоби і техніка яких призначені для задоволення потреб військових формувань на особливий період повідомляти про це районні військові комісаріати.

3. Рекомендувати Харківському обласному військовому комісару за результатами перевірки мобілізаційної готовності транспортних засобів, техніки і виконання заходів з військово-транспортного обов'язку підприємствами, установами та організаціями міста Харкова надавати міському голові через Департамент по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Харківської міської ради інформацію та пропозиції щодо підвищення рівня мобілізаційної готовності транспортних засобів і техніки.

4. Рекомендувати районним військовим комісаріатам міста Харкова:

4.1. Привести у відповідність до вимог законодавства ведення військового обліку транспортних засобів і техніки підприємств, установ та організацій районів міста.

4.2. При перевірці мобілізаційної готовності транспортних засобів і техніки на підприємствах систематично залучати уповноважених представників військових формувань, до яких приписана техніка згідно із зведеними нарядами.

4.3. За результатами перевірки мобілізаційної готовності транспортних засобів і техніки подавати головам адміністрацій районів Харківської міської ради аналіз перевірки та пропозиції щодо підвищення рівня мобілізаційної готовності, повноти та якості виконання військово-транспортного обов'язку керівниками підприємств, установ та організацій.

4.4. У разі порушення керівниками підприємств, установ та організацій вимог законодавства з питань військово-транспортного обов'язку вживати заходів щодо їх усунення.

5. Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій міста Харкова:

5.1. Планування і виконання заходів з військово-транспортного обов'язку проводити у відповідності до вимог Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 року № 1921 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 405) «Про затвердження Положення про військово-транспортний обов'язок».

5.2. Подавати районним військовим комісаріатам щороку до 20 червня та 20 грудня інформацію про наявність транспортних засобів і техніки, їх технічний стан, а також про громадян, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях на таких транспортних засобах і техніці.

5.3. Забезпечувати доступ представників військових комісаріатів до транспортних засобів і техніки для проведення перевірки їх мобілізаційної готовності.

5.4. Здійснювати разом із представниками районних військових комісаріатів та військових формувань відбір транспортних засобів і техніки за типами і марками, технічним станом відповідно до наданих зведених або часткових нарядів.

5.5. У разі зміни найменування підприємства, установи та організації або форми власності, відправки транспортних засобів і техніки в інші регіони або за межі території України на тривалий час, передачі права власності на транспортні засоби і техніку іншим юридичним особам або громадянам в довгострокову оренду (лізинг), а також, якщо транспортний засіб або техніка є предметом застави як виконання зобов'язання за договорами про надання кредиту та гарантії перед банківською установою, та в інших випадках, коли унеможливлюється передача приписаних транспортних засобів і техніки військовим формуванням, у семиденний строк повідомляти про це військові комісаріати, на військовому обліку яких перебувають транспортні засоби і техніка.

6. Запропонувати Харківському міському управлінню ГУМВС України в Харківській області для забезпечення ведення військового обліку транспортних засобів і техніки щороку не пізніше 20 червня та 20 грудня або протягом п'яти робочих днів з дати надходження відповідних запитів надавати до районних військових комісаріатів інформацію про реєстрацію (перереєстрацію), зміну реєстраційних даних та зняття з обліку транспортних засобів і техніки на території відповідних районів міста Харкова.

7. Розпорядження міського голови від 04.11.2014 № 108 «Про виконання заходів з військово-транспортного обоз'язку в місті Харкові» вважати таким, що втратило чинність.

8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови.


Міський голова Г.А. Кернес