ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради

«Про визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 02 серпня 2005 року «Про затвердження обласної Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2005-2014 роки»

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття розпорядження

На виконання доручення першого заступника голови обласної державної адміністрації Дулуба В.Г. Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури в межах компетенції відпрацьовано лист голови Харківської обласної  ради від 21.11.2013 № 01-24/2007 щодо оптимізації обласних програм. За результатами проведеної роботи та, ураховуючи рішення колегії обласної державної адміністрації від 19 грудня 2013 року в частині  оптимізації кількості регіональних програм, встановлено недоцільність подальшого функціонування обласної Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2005-2014 роки, відповідальним виконавцем якої є Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури. Ця позиція пов’язана з виявленням дублювання цілей діяльності та напрямів обласної Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2005-2014 роки та комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року за напрямом діяльності «Раціональне використання і зберігання відходів виробництва і побутових  відходів».

 

2. Мета і шляхи її досягнення

Метою рішення обласної ради є упорядкування обласних програм, які урегульовують питання раціонального використання і зберігання відходів виробництва і побутових  відходів. Для цього рішення обласної ради від 02 серпня 2005 року «Про затвердження обласної Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2005-2014 роки» визнається таким, що втратило чинність.

3. Правові аспекти

Проект рішення обласної ради підготовлено на підставі статті 34 Закону України «Про місцеві державні адміністрації». 

У даній сфері регулювання діє рішення обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V «Про затвердження комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року».

Реалізація положень рішення обласної ради «Про визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 02 серпня 2005 року «Про затвердження обласної Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2005-2014 роки» після його прийняття не потребуватиме внесення змін до інших рішень обласної ради.

 

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація проекту рішення не потребує додаткових матеріальних та інших витрат.

 

5. Позиція заінтересованих органів

Проект рішення обласної ради не потребує погодження з іншими органами. 

6. Регіональний аспект

Прийняття рішення обласної ради не впливає на регіональний розвиток.

7. Громадське обговорення

Прийняття рішення обласної ради не потребує консультацій з громадськістю.

8. Прогноз результатів

Реалізація проекту рішення дозволить усунути дублювання завдань та заходів у сфері поводження з твердими побутовими відходами в Харківській області та забезпечить формування уніфікованого підходу у цій сфері.

 

 

Директор Департаменту житлово-комунального

господарства та розвитку інфраструктури

Харківської обласної державної адміністрації                               Р.С. Грива

 

 

 

«____» ____________ 2014 року