ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА
ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

Від 01.04.2003 № 96

Про постанову Кабінету Міністрів
України від 25 грудня 2002 р. № 1977
 
1.Довести до відома управлінь, відділів та інших структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, райміськвиконкомів, що на виконання Закону України “Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру” Кабінет Міністрів України постановою від 25 грудня 2002 р. № 1977 “Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру”:

1.1. Установив граничний розмір квоти поставки цукру на внутрішній ринок (квота “А”) у період з 1 вересня 2003 р. до 1 вересня 2004 р. в обсязі 1800 тис. тонн.


1.2. Затвердив мінімальні ціни на цукрові буряки, які поставлятимуться починаючи з 1 вересня 2003 р. для виробництва цукру в межах квоти “А”, та на цукор квоти “А” починаючи із зазначеної дати згідно з додатком.


1.3. Визнав, що залишки цукру станом на 1 вересня 2003 р., ціни на які нижчі від затверджених мінімальних цін, підлягають дооцінці згідно із законодавством.


1.4. Доручив Міністерству аграрної політики затвердити в місячний строк типові умови господарських договорів, що укладатимуться між цукровими заводами, бурякосіючими господарствами та іншими суб'єктами бурякоцукрового комплексу всіх форм власності.


1.5. Доручив Міністерству аграрної політики та Міністерству фінансів під час розроблення порядку використання коштів державного бюджету, що спрямовуються на фінансову підтримку агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів комерційних банків, передбачити поширення його дії на кредитування витрат цукрових заводів, пов'язаних з авансуванням вирощування і заготівлі цукрових буряків та підготовки цукрових заводів до виробничого сезону.


1.6. Контроль за виконанням обсягів виробництва та реалізації цукру, що встановлені Законом України "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру", поклав на Міністерство аграрної політики, Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції, Державну інспекцію з контролю за цінами, Державну податкову адміністрацію (в межах її компетенції), Раду міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київську і Севастопольську міські державні адміністрації.


1.7. Визнав такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України за переліком згідно з додатком.


2. Визнати таким, що втратив чинність пункт 1.2. розпорядження голови облдержадміністрації від 17 липня 2000 р. № 642 “Про організацію виконання постанови Кабінету Міністрів України від 2 червня 2000 р. № 868 “Про деякі питання державного регулювання виробництва і реалізації цукру”.


Голова обласної державної
адміністрації Є.КУШНАРЬОВ