ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА
ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

Від 20.03.2003 № 76

Про організацію літнього відпочинку
та оздоровлення дітей у 2003 році

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16 січня 2003 року № 33 “Про затвердження Державної програми відпочинку та оздоровлення дітей на період до 2008 року” та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 323 “Про організаційне і фінансове забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей в Україні”, з метою створення сприятливих умов для забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей, збереження та підтримки діяльності дитячих оздоровчих закладів:

1.Затвердити:
- обласну програму відпочинку та оздоровлення дітей на 2003 - 2008 роки, що додається;
- обласні заходи щодо організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2003 році, що додаються.

2.Покласти координацію діяльності підрозділів облдержадміністрації та обласних служб, райдержадміністрацій, райміськвиконкомів щодо виконання обласної програми відпочинку та оздоровлення дітей на період 2003-2008 роки і обласних заходів щодо організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2003 році на управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації (Н.В.Левченко ).

3.Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації (Є.Ю.Кузькін) забезпечити своєчасне фінансування заходів щодо організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2003 році в межах асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на 2003 рік на відповідні цілі.


4.Райдержадміністраціям, райміськвиконкомам:

- забезпечити належну підготовку і проведення літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2003 році, залучивши до участі профспілкові об’єднання, громадські організації, підприємства та комерційні структури;

- забезпечити дотримання вимог чинного законодавства при підборі та направленні дітей області в дитячі оздоровчі табори та санаторії за рахунок коштів державного та обласного бюджетів;

- організувати своєчасне відкриття дитячих оздоровчих закладів, вжити заходів щодо забезпечення належних умов їх функціонування;

- забезпечити в установленому порядку виконання планових показників оздоровлення дітей;

- забезпечити фінансування програми оздоровлення за рахунок місцевих (районних, міських) бюджетів, активно проводити роботу щодо залучення позабюджетних коштів.

5.Управлінню у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації разом з об’єднанням профспілок області оздоровлювати в першу чергу дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей із сімей, де обидва батьки інваліди, із багатодітних сімей, дітей із сімей військовослужбовців та працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків; вихованців шкіл-інтернатів, притулків для неповнолітніх, дитячих будинків, дитячих будинків сімейного типу з батьками, дітей з прийомних сімей з батьками, обдарованих, талановитих дітей, лідерів та активістів дитячих громадських організацій - учасників обласного фестивалю „Лідер”.

6.Управлінням облдержадміністрації, обласним службам, райдержадміністраціям, райміськвиконкомам інформувати управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації про хід підготовчої роботи до оздоровлення влітку 2003 року до 15 травня поточного року, про хід виконання - до 30 червня, 30 липня, 30 серпня поточного року. Підсумкову інформацію надати до 20 вересня поточного року.

Управлінню у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації здійснювати координацію роботи щодо оздоровлення дітей в області, інформувати облдержадміністрацію про хід підготовки до оздоровчої кампанії до 25 травня поточного року, про підсумки оздоровлення дітей - до 15 жовтня поточного року.

7.Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації О.Л.Сидоренка.


Голова обласної державної

адміністрації Є.КУШНАРЬОВ

 

Затверджено
розпорядженням голови
облдержадміністрації
від “___ “ ________2003 р. №____

 

ОБЛАСНА ПРОГРАМА

відпочинку та оздоровлення дітей на 2003- 2008 роки

  Загальні положення

Турбота про здоров’я дітей є одним з основних показників ставлення держави до проблем підростаючого покоління.

Разом з тим, саме стан справ у цій сфері викликає занепокоєння. Упродовж останніх років в Україні зберігається тенденція до погіршення стану здоров’я дітей, зумовлена негативними факторами соціально-економічного, екологічного та психоемоційного характеру. Вплив постійно діючих факторів ризику, у тому числі стресові перевантаження, зокрема у шкільному віці, призводить до порушення механізму саморегуляції фізіологічних функцій і сприяє розвитку в дітей хронічних захворювань.

Залишається високим рівень інвалідності серед дітей, що є одним з найбільш несприятливих явищ у комплексі характеристик стану здоров’я та соціального благополуччя населення. Не вдається уникнути тенденції до зростання кількості дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Конвенцією ООН про права дитини, ратифікованою Верховною Радою України, проголошено, що діти мають не тільки особливі потреби, а й громадські, політичні, соціальні, культурні та економічні права. Одним із найважливіших стратегічних завдань нашої держави в забезпеченні соціального захисту дитинства є реалізація їх права на оздоровлення та відпочинок.


Визначення понять


Відпочинок - комплекс спеціальних заходів, спрямованих на відновлення фізичних і психічних функцій дитячого організму, соціальної активності.


Оздоровлення - комплекс заходів соціального, виховного, медичного, гігієнічного, фізкультурного характеру, спрямованих на поліпшення та зміцнення стану фізичного і психологічного здоров’я дітей, що здійснюється в оздоровчих закладах протягом оздоровчої зміни.


Оздоровчі послуги - послуги у сфері оздоровлення дітей.


Дитячий оздоровчий заклад - позашкільний заклад, що надає оздоровчі послуги дітям. Незалежно від форми власності дитячі оздоровчі заклади можуть бути таких типів: заміський, санаторний, профільний, з денним перебуванням, праці та відпочинку тощо.


Дитячий заміський оздоровчий заклад - заклад, який знаходиться у приміщенні (окремому будинку) за межами населеного пункту, де діти перебувають цілодобово.


Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу - заклад, у якому діти перебувають цілодобово і в якому поряд з оздоровчими надається комплекс медичних профілактичних послуг, спрямованих на запобігання захворюванням. З урахуванням специфіки захворювань дітей такі заклади можуть бути спеціалізованими.


Дитячий профільний оздоровчий заклад - заклад, у якому діти перебувають цілодобово і в якому поряд з оздоровчими надається комплекс послуг, спрямованих на розвиток у дітей певних здібностей та інтересів.


Дитячий оздоровчий заклад з денним перебуванням - заклад, який створюється на базі навчального закладу і в якому діти перебувають протягом дня.


Дитячий оздоровчий заклад праці та відпочинку - заклад, у якому діти перебувають цілодобово і в якому поряд з оздоровчими надається комплекс послуг, спрямованих на формування у дітей трудових інтересів та навичок.


Оздоровча зміна - це період перебування дітей в оздоровчих закладах (не менше 14 днів).


Режим праці та відпочинку - період чергування періодів праці та відпочинку.


Мета і основні завдання


Метою Програми є створення сприятливих умов для якісного відпочинку та оздоровлення дітей.

Основні завдання Програми:

збільшення кількості дітей, охоплених організованими формами відпочинку та оздоровлення;

удосконалення мережі дитячих оздоровчих закладів;

поліпшення матеріально-технічного, науково-методичного забезпечення діяльності дитячих оздоровчих закладів;

створення сприятливих умов для реалізації соціально-педагогічних, медико-оздоровчих інноваційних проектів відпочинку та оздоровлення дітей;

зміцнення кадрового потенціалу та підвищення престижу праці в дитячих оздоровчих закладах;

підвищення престижу вітчизняної системи відпочинку та оздоровлення дітей.


 

Фінансове забезпечення виконання Програми

Видатки, пов’язані з відпочинком та оздоровленням дітей, здійснюються за рахунок виділених в установленому порядку коштів з державного та місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ, організацій, професійних спілок, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, коштів, передбачених на оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, Всеукраїнського фонду оздоровлення і відпочинку дітей та учнівської молоді, позабюджетних фондів, а також добровільних внесків юридичних і фізичних осіб, коштів батьків та інших джерел, не заборонених законодавством.


Прогнозні результати виконання Програми


Виконання Програми дасть змогу:

збільшити кількість дітей, охоплених організованими формами відпочинку та оздоровлення, зокрема:
- дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
- дітей-інвалідів;
- дітей, які постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС;
- дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей;
- дітей з девіантною поведінкою; - дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків;
- дітей загиблих шахтарів;
- дітей, які перебувають на диспансерному обліку;
- талановитих та обдарованих дітей;
зміцнити матеріально-технічну базу діючих дитячих оздоровчих закладів та збільшити їх кількість, зокрема спеціалізованих і профільних оздоровчих закладів для дітей:
за медичними показаннями;
- інвалідів;
- за інтересами;
- соціально незахищених категорій;
- які потребують особливих умов виховання;
урізноманітнити та підвищити якість підготовки працівників оздоровчих закладів;
забезпечити високий рівень фахової підготовки працівників оздоровчих закладів;
підвищити рівень науково-методичного та інформаційного забезпечення.

І. Організаційна робота щодо створення умов для оздоровлення дітей

1. Запропонувати власникам дитячих оздоровчих закладів вивчити питання щодо залучення позабюджетних коштів на організацію оздоровлення дітей.

Власники (засновники) оздоровчих закладів, об’єднання профспілок Харківської області, райдержадміністрації, райміськвиконкоми
з 2003 року
2. Визначити в області не менше двох стаціонарних дитячих оздоровчих закладів з метою забезпечення можливості цілорічного відпочинку та оздоровлення дітей соціально незахищених категорій населення.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, головне управління сільського господарства і продовольства облдержадміністрації, Головне управління промисловості, транспорту і зв’язку облдерж-адміністрації, Головне управління економіки та ринкових відносин облдержадміністрації, об’єднання профспілок Харківської області, райдержадміністрації, райміськвиконкоми
2004 рік
3. Провести інвентаризацію мережі дитячих та учнівських оздоровчих закладів усіх типів.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, обласне управління статистики, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області, об’єднання профспілок Харківської області 2003 рік

 

4. Створити карту дислокації дитячих та учнівських оздоровчих закладів усіх типів.

Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, об’єднання профспілок Харківської області 2003 рік


5. Ураховуючи технічний стан базових дитячих оздоровчих таборів, наявність у них об’єктів інфраструктури, місце розташування та природні умови провести спеціалізацію базових дитячих оздоровчих таборів згідно з напрямами їх подальшого використання.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації ,
об’єднання профспілок Харківської області, власники (засновники) оздоровчих закладів 2004 - 2008 роки

 

6. Вирішити питання про недопущення закриття, ліквідації та перепрофілювання дитячих оздоровчих закладів незалежно від їх відомчої належності.
Головне управління промисловості, транспорту і зв’язку облдерж-адміністрації, головне управління сільського господарства і продовольства облдерж-адміністрації, Головне управління економіки та ринкових відносин облдержадміністрації, об’єднання профспілок Харківської області, власники (засновники) оздоровчих закладів,
райдержадміністрації, райміськвиконкоми
2003-2008 роки
7. Розробити та затвердити положення про порядок підбору та направлення дітей Харківської області в дитячі оздоровчі табори та санаторії за рахунок коштів державного та обласного бюджетів.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації
2003 рік
8. Створити місцеві (районні та міські) координаційні ради з питань організації відпочинку та оздоровлення дітей та учнівської молоді.
Райдержадміністрації, райміськ-
виконкоми, управління у справах сім’ї та молоді облдерж-адміністрації, Головне управління освіти і наукиоблдержадміністрації

2003 рік

9. Сприяти організації оборонно-спортивних, профільних таборів для оздоровлення в них дітей, схильних до правопорушень, дітей соціально незахищених категорій.
Служба у справах неповнолітніх облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління з питань фізичної культури, спорту та туризму облдержадміністрації, управління МВС України в Харківській області, райдержадміністрації, райміськ-
виконкоми 2003-2008 роки
10. Організувати на базі однієї з військових частин області літній оздоровчий табір для дітей з девіантною поведінкою із залученням працівників правоохоронних органів та студентів-старшокурсників вищих навчальних закладів.
Служба у справах неповнолітніх облдержадміністрації, управління у
справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, управління МВС України в Харківській області
з 2005 року
11. Провести організаційну роботу з оптимізації мережі пришкільних, профільних таборів, таборів праці та відпочинку, а також сприяти діяльності учнівських та молодіжних загонів.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації,
райдержадміністрації, райміськ-
виконком 2003 рік
12. Розробити положення про конкурс-огляд на кращий оздоровчий заклад області.

 

Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, обласна санітарно-епідеміологічна станція, об’єднання профспілок Харківської області 2003 рік
13. Проводити конкурс-огляд на кращий оздоровчий заклад області.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації,
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, обласна санітарно-епідеміологічна станція, об’єднання профспілок Харківської області
2003-2008 роки
14. З метою забезпечення оздоровлення та творчого розвитку талановитих і обдарованих дітей практикувати проведення тематичних змін, профільних таборувань із залученням висококваліфікованих спеціалістів у галузі освіти, науки, культури, спорту, діячів мистецтв тощо.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління культури облдержадміністрації, управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, управління з питань фізичної культури, спорту та туризму облдержадміністрації,
райдержадміністрації, райміськвиконкоми
2003-2008 роки
15. Розглянути можливість оздоровлення дітей-інвалідів зі спеціалізованих будинків-інтернатів.
Головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації
2003-2008 роки
16. Організувати роботу літніх шкіл Малої академії наук, польової науково-дослідницької експедиції.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації
з 2003 року
17. Розширити маршрути поїздок, подорожей, походів по Харківській області, Україні для дітей, які підлягають оздоровленню.

 

Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління з питань фізичної культури, спорту та туризму облдержадміністрації2003 рік
18. Організувати роботу літньої школи народних ремесел на базі Харківського обласного спеціального загальноосвітнього навчально-виховного комплексу (дошкільний навчальний заклад - школа-інтернат) для дітей з вадами слуху.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації

з 2003 року

19. Організувати роботу школи лідерів із числа вихованців шкіл-інтернатів з питань просвітницької роботи щодо пропаганди здорового способу життя.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації

з 2003 року

20. Організувати роботу постійно діючого семінару з питань організації дозвілля, здорового способу життя та оздоровлення дітей.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління МВС України в Харківській області, обласна санітарно-епідеміологічна станція

з 2003 року


ІІ. Забезпечення повноцінного та змістовного оздоровлення дітей

1. Організувати на базі оздоровчих таборів роботу виїзних консультативних пунктів центрів соціальних служб для молоді з метою надання дітям психолого-педагогічної та соціальної допомоги.

Обласний центр соціальних служб для молоді, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації

2003-2008 роки

2. Проведення концертних програм, вистав, театралізованих і культурологічних заходів в оздоровчих закладах, спортивних змагань.
Управління культури облдержадміністрації, управління з питань фізичної культури, спорту та туризму облдержадміністрації,
райдержадміністрації, райміськ-
виконкоми

2003-2008 роки

3. Організувати відвідування дітьми пожежних частин та Харківської пожежно-технічної виставки та її філій у містах Ізюмі, Куп’янську та Богодухові.
Управління пожежної безпеки Міністерства з надзвичайних ситуацій в Харківській області, власники (засновники) оздоровчих закладів

2003-2008 роки

4. Сприяти відновленню бібліотечного фонду оздоровчих закладів.
Управління культури облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, власники (засновники) оздоровчих закладів

2003-2004 роки

5. Забезпечувати безпечні умови перевезень дітей та учнівської молоді до місць оздоровлення і відпочинку та перебування в оздоровчих закладах і трудових загонах.
Управління МВС України в Харківській області, Харківське обласне автотранспортне управління, статутне територіально-галузеве об’єднання “Південна залізниця”, райдержадміністрації, райміськвиконкоми

2003-2008 роки

6. Організовувати в дитячих оздоровчих закладах належну охорону громадського порядку. Закріпити за кожним оздоровчим закладом працівників правоохоронних органів.
Управління МВС України в Харківській області

2003-2008 роки

7. Забезпечити проведення зустрічей, семінарів та лекцій з підлітками, схильними до правопорушень, напередодні відкриття оздоровчого сезону, під час оздоровчої кампанії в дитячих оздоровчих закладах.
Управління МВС України в Харківській області

2003-2008 роки

8. Створення добровільних протипожежних дружин при дитячих оздоровчих закладах.

 

Управління пожежної безпеки Міністерства з надзвичайних ситуацій в Харківській області, власники (засновники) оздоровчих закладів

з 2003 року

9. Впровадити в діяльність дитячих оздоровчих закладів картотеку страв, погоджену з територіальними санітарно-епідеміологічними станціями.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, Головне
управління економіки та ринкових відносин облдержадміністрації, обласна санітарно-епідеміологічна станція, власники (засновники) оздоровчих закладів

з 2003 року

10. Забезпечувати дотримання вимог протипожежної безпеки, санітарно-епідеміологічного нагляду за підготовкою, відкриттям та функціонуванням оздоровчих закладів; правил безпеки під час перебування в них дітей та учнівської молоді.
Управління пожежної безпеки Міністерства з надзвичайних ситуацій в Харківській області, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, обласна санітарно-епідеміологічна станція, власники (засновники) оздоровчих закладів

2003-2008 роки

11. Здійснювати постійний контроль за дотриманням санітарних норм у дитячих оздоровчих закладах і санаторіях.
Обласна санітарно-епідеміологічна станція

2003-2008 роки

12. З метою поглиблення змісту і форм виховної роботи під час оздоровлення дітей та учнівської молоді більш широко залучати до співпраці дитячі, молодіжні та жіночі громадські організації, благодійні фонди, міжнародні організації.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації,
райдержадміністрації, райміськвиконкоми

2003-2008 роки

13. Запропонувати власникам (засновникам) дитячих оздоровчих закладів включити страхування дітей від нещасних випадків у вартість путівки без збільшення її загальної вартості.

 

Власники (засновники) оздоровчих закладів

2003-2004 роки



ІІІ. Методичне, інформаційне та кадрове забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей


1. Провести обласні селекторні наради, семінари та тренінги з питань підготовки до оздоровчої кампанії і підведення підсумків її роботи.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління охорони здоров’я облдерж-адміністрації, головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації,

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків

Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, управління МВС України в Харківській області

2003-2008 роки

2. Забезпечити своєчасне проходження в територіальних санітарно-епідеміологічних станціях гігієнічного навчання персоналу оздоровчих закладів.
Обласна санітарно-епідеміологічна станція, власники (засновники) оздоровчих закладів, об’єднання профспілок Харківської області 2003-2008 роки
3. Забезпечити проведення занять зі студентами, які будуть направлені на практику в оздоровчі табори.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації

2003-2008 роки

4. Щороку проводити обласний ярмарок послуг у сфері відпочинку та оздоровлення дітей.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, об’єднання профспілок Харківської області

з 2003 року

5. Організувати методичні виїзди спеціалістів обласних позашкільних закладів з метою надання практичної допомоги в організації роботи закладів.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації

з 2003 року

6. Розробити рекомендації щодо діяльності пришкільних оздоровчих таборів, профільних таборів, таборів праці та відпочинку.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, обласна санітарно-епідеміологічна станція, обласні позашкільні заклади

з 2003 року

7. Забезпечувати надання організаційно-методичної допомоги дитячим оздоровчим закладам з питань організації відпочинку та оздоровлення дітей.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління культури облдержадміністрації, управління у справах сім’ї та молоді
облдержадміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації

2003-2008 роки

8. Проводити наради-семінари для керівників дитячих оздоровчих закладів із питань організації оздоровлення дітей області.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, об’єднання профспілок Харківської області, управління МВС України в Харківській області, обласна санітарно-епідеміологічна станція, управління пожежної охорони Міністерства з надзвичайних ситуацій в Харківській області

2003-2008 роки

9. Висвітлювати у засобах масової інформації підготовку та проведення оздоровчої кампанії серед дітей та учнівської молоді.

Відділ з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю апарату облдержадміністрації, управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, обласна державна телерадіокомпанія

2003-2008 роки


10. Запропонувати засобам масової інформації запровадити постійну рубрику „Оздоровлення дітей”.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації

2003 рік


ІV. Медичне забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей


1. Здійснювати санаторно-курортне оздоровлення дітей, хворих на цукровий діабет, у дитячих оздоровчих закладах санаторного типу.

Управління охорони здоров’я облдержадміністрації

з 2003 року

2. Впроваджувати проекти соціальної адаптації та реабілітації дітей з обмеженими можливостями в умовах закладів оздоровлення та відпочинку, активізувати роботу щодо оздоровлення таких дітей.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації

з 2003 року

3. Сприяти включенню в харчування дітей в дитячих оздоровчих закладах біологічно активних харчових добавок, вітамінізаторів, продуктів радіопротекторної дії.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, Головне управління економіки та ринкових відносин облдержадміністрації, обласна санітарно-епідеміологічна станція

з 2004 року

4. Запровадити обов’язкове введення йодованої кухонної солі в раціон дитячого харчування в оздоровчих закладах для дітей та учнівської молоді.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, Головне управління економіки та ринкових відносин облдержадміністрації, власники (засновники) оздоровчих закладів

з 2003 року

5. Запровадити в дитячих оздоровчих закладах обов’язкове стоматологічне обслуговування дітей та учнівської молоді.

 

Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, райдерж-адміністрації, райміськвиконкоми, власники (засновники) оздоровчих закладів

з 2003 року

6. Передбачити супровід медичними працівниками організованих груп дітей та учнівської молоді, які направляються на санаторно-курортне лікування.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, райдерж-адміністрації, райміськвиконкоми

2003-2008 роки

7. Створити мережу центрів соціальної реабілітації дітей.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, служба у справах неповнолітніх облдержадміністрації

з 2003 року


V. Фінансове та матеріально-технічне забезпечення


1. Передбачати в місцевих (районних та міських) бюджетах окремим рядком кошти на організацію оздоровлення дітей соціально незахищених категорій.

Райдержадміністрації,
райміськвиконкоми

з 2003 року

2. Збільшити в установленому порядку асигнування з обласного бюджету для організації оздоровлення дітей пільгового контингенту.
Головне фінансове управління облдержадміністрації, управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації

з 2004 року


3. Вирішити в установленому порядку питання про збільшення фінансування для розвитку мережі пришкільних, профільних таборів, таборів праці та відпочинку.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, райдержадміністрації, райміськвиконкоми

з 2004 року

4. Розглянути питання щодо придбання автономних джерел енергопостачання на випадок аварійного відключення електроенергії.
Власники (засновники)
оздоровчих закладів

2003-2004 роки


 

VІ. Міжнародне співробітництво


1. Вивчити питання та подати Державному Комітету України у справах сім’ї та молоді пропозиції щодо розроблення проекту Концепції створення міжнародного туристичного продукту у сфері відпочинку та оздоровлення дітей.

Управління з питань фізичної культури, спорту та туризму облдержадміністрації,
управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління охорони здоров’я облдерж-адміністрації

2005 рік

2. Ініціювати обмін групами дітей з країн СНД для організованого відпочинку та оздоровлення.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, управління охорони здоров’я облдерж-адміністрації, головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, райдержадміністрації, райміськ-виконкоми

з 2003 року


Заступник голови

обласної державної

адміністрації, керівник

апарату І.Ріяка

 / Левченко Н.В. /


Затверджено
розпорядженням голови
облдержадміністрації
від “ “ ________2003 р. №____

 

ОБЛАСНІ ЗАХОДИ

щодо організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2003 році

З метою своєчасної підготовки та організаційного забезпечення повноцінного та якісного відпочинку, оздоровлення та лікування дітей, зайнятості підлітків у літній період, проведення необхідної підготовчої роботи до відкриття оздоровчих закладів, забезпечення належних умов їх функціонування:


1. Запропонувати власникам дитячих оздоровчих таборів вивчити питання щодо залучення позабюджетних коштів на організацію оздоровлення дітей.

Власники (засновники) оздоровчих закладів, об’єднання профспілок Харківської області, райдержадміністрації, райміськвиконкоми

протягом 2003 року

2. Сприяти залученню підприємств, установ та організацій усіх форм власності, благодійних та релігійних організацій до надання фінансової і матеріальної допомоги в організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей, перш за все будинкам-інтернатам, дитячим будинкам, школам-інтернатам та притулкам для неповнолітніх.
Головні управління облдержадміністрації: освіти і науки, праці та соціального захисту населення, з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи; управління облдержадміністрації:
у справах сім’ї та молоді, охорони здоров’я; райдержадміністрації, райміськвиконкоми
травень-серпень 2003 року
3. Провести інвентаризацію мережі дитячих та учнівських оздоровчих закладів усіх типів. Вжити заходів щодо забезпечення їх ефективного функціонування, заборони ліквідації та перепрофілювання, у т.ч. і при зміні власника.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління економіки та ринкових відносин облдержадміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, обласне управління статистики, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області, об’єднання профспілок Харківської області, обласна санітарно-епідеміологічна станція, райдержадміністрації, райміськвиконкоми

квітень-травень 2003 року

4. Створити карту дислокації дитячих та учнівських оздоровчих закладів усіх типів.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, обласна санітарно-епідеміологічна станція, об’єднання профспілок Харківської області

травень 2003 року

5. Розробити та затвердити положення про порядок підбору та направлення дітей Харківської області в дитячі оздоровчі табори та санаторії за рахунок коштів державного та обласного бюджетів.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації

травень 2003 року

6. Забезпечити функціонування існуючих дитячих ігрових і спортивних майданчиків у житлових мікрорайонах та вжити заходи до розширення їх мережі, благоустрою та використання за призначенням.
Райдержадміністрації, райміськвиконкоми

квітень - серпень 2003 року

7. Забезпечити роботу оздоровчих таборів із денним перебуванням, використовуючи для цього базу дошкільних закладів, шкіл, позашкільних навчальних закладів; пришкільних та профільних таборів.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління з питань фізичної культури, спорту та туризму облдержадміністрації, райдержадміністрації, райміськвиконкоми

червень-серпень 2003 року

8. Створити місцеві (районні та міські) координаційні ради з питань організації відпочинку та оздоровлення дітей.
Райдержадміністрації, райміськвиконкоми,
управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації

протягом 2003 року

9. Сприяти організації оборонно-спортивних таборів, таборів для підлітків, схильних до правопорушень, у дитячих оздоровчих закладах - спеціальних змін для відпочинку та оздоровлення бездоглядних дітей і дітей з девіантною поведінкою.
Служба у справах неповнолітніх облдержадміністрації, управління з питань фізичної культури, спорту та туризму
облдержадміністрації, управління МВС України в Харківській області, райдержадміністрації, райміськвиконкоми
червень-серпень 2003 року
10. Перевести у літній період роботи дитячі дошкільні заклади та Краснокутський дитячий дошкільний будинок на санаторний режим роботи (90 днів).
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації,
райдержадміністрації, райміськвиконкоми
червень-серпень 2003 року
11. Створити умови під час канікул для працевлаштування в установленому порядку підлітків, організації громадсько-корисних робіт, функціонування таборів праці та відпочинку; сприяти діяльності учнівських та молодіжних трудових загонів.
Служба у справах неповнолітніх облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації,
райдержадміністрації, райміськвиконкоми червень-серпень 2003 року
12. Провести обласні селекторні наради, семінари та тренінги з питань підготовки до оздоровчої кампанії і підведення підсумків її роботи.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, управління МВС України в Харківській області, головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, Головне управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдерж-адміністрації

травень, жовтень 2003 року

13. Розробити положення про конкурс-огляд на кращий оздоровчий заклад області.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, обласна санітарно-епідеміологічна станція, об’єднання профспілок Харківської області

травень 2003 року

14. Провести конкурс-огляд на кращий оздоровчий заклад області.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, обласна санітарно-епідеміологічна станція, об’єднання профспілок Харківської області

червень - серпень 2003 року

15. З метою забезпечення оздоровлення та творчого розвитку талановитих і обдарованих дітей практикувати проведення тематичних змін, профільних таборувань із залученням висококваліфікованих спеціалістів у галузі освіти, науки, культури, спорту, діячів мистецтв тощо.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління культури облдержадміністрації, управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, управління з питань фізичної культури, спорту та туризму облдержадміністрації, райдержадміністрації,
райміськвиконкоми
червень-серпень 2003 року
16. Розглянути можливість оздоровлення дітей-інвалідів зі спеціалізованих будинків-інтернатів.
Головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації
червень-серпень 2003 року
17. Організувати роботу літніх шкіл Малої академії наук, польової науково-дослідницької експедиції.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації
червень-серпень 2003 року
18. Розширити маршрути поїздок, подорожей, походів по Харківській області, Україні для дітей, які підлягають оздоровленню.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління з питань фізичної культури, спорту та туризму облдержадміністрації
червень 2003 року
19. Вирішити питання щодо передачі на баланс Сахновщинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату з інтенсивною педагогічною корекцією для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування із затримкою психічного розвитку, оздоровчого табору Сахновщинського району.

Головне управління освіти і науки облдержадміністрації
протягом 2003 року
20. Організувати роботу літньої школи народних ремесел на базі Харківського обласного спеціального загальноосвітнього навчально-виховного комплексу (дошкільний навчальний заклад - школа-інтернат) для дітей з вадами слуху.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації
червень-серпень 2003 року
21. Організувати роботу школи лідерів із числа вихованців шкіл-інтернатів з питань просвітницької роботи щодо пропаганди здорового способу життя.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації
червень-серпень 2003 року
22. Організувати діяльність постійно діючого семінару з питання дозвілля та оздоровлення дітей.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління МВС України в Харківській області, обласна санітарно-епідеміологічна станція, об’єднання профспілок Харківської області
березень 2003 року
23. Створити у кожному районі, місті (районі у м. Харкові) волонтерські центри для організації дозвілля дітей.
Обласний центр соціальних служб для молоді
протягом 2003 року
24. Організувати проведення концертних програм, вистав, театралізованих і культурологічних заходів в оздоровчих закладах.
Управління культури облдержадміністрації, райдержадміністрації, райміськвиконкоми
червень-серпень 2003 року
25. Організувати відвідування дітьми пожежних частин, Харківської пожежно-технічної виставки та її філій у містах Ізюм, Куп’янськ та Богодухів.
Управління пожежної безпеки Міністерства з надзвичайних ситуацій в Харківській області, власники (засновники) оздоровчих закладів
червень-серпень 2003 року
26. Сприяти відновленню бібліотечного фонду оздоровчих закладів.
Управління культури облдержадміністрації,
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації
протягом 2003 року

 

27. Організувати проведення зустрічей, семінарів та лекцій з підлітками, схильними до правопорушень, напередодні відкриття оздоровчого сезону та під час оздоровчої кампанії в оздоровчих закладах.
Управління МВС України в Харківській області
квітень-серпень 2003 року
28. Сприяти створенню добровільних протипожежних дружин при дитячих оздоровчих закладах.
Управління пожежної безпеки Міністерства з надзвичайних ситуацій в Харківській області, власники (засновники) оздоровчих закладів
протягом року
29. Передбачити функціонування залів комп’ютерних ігор при проведенні паспортизації територіальними санітарно-епідеміологічними станціями.
Власники (засновники) оздоровчих закладів, обласна санітарно-епідеміологічна станція
квітень-травень 2003 року
30. Впровадити в діяльність дитячих оздоровчих закладів картотеку страв, погоджену з територіальними санітарно-епідеміологічними станціями.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, власники (засновники) оздоровчих закладів, обласна санітарно-епідеміологічна станція
квітень-травень 2003 року
31. Сприяти створенню мережі центрів соціальної реабілітації дітей.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, служба у справах неповнолітніх облдержадміністрації
протягом 2003 року
32. Забезпечити своєчасне проходження в територіальних санітарно-епідеміологічних станціях гігієнічного навчання персоналу оздоровчих закладів.
Обласна санітарно-епідеміологічна станція, власники (засновники) оздоровчих закладів
квітень-травень 2003 року
33. Організувати методичні виїзди спеціалістів обласних позашкільних закладів з метою надання практичної допомоги в організації роботи закладів.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації
червень-серпень 2003 року
34. Розробити рекомендації щодо діяльності пришкільних оздоровчих таборів, профільних таборів, таборів праці та відпочинку.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, обласна санітарно-епідеміологічна станція
протягом 2003 року
35. Організувати на базі оздоровчих таборів роботу виїзних консультативних пунктів центрів соціальних служб для молоді з метою надання дітям психолого-педагогічної та соціальної допомоги.
Обласний центр соціальних служб для молоді, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації
червень-серпень 2003 року
36. Забезпечувати безпечні умови перевезень дітей та учнівської молоді до місць оздоровлення і відпочинку та перебування в оздоровчих закладах і трудових загонах. Організувати безкоштовне супроводження підрозділами Державної автомобільної інспекції та нарядами міліції автобусів та потягів, що перевозять групи дітей на оздоровлення та відпочинок і в зворотному напрямку, за поданням місцевих органів виконавчої влади.
Управління МВС України в Харківській області, Харківське обласне автотранспортне управління, статутне територіально-галузеве об’єднання “Південна залізниця”, управління Державної автомобільної інспекції УМВС України в Харківській області, райдержадміністрації, райміськвиконкоми
червень-серпень 2003 року
37. Організувати в дитячих оздоровницях належну охорону громадського порядку. Закріпити за кожним оздоровчим закладом працівників підрозділів кримінальної міліції у справах неповнолітніх.
Управління МВС України в Харківській області
червень-серпень 2003 року
38. Забезпечувати дотримання вимог протипожежної безпеки, санітарно-епідеміологічного нагляду за підготовкою, відкриттям та функціонуванням оздоровчих закладів; правил безпеки під час перебування в них дітей та учнівської молоді.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, управління пожежної безпеки Міністерства з надзвичайних ситуацій в Харківській області, обласна санітарно-епідеміологічна станція, власники (засновники) оздоровчих закладів
постійно
39. Висвітлювати в засобах масової інформації підготовку та проведення оздоровчої кампанії серед дітей та учнівської молоді.
Відділ з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю апарату облдержадміністрації, управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, обласна державна телерадіокомпанія
травень-вересень 2003 року
40. З метою поглиблення змісту і форм виховної роботи під час оздоровлення дітей та учнівської молоді, більш широко залучати до співпраці дитячі, молодіжні та жіночі громадські організації, благодійні фонди, міжнародні організації.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, райдержадміністрації, райміськвиконкоми
червень-серпень 2003 року
41. Забезпечувати методичну та організаційну допомогу оздоровчим закладам у проведенні культурно-масових і спортивних заходів, гурткової роботи, організації оздоровлення і відпочинку дітей та учнівської молоді.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, управління культури облдержадміністрації, управління з питань фізичної культури , спорту та туризму облдержадміністрації
травень-серпень 2003 року
42. Розробити програму оздоровлення дітей, хворих на цукровий діабет, особливо інсулінозалежних, визначити санаторно-оздоровчі заклади, які будуть здійснювати оздоровлення таких дітей, здійснювати їх оздоровлення.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації , головне фінансове управління облдержадміністрації, управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації
протягом 2003 року
43. Розглянути питання щодо виділення квоти путівок для забезпечення цілорічного санаторного лікування, оздоровлення та відпочинку у профільних санаторіях дітей з вадами психофізичного розвитку.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, об’єднання профспілок Харківської області, головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації
протягом 2003 року
44. Запровадити обов’язкове введення йодованої кухонної солі в раціон дитячого харчування в оздоровчих закладах для дітей та учнівської молоді.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, Головне управління економіки та ринкових відносин облдержадміністрації, власники (засновники) оздоровчих закладів
червень-серпень 2003 року
45. Запровадити в дитячих оздоровчих закладах обов’язкове стоматологічне обслуговування дітей та учнівської молоді.

 

Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, райдержадміністрації, райміськвиконкоми, власники (засновники) оздоровчих закладів
червень-серпень 2003 року
46. Передбачати супровід медичними працівниками організованих груп дітей та учнівської молоді, які направляються на санаторно-курортне лікування.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, райдержадміністрації, райміськвиконкоми
червень-серпень 2003 року
47. Створити та організувати діяльність районних, міських робочих комісій з прийому в експлуатацію дитячих оздоровчих таборів, санаторіїв та інших дитячих оздоровчих закладів до роботи в літній період із залученням до їх складу представників відділів у справах сім’ї та молоді, охорони здоров’я; освіти, служб у справах неповнолітніх, профспілкових комітетів, територіального управління Держнаглядохоронпраці, військкоматів, санітарно-епідеміологічних станцій, органів внутрішніх справ. Забезпечити підготовку заміських оздоровчих таборів до прийому дітей, отримати в органах державного пожежного та санітарного нагляду акти прийому таборів, паспорти про забезпечення пожежної та санітарно-епідеміологічної безпеки, належних умов охорони праці в оздоровчих таборах.
Райдержадміністрації, райміськвиконкоми
травень 2003 року
48. Вжити заходи щодо посилення державного санітарно-гігієнічного та протиепідемічного нагляду за станом дитячих оздоровчих таборів.
Обласна санітарно-епідеміологічна станція, райдержадміністрації, райміськвиконкоми травень - серпень 2003 року
49. Посилити персональну відповідальність керівників, вихователів та інших працівників дитячих оздоровчих таборів, санаторіїв, пришкільних таборів за життя і здоров’я дітей. Приділяти особливу увагу профілактиці дитячого травматизму, дотриманню санітарних, протипожежних правил, порядку проведення походів і купання дітей у водоймищах.
Райдержадміністрації, райміськвиконкоми, об’єднання профспілок Харківської області
травень-серпень 2003 року
50. Розглянути на колегіях облдержадміністрації, райдержадміністрацій та засіданнях райміськвиконкомів питання підготовки до організації оздоровлення дітей і підлітків та за підсумками роботи.
Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, райдержадміністрації, райміськвиконкоми
квітень - травень, вересень 2003 року 
51. Організувати оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із шкіл-інтернатів області на базі підшефної частини ВМС України за рахунок коштів обласного бюджету. Прийняти дітей військовослужбовців підшефних підрозділів у таборах відпочинку Харківської області.
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації , управління у справах сім`ї та молоді облдержадміністрації
червень-серпень 2003 року
52. Упорядкувати роботу з дітьми, учнівською молоддю за місцем проживання, проводити цільові рейди для виявлення бездоглядних дітей та влаштування їх у соціальні заклади для неповнолітніх з метою соціальної реабілітації, організації їх оздоровлення, взяти під контроль зайнятість учнів, які перебувають на обліку в органах внутрішніх справ, виховуються в сім’ях, які не забезпечують належних умов виховання.
Служба у справах неповнолітніх облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, райдержадміністрації, райміськвиконкоми
травень-серпень 2003 року
53. Організовувати відпочинок дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у тому числі вихованців шкіл-інтернатів, у базових заміських таборах та санаторіях згідно з укладеними договорами.
Головне управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, Головне управління освіти і науки облдержадміністрації
райдержадміністрації, райміськвиконкоми
постійно
54. Направити до дитячих оздоровчих закладів кваліфікованих лікарів-педіатрів та середніх медичних працівників; провести безкоштовне медичне обстеження працівників, які направляються на роботу до дитячих оздоровчих закладів; організувати роботу оздоровчих груп на базі лікувальних закладів для дітей диспансерної групи.
Управління охорони здоров'я облдержадміністрації
травень-вересень 2003 року
55. Здійснювати постійний контроль за дотриманням санітарних норм у дитячих оздоровчих закладах та санаторіях.
Обласна санітарно-епідеміологічна станція
постійно
56. Забезпечити дитячі оздоровчі заклади телефонним зв'язком згідно з переліком, наданим управлінням у справах сім`ї та молоді облдержадміністрації.

Провести перевірку роботи встановлених та діючих телефонів, забезпечити щоденний контроль за їх роботою протягом оздоровчого періоду.

Харківська дирекція ВАТ «Укртелеком»
травень-вересень 2003 року
57. Організувати проходження педагогічної практики студентам, які будуть працювати в дитячих таборах різних типів.
Головне управління освіти та науки облдержадміністрації, Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, Харківський державний педагогічний університет ім. Г.С.Сковороди, Харківський та Красноградський педагогічні коледжі
червень - серпень 2003 року
58. Забезпечити в літній період широкий показ по телебаченню пізнавальних та розважальних передач для дітей та юнацтва, широке висвітлення підготовки, організації і проведення відпочинку та оздоровлення дітей, їх дозвілля, впровадження нових форм і методів роботи в дитячих оздоровчих закладах.
Відділ з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю апарату облдержадміністрації, управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, обласна державна телерадіокомпанія,
райдержадміністрації, райміськвиконкоми
травень-вересень 2003 року
59. Запропонувати засобам масової інформації запровадити постійну рубрику „Оздоровлення дітей”.
Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації
квітень-травень 2003 року
60. Забезпечити безперебійну подачу електроенергії в місця відпочинку та оздоровлення дітей відповідно до наданого списку оздоровчих таборів, вивести з графіків аварійних відключень фідери, які живлять дитячі оздоровчі заклади, установити ліміти на електроенергію на рівні 2002 року з урахуванням реальних потреб.
АК «Харківобленерго»
травень-вересень 2003 року
61. Розглянути питання щодо придбання автономних джерел енергопостачання на випадок аварійного відключення електроенергії.
Власники (засновники)
оздоровчих закладів
протягом 2003 року
62. Забезпечити перевірку обладнання та безперебійне постачання газу в дитячі оздоровчі табори.

 

ВАТ «Харківгаз»
травень-вересень 2003 року
63. Забезпечити через аптечну мережу дитячі оздоровчі заклади (до їх відкриття) дезінфекційними та лікарськими засобами в достатній кількості за пільговими цінами.
Фармацевтичне управління облдержадміністрації, оптово-роздрібне підприємство «Обласний аптечний склад»
травень 2003 року
64. Ініціювати обмін групами дітей з країн СНД для організованого відпочинку та оздоровлення
Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, головне управління праці та соціального захисту
населення облдержадміністрації, райдержадміністрації, райміськвиконкоми
протягом 2003 року
65. Запропонувати власникам (засновникам) дитячих оздоровчих закладів включити страхування дітей від нещасних випадків у вартість путівки без збільшення її загальної вартості.
Власники (засновники) оздоровчих закладів
2003-2004 рік

 

Заступник голови обласної державної
адміністрації, керівник апарату І.Ріяка

/ Левченко Н.В. /

До обласних заходів щодо організації відпочинку

та оздоровлення дітей у 2003 році

ДИТЯЧІ ОЗДОРОВЧІ ЗАКЛАДИ, ДЕ ПЛАНУЄТЬСЯ ОЗДОРОВЛЮВАТИ ДІТЕЙ ВЛІТКУ 2003 РОКУ


Міста, райони Всього закладів Всього закладів З них
    Заміських дитячих оздоровчих таборів Оздоровчих таборів санаторного типу Дитячих санаторіїв Пришкільних таборів Таборів праці та відпочинку Профільних таборів Таборів для дітей, схильних до правопорушень
Балаклійський 23 1 - 1 8 7 6 -
Барвінківський 21 - - - 16 - 5 -
Близнюківський 18 - - - 7 10 1 -
Богодухівський 32 3 - - 19 2 8 -
Борівський 42 1 - - 18 18 5 -
Валківський 38 1 - - 15 18 4 -
Великобурлуцький 41 1 - - 25 14 1 -
Вовчанський 18 2 - - 10 5 1 -
Дворічанський 32 1 - - 19 10 2 -
Дергачівський 36 1 - 1 21 4 8 1
Зачепилівський 13 - - - 8 5 - -
Зміївський 17 8 1 1 4 - 3 -
Золочівський 27 1 - - 20 2 3 1
Ізюмський 19 1 - - 9 7 2 -
Кегичівський 23 - - - 16 6 1 -
Коломацький 8 - - - 4 4 - -
Красноградський 36 1 - - 22 6 6 1
Краснокутський 29 - - - 9 2 18 -
Куп’янський 34 1 - - 14 9 10 -
Лозівський 13 1 - - 7 2 3 -
Нововодолазький 12 1 - - 10 - 1 -
Первомайський 21 - - - 16 - 5 -
Печенізький 13 - - - 5 3 4 1
Сахновщинський 26 1 - - 23 - 2 -
Харківський 47 9 - 3 30 - 5 -
Чугуївський 54 5 - - 22 22 4 1
Шевченківський 18 - - - 17 - 1 -
м. Ізюм 14 - - - 9 - 4 1
м. Куп’янськ 19 - - - 13 2 4 -
м. Лозова 15 - - - 10 - 4 1
м. Люботин 7 1 - - 4 - 1 1
м. Первомайський 4 - - - 2 1 1 -
м. Чугуїв 9 - - - 6 - 3 -
Всього по містах та р-нах області 779 41 1 6 438 159 126 9
Дзержинський 15 3 - 1 6 1 4 -
Жовтневий 18 - - 1 7 2 8 -
Київський 21 7 1 1 5 1 5 1
Комінтернівський 20 - - 1 10 - 9 -
Ленінський 18 - - - 9 - 9 -
Московський 13 - - - 9 - 4 -
Орджонікідзевський 83 - - - 7 1 75 -
Фрунзенський 14 - - - 4 - 10 -
Червонозаводський 16 - - 1 5 - 10 -
Всього по місту Харкову 218 10 1   62 5 134 -
Всього закладів по області 997 51 2 11 500 164 260 9

До обласних заходів щодо

організації відпочинку

та оздоровлення дітей

у 2003 році

ПРОГНОЗНІ ПОКАЗНИКИ ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ, У ТОМУ ЧИСЛІ ПІЛЬГОВОГО
КОНТИНГЕНТУ ВЛІТКУ 2003 РОКУ


Райони, міста Всього дітей шкільного віку з них планується оздоровити
    Всього % від загальної кількості дітей у тому числі
        дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьків- ського піклування дітей-інвалідів дітей з багатодітних сімей дітей з малозабезпечених сімей дітей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС дітей, схильних до правопорушень дітей диспансерної групи дітей загиблих міліціонерів та військовослужбовців
Балаклійський 12064 3200 26,5 103 82 866 721 181 18 524 4
Барвінківський 4737 1700 36,0 50 80 730 700 75 25 40 0
Близнюківський 3908 1559 40,0 51 66 550 500 80 12 300 0
Богодухівський 4928 1975 40,1 33 90 485 703 106 15 543 0
Борівський 3126 2813 90,0 28 51 431 245 80 10 82 1
Валківський 4469 2353 52,7 24 95 500 500 148 40 0 0
Великобурлуцький 4091 2194 53,6 23 40 499 396 37 15 0 0
Вовчанський 6999 2376 34,0 60 58 600 370 210 38 1040 0
Дворічанський 3033 1212 40,0 17 40 611 240 66 33 0 0
Дергачівський 10694 2526 23,6 80 120 270 90 112 30 1820 4
Зачепилівський 2639 630 23,9 33 27 300 175 65 30 366 3
Зміївський 9900 6687 67,5 198 93 847 1377 150 148 3872 2
Золочівський 4015 1627 40,5 51 56 781 587 90 62 0 0
Ізюмський 2718 1510 55,6 25 45 405 500 43 28 10 0
Кегичівський 3552 2721 76,6 47 54 803 1556 179 54 28 0
Коломацький 1101 333 30,2 11 10 123 66 15 13 95 0
Красноградський 6033 2035 33,7 43 90 898 293 151 125 435 0
Краснокутський 4490 1390 31,0 35 36 240 120 75 60 190 0
Куп’янський 3332 1130 34,0 26 20 85 77 20 19 0 0
Лозівський 4745 1186 25,0 55 30 495 527 64 15 0 0
Нововодолазький 4899 1064 21,7 29 105 490 180 130 50 80 0
Первомайський 2704 1058 39,1 23 14 260 210 20 13 111 0
Печенізький 1384 1110 80,2 3 17 143 230 15 30 485 0
Сахновщинський 3980 3590 90,2 27 128 602 635 85 140 102 1
Харківський 19121 13022 68,1 110 166 1380 1709 281 30 9345 1
Чугуївський 6106 5809 95,0 69 86 721 540 82 72 1627 1
Шевченківський 3259 930 28,5 29 41 240 53 60 33 188 1
м. Ізюм 7055 3570 50,6 126 157 130 420 123 20 2594 0
м. Куп’янськ 7874 4070 51,7 114 65 307 503 80 53 2084 0
м. Лозова 9075 2450 27,0 102 50 553 679 54 50 0 6
м. Люботин 3118 1355 43,5 50 45 233 447 25 42 510 3
м. Первомайський 4538 2269 50,0 45 54 150 430 49 82 2775 0
м. Чугуїв 4400 1151 26,2 35 60 210 192 88 65 500 1
Дзержинський 21732 3778 17,4 45 40 70 240 100 10 2835 7
Жовтневий 10142 2805 27,7 70 210 110 320 80 20 1050 2
Київський 21127 1940 9,2 181 120 519 191 273 91 270 5
Комінтернівський 17135 1780 10,4 86 135 355 360 70 60 65 0
Ленінський 9771 2710 27,7 114 110 300 530 140 70 0 1
Московський 29781 5312 17,8 250 35 150 200 150 25 4500 2
Орджонікідзевський 17215 5256 30,5 65 255 280 580 190 12 480 0
Фрунзенський 13536 3660 27,0 130 341 300 900 150 70 1400 4
Червонозаводський 7882 3997 50,7 71 150 400 1600 70 40 1200 1
Прогнозні показники по області 335556 95633 28,5 4300 3567 18422 20892 4300 1868 41546 50


СПИСОК

осіб, які завізували розпорядження

голови обласної державної адміністрації

від _____________ 2002 року № ____

Про обласну програму відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків у 2002 році

 
№ п/п Прізвище та ініціали Посада Дата візи Підпис
  Колесніков О.О. перший заступник голови облдержадміністрації    
  Зорченко В.І. заступник голови облдержадміністрації, керівник апарату облдержадміністрації    
  Титаренко О.М. заступник голови облдержадміністрації    
  Золотарьов В.Ф., виконавець начальник управління у справах сім`ї та молоді облдержадміністрації    
  Сидоренко О.Л. начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації    
  Федченко Ю.Г. начальник управління охорони здоров¢я облдержадміністрації    
  Христоєв В.А. начальник управління з питань фізичної культури, спорту та туризму облдержадміністрації    
  Кузькін Є.Ю. начальник головного фінансового управління облдержадміністрації    
  Морозко Л.Г. начальник управління культури облдержадміністрації    
  Дорожко О.М. начальник управління у справах захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС облдержадміністрації    
  Цибуліна І.В. заступник начальника служби у справах неповнолітніх облдержадміністрації    
  Чередніченко В.Д. начальник фармацевтичного управління облдержадміністрації    
  Гусаров С. М. начальник управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області    
  Саєнко О.І. начальник управління державної пожежної охорони УМВС України в Харківській області    
  Антонов В.Г. голова об¢єднання профспілок Харківської області    
  Кратенко І.С. головний державний санітарний лікар обласної санітарно-епідеміологічної станції    
  Остапчук В.М. начальник статутного територіально-галузевого об’єднання “Південна залізниця”    
19. Татарчук С.І. генеральний директор Харківської дирекції ВАТ “Укртелеком”    
20. Бондаренко В.Д. начальник Харківського обласного автотранспортного управління    
21. Клинкін Ю.А. військовий комісар обласного військового комісаріату    
22. Сільвестров В.П. начальник територіального управління Держнаглядохоронпраці по Харківській області    
23. Кривцов А.І. голова правління АК “Харківобленерго”    
24. Божинський І.А. голова правління ВАТ “Харківгаз”    
25. Новіков В.О. генеральний директор Харківської обласної державної телерадіокомпанії    
26. Кузьмін І.М. генеральний директор, заступник голови правління ВАТ “Харківнафтопродукт”    
27. Погожих В.Н. Начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації    
28. Рябовол О.В. начальник відділу контролю апарату облдержадміністрації    
29. Софронова О.Г. начальник юридичного відділу облдержадміністрації    
30. Лук`янова Н.В. головний спеціаліст загального відділу апарату облдержадміністрації