ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА
ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

Від 19.03.2003 № 74

Про організацію перевезень
населення на садово-городні
ділянки у 2003 році

З метою забезпечення перевезень населення на садово-городні ділянки залізничним та автомобільним транспортом з 15 квітня по 31 жовтня 2003 року:

1. Запропонувати статутному територіально-галузевому об’єднанню “Південна залізниця” (В.М. Остапчук), Харківському обласному автотранспортному управлінню (В.Д. Бондаренко), автотранспортним підприємствам та перевізникам усіх форм власності забезпечити перевезення населення до садово-городніх ділянок у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні не менше ніж на рівні 2002 року.

2. Райдержадміністраціям до 10 квітня 2003 року:

визначити маршрутну мережу автомобільного і залізничного транспорту у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні до садово-городніх ділянок, а також необхідну кількість рухомого складу і режим його роботи по кожному маршруту;

установити державне замовлення, яким визначити види та обсяги пільгових перевезень на всіх приміських автобусних маршрутах, у тому числі тих, що виходять за межі району, та порядок покриття збитків від пільгових перевезень. Укласти договори на державне замовлення з перевізниками всіх форм власності, які здійснюють перевезення пасажирів на зазначених маршрутах;

надавати всіляку підтримку перевізникам, які забезпечують безплатні та за зниженою вартістю перевезення пільгового контингенту пасажирів, у т.ч. у придбанні рухомого складу для перевезень пасажирів, наданні пільг по сплаті земельного податку;

упорядкувати мережу стоянок легкових таксомоторів та паркування автомобілів, ліквідувати стихійні стоянки та ринки, які знаходяться поблизу автостанцій і автобусних зупинок та створюють небезпечні умови для руху пасажирського автотранспорту.


Запропонувати виконавчим комітетам міських рад провести аналогічну роботу.

3. Рекомендувати статутному територіально-галузевому об’єднанню “Південна залізниця”, Харківському обласному автотранспортному управлінню, ВАТ “Харківське підприємство автобусних станцій” (Г.О. Гузненков), автопідприємствам та перевізникам усіх форм власності відповідно до укладених договорів із замовникам перевезень пасажирів на маршрутах:

організувати щодобове перевезення населення на садово-городні ділянки з утворенням необхідного резерву рухомого складу;

відкрити сезонні маршрути та маршрути вихідного дня;

забезпечити належне утримання залізничних і автобусних вокзалів, станцій, наявність розкладів руху та таблиць вартості проїзду, своєчасне інформування про прибуття та відправлення рухомого складу пасажирського транспорту, відкриття додаткових стаціонарних та пересувних квиткових кас. Затверджені розклади руху вивісити на всіх вокзалах і станціях до 15 квітня 2003 року.

4. Рекомендувати підприємствам та організаціям брати участь у перевезеннях своїх працівників до садово-городніх ділянок власним або найманим автомобільним транспортом.

5. Управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації (А.П. Пономарьов), Службі автомобільних доріг у Харківській області (В.А. Наволокін) до 1 травня 2003 року забезпечити ямковий ремонт автомобільних доріг та належне утримання зупинних пунктів, особливо на тимчасових ґрунтових під’їздах до садів та городів.

6. Управлінню МВС України в Харківській області (С.М. Гусаров), управлінню МВС України на Південній залізниці (В.В. Єгупенко) забезпечити належний порядок на привокзальних площах, залізничних і автобусних вокзалах, станціях, зупинках, у приміських поїздах, автобусах.

7. Головному державному санітарному лікарю області І.С.Кратенку, головному державному санітарному лікарю Південної залізниці В.В. Красовському забезпечити систематичний контроль за санітарним станом рухомого складу пасажирського залізничного і автомобільного транспорту, зупинок, станцій і вокзалів.

8. Обласному управлінню у справах захисту прав споживачів (Л.Т. Щербина), Харківському обласному автотранспортному управлінню організувати контроль за дотриманням перевізниками усіх форм власності чинного законодавства України щодо захисту прав споживачів та Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 року № 141 “Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту”.

9. Рекомендувати засобам масової інформації висвітлювати стан справ із забезпечення перевезень населення до садово-городніх ділянок.

10. Райдержадміністраціям, виконавчим комітетам міських рад, статутному територіально-галузевому об’єднанню “Південна залізниця”, Харківському обласному автотранспортному управлінню, ВАТ “Харківське підприємство автобусних станцій”, управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації, Службі автомобільних доріг у Харківській області, управлінню МВС України в Харківській області, управлінню МВС України на Південній залізниці, головному державному санітарному лікарю області, головному державному санітарному лікарю Південної залізниці, обласному управлінню у справах захисту прав споживачів про хід виконання розпорядження подати інформацію Головному управлінню промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації (І.П.Колот) до 15 липня та 15 листопада 2003 року.

11. Головному управлінню промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації про виконання розпорядження інформувати облдержадміністрацію 20 липня та 20 листопада 2003 року.

12. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови обласної державної адміністрації О.О. Колеснікова.


Голова обласної державної
адміністрації Є. КУШНАРЬОВ