ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення обласної ради

від 17 лютого 2011 року № 82-VI

(IV сесія VІ скликання)

 

 

 

 

Комплексна Програма профілактики правопорушень

у Харківській області

на 2011-2015 роки

 

 

м. Харків

2011 р.


Загальні засади протидії злочинам у Харківській області

 

В умовах побудови правової держави в сучасній Україні проблеми захисту її громадян від злочинних посягань, а також протидії спробам криміналізації суспільства, нейтралізації негативних соціальних тенденцій набувають першочергового значення. У цьому контексті особливо гострими є питання профілактики правопорушень.

Детермінантами зростання злочинності і криміналізації суспільних відносин виступають не стільки самі по собі негативні соціально-економічні фактори, скільки нездатність протиставити їм зважену державну економічну, соціальну, правову політику і організаційно-правовий механізм її реалізації на рівні окремих регіонів, забезпечити належний правопорядок, ефективне регулювання суспільних відносин, організованість і погодженість функціонування всіх ланок системи державної влади, відповідальність державного апарату за прийняті рішення, у тому числі в сфері безпосереднього захисту прав і законних інтересів громадян від протиправних посягань, беззаконня і свавілля. На тлі повального недофінансування регіональних цільових програм по боротьбі зі злочинністю в минулі роки багато запланованих у них заходів залишилися невиконаними.

На сьогоднішній час можна констатувати відсутність серйозних успіхів у справі профілактики злочинів та охорони громадського порядку, що не може в кінцевому підсумку призвести до корінного зламу негативних тенденцій і якісної зміни кримінологічної обстановки. Такий стан речей є наслідком:

                                            відставання правової бази від потреб правоохоронної практики;

                                            недоліків у діяльності правоохоронних і контрольно-наглядових органів, насамперед їхньої роз’єднаності, відтоку професійних кадрів, нерозв’язаності проблем матеріально-технічного і фінансового забезпечення;

                                            складної криміногенної ситуації в регіоні;

                                            руйнування системи профілактики злочинів;

                                            відсутності взаємодії між інститутами державної влади і громадянського суспільства.

Усі ці фактори зберігають свій вплив, що дає підстави для прогнозування поглиблення негативних тенденцій у сфері забезпечення правопорядку.

 

Соціально-економічна характеристика регіону

Харківська область є великим адміністративно-територіальним утворенням, що складається із зон, які істотно різняться між собою за соціально-економічними, демографічними, культурними, соціально-психологічними параметрами.

Основу економічного потенціалу регіону складають промисловий і паливно-енергетичний комплекси, газовидобування, важке і багатопрофільне машинобудування, приладобудування, хімічна і легка промисловість, курортно-рекреаційний комплекс, виробництво харчової та лікеро-горілчаної продукції, широка система транспортних комунікацій, кредитно-фінансова система та ринкові структури, що розвиваються.

Харківська область займає 5,2% території країни, на якій проживає 6,0% населення.

Відмінними рисами регіону є:

                                            висока щільність населення;

 

                                            розвинута інфраструктура (зі столицею країни, з іншими великими містами і практично з усіма регіонами України підтримується повітряне сполучення; Харківський аеропорт має міжнародний статус, функціонування значної шляхової і транспортної мережі, що поєднується із транзитним статусом регіону);

                                            унікальний природний комплекс, який одночасно з цим недостатньо використовується для організації внутрішнього і міжнародного туризму;

                                            етнічна неоднорідність і пов’язане з цим різноманіття соціокультурних моделей;

                                            активна міграція трудових ресурсів;

                                            величезний потенціал для розвитку зовнішньої торгівлі, соціально-культурного обміну з найбільш розвиненими країнами світу;

                                            база для підготовки висококваліфікованих кадрів та фахівців для потреб регіону;

                                            зниження чисельності населення;

                                            падіння промислового виробництва на тлі зношеності основних фондів, занепад соціальної сфери;

                                            нестача кваліфікованих виробничих кадрів;

                                            майнове розшарування населення;

                                            істотна різниця в доходах між особами, що проживають у сприятливих і депресивних районах регіону.

 

Аналіз злочинності

 

Аналіз криміногенної ситуації в Харківській області свідчить про необхідність посилення значення профілактики злочинів та підвищення ефективності охорони громадського порядку.

Протягом 2010 року в цілому по області злочинність зросла на 9,1%. У 2010 р. відбулися серйозні зміни тенденцій злочинності в Харківській області порівняно з попереднім роком. Вперше з 1996 р. в області зафіксовано збільшення кількості заяв та повідомлень про злочини, що вчинені або готуються. Коефіцієнт заяв та повідомлень про злочини, що вчинені або готуються, на 10 тис. населення зріс з 665 до 709.

Вперше з 2003 р. зросла кількість заяв та повідомлень про злочини, що вчинені або готуються,  за якими було порушено кримінальні справи. Їх кількість порівняно з минулим роком зросла на 10,4%. Коефіцієнт злочинності у розрахунку на 10 тис. населення відповідно збільшився з 82,1 до 90,7.

Відбулися зміни у структурі злочинності за ступенем тяжкості. Суттєво збільшилась кількість тяжких злочинів (+17,4%) та посягань середньої тяжкості  (+13,5%). У порівнянні з минулим роком скоротилася кількість особливо тяжких злочинів (-23,7%) та злочинів невеликої тяжкості (-8,7%).

Збільшення кількості зареєстрованих злочинів відбулося за рахунок корисливих та корисливо-насильницьких злочинів. Перш за все йдеться про крадіжки, кількість яких зросла на 37,8%. Зросла також кількість випадків шахрайства. Їх було зареєстровано на 4,3% більше, ніж у 2009 р.

Протягом 2010 року на 5,3% вирісла злочинність у громадських місцях, на 27,7% збільшилась кількість злочинів, вчинених особами, які перебували у стані алкогольного сп’яніння, та на 27,4% − особами, які раніше вчиняли злочини. Загальна кількість потерпілих у 2010 році збільшилась на 11,2%. Зокрема, зросла кількість злочинів, вчинених щодо працівників засобів масової інформації, на 9,5% - стосовно лікарів, на 37,4% − щодо пенсіонерів.

 

 

Прогноз злочинності

Прогноз злочинності в регіоні необхідно розглядати крізь призму комплексу основних криміногенних факторів, що включає:

        системну економічну кризу, яка в умовах регіону знайшла свій вираз у частковій трансформації легальної економіки в тіньову, відсутності ефективного контролю за отриманням надприбутків;

        відсутність вагомих легальних альтернатив заняттю злочинною діяльністю для певної частини населення;

        неспіврозмірність доходів, що можуть бути отримані в результаті діяльності в легальному секторі економіки і у тіньовому секторі;

        недостатня визначеність і незавершеність законодавчих норм, що регламентують протидію злочинності;

        істотне зниження ефективності правозастосовної практики і самого механізму кримінального переслідування;

        особливе географічне положення Харківської області, що обумовлює її транзитний характер і перетворює в євразійське перехрестя злочинних трафіків;

        досягнення критичного рівня криміналізації населення.

Наведені чинники безпосередньо пов’язані з політичними процесами на фоні помітного ослаблення сфери правоохоронної діяльності і неготовності державних і громадських інститутів до вирішення масштабних проблем протидії злочинності.

У цьому випадку показники кримінальної ситуації 2010 р. варто розглядати як трамплін для подальшого „розкручування” криміногенної спіралі. З урахуванням наведених чинників, до 2015 року очікується розвиток кримінальної ситуації з наступними прогнозованими параметрами.

Сумарна кількість усіх зареєстрованих злочинів зросте, так само як і кількість тяжких і особливо тяжких злочинів. При цьому питома вага тяжкої злочинності в загальному обсязі кримінально карних діянь може досягнути 38%, що є яскраво вираженим негативним параметром.

Структурна характеристика злочинності при цьому буде вкрай несприятливою. У загальному обсязі всіх зареєстрованих злочинів убивства складуть 0,9%, заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю – 1,5%, зґвалтування – 0,2%, грабежі – 8,6%, розбої – 1,6%, крадіжки – 34%, злочини економічної спрямованості – 11%, хуліганства – 3,6%.

Підвищену небезпеку для суспільства становить очікуване зростання кількості злочинів, що посягають на власність, у першу чергу розбоїв, грабежів і крадіжок. Темпи приросту кількості зазначених діянь можуть скласти при даному сценарії розвитку 1,5%, 2,8% і 3,9% відповідно.

Джерелом тривоги громадян буде залишатися насильницька злочинність. Кількість зареєстрованих у прогнозованому періоді вбивств може зрости на 3,5%, а кількість заподіянь тяжкої шкоди здоров’ю – на 3,2%.

Економічна злочинність до 2015 р., буде, як передбачається, характеризуватися низкою нових кримінологічних особливостей і тенденцій. Широка присутність організованих злочинних угруповань в економічних відносинах стане менш помітною, оскільки відбудеться значне „вбудовування” економічної злочинності в респектабельне легальне бізнес-співтовариство. Це явище може становити особливу небезпеку для подальшого розвитку країни, оскільки руйнівний потенціал злочинності здатний проникати на макроекономічний рівень розвитку держави і суспільства. Кількість злочинів економічної спрямованості, виявлених протягом 2015 р., перевищить відповідний показник 2010 р.

Подальший негативний розвиток одержать процеси наркотизації населення, так само як і злочинність, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. При цьому кількість виявлених злочинів протягом даного періоду може зрости на 10%. Збільшиться і латентність даного виду злочинів.

До 2015 р. варто очікувати ускладнення і соціально-кримінологічних характеристик злочинності. Прогнозується помітне зростання криміналізації в середовищі соціально незахищених груп населення, у тому числі серед безробітних, учнів, а також інших осіб, які мають доходи нижче прожиткового мінімуму. Очікується збільшення кількості злочинів, вчинених жінками і неповнолітніми. Кожен восьмий розслідуваний злочин буде вчинено громадянами в стані алкогольного сп’яніння.

Особливу небезпеку буде становити криміналізація молодіжного і підліткового середовища, злочинність у сфері сімейно-побутових відносин, ріст правопорушень серед жінок і соціально незахищених громадян.

Помітно збільшиться криміналізація в середовищі осіб без громадянства та іноземних громадян, які перебувають на території України, так само як і злочинність іноземців у зв’язку з проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро–2012.  Аналіз відповідного прогнозного сценарію дозволяє зробити висновок про те, що розвиток оперативної обстановки протягом 2012 р. буде об’єктивно протікати в найбільш напруженій формі.

Вказані негативні тенденції багато в чому негативно впливатимуть на суспільну стабільність, захищеність населення, визначатимуть стан протидії злочинності та впливатимуть на діяльність правоохоронних органів на рівні регіону.

 

Цілі та завдання програми

Основне призначення програми – забезпечення умов для зупинення зростання злочинності; поетапні зміни в структурі злочинності регіону до рівня мінімальної небезпеки для суспільства.

Основними цілями програми протидії злочинності в регіоні на визначений період є:

                                            якісне підвищення рівня правової культури населення в частині, що відноситься до сфери профілактики злочинів та охорони громадського порядку;

                                            забезпечення науково обґрунтованого соціального контролю над злочинністю, що перешкоджатиме стихійному (непередбаченому) погіршенню кримінологічної обстановки в регіоні;

                                            зниження кількості та рівня негативних наслідків соціально-політичного, економічного, культурного, екологічного, морального і  психологічного характеру, створюваних унаслідок вчинення злочинів;

                                            істотне збільшення ефективності системи заходів боротьби і профілактики  злочинності.

Досягнення цих цілей повинно бути забезпечено за допомогою вирішення наступних завдань:

                                            довгострокове прогнозування стану злочинності та основних факторів, що впливають на неї, визначення системи заходів впливу в регіоні та окремих його районах з використанням сучасних методів математичної статистики, експертизи, аналізу, вивчення громадської думки;

                                            випереджуючий розвиток системи заходів протидії і профілактики  злочинності;

                                            удосконалення системи заходів профілактичної та виховної роботи з різними категоріями населення, насамперед із неповнолітніми та молоддю;

                                            удосконалення системи лікування та реабілітації осіб, що допускають немедичне вживання наркотиків;

                                            удосконалення організації системи правоохоронних органів у частині вирішення профілактичних завдань та реалізації функцій протидії злочинності;

                                            започаткування системи віктимологічної профілактики окремих груп та видів злочинів;

                                            налагодження і розвиток міжрегіонального співробітництва правоохоронних органів в сфері протидії злочинності;

                                            апробування і наступне широке впровадження нетрадиційних форм і методів боротьби зі злочинністю, які довели свою ефективність;

                                            формування системи правового виховання населення;

                                            сприяння участі громадян та їх об’єднань у боротьбі зі злочинністю;

                                            створення інформаційного комплексу, що забезпечуватиме адекватне сприйняття населенням кримінологічної обстановки;

                                            стимулювання гласних форм сприяння громадян правоохоронним органам у профілактиці злочинів та охороні громадського порядку.

 

Очікувані результати

У ході виконання програми очікується:

                                            уточнення реальних масштабів злочинності в регіоні й пов’язаних із нею втрат для суспільства;

                                            підвищення антикримінальної орієнтації суспільства, що сприятиме моральному і фізичному оздоровленню нації;

                                            удосконалення методик, системи лікування і реабілітації осіб, хворих на наркоманію;

                                            оснащення правоохоронних органів сучасною технікою та апаратними комплексами, створення автоматизованих систем обробки інформації профілактичної спрямованості;

                                            створення регіональної бази даних на осіб, які беруть участь у злочинній діяльності (організатори злочинних груп, активні учасники, виготовлювачі, збувальники, перевізники, споживачі тощо);

                                            підвищення рівня підготовки працівників правоохоронних органів.

Виконання програми дозволить спрямувати зусилля правоохоронних органів, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на протидію найбільш небезпечним посяганням на особу, її власність і громадський порядок, проявам організованої, економічної злочинності та корупції.


Заходи комплексної Програми профілактики правопорушень у Харківській області

на 2011-2015 роки

 

1.       Заходи щодо захисту життя, здоров’я, честі та гідності особи та її майна від злочинних посягань

 

з/п

Зміст заходу

Термін виконання

Виконавці

Орієнтовні обсяги фінансування

по роках

(тис. грн.)

Загальні обсяги фінансу-вання

(тис. грн.)

2011

2012

2013

2014

2015

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.1.             

Проаналізувати кількість та поширеність різних видів злочинів проти життя, здоров’я, честі та гідності особи, її власності в кожному районі та місті області, а також причини і умови, які сприяють їх вчиненню

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

1.2.             

Провести наукове дослідження ефективності кримінального законодавства, яке регламентує відповідальність за злочини проти життя, здоров’я, честі та гідності особи, її власності, та, за необхідності, розробити законопроекти, спрямовані на його удосконалення

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

1.3.             

Дослідити профілактичну діяльність органів дізнання та досудового слідства у кримінальних справах про злочини проти життя, здоров’я, честі та гідності особи, її власності та розробити науково-практичні рекомендації, спрямовані на її удосконалення

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.4.

Забезпечити підготовку та опублікування монографій, практичних посібників, методичних рекомендацій щодо сучасних напрямів профілактики злочинів проти життя, здоров’я, честі та гідності особи, її власності

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області,Харківська  обласна державна адміністрація

15,0

15,0

15,0

15,0

15,0

75,0

1.5.

Із залученням практичних підрозділів органів внутрішніх справ  створити на базі Харківського національного університету внутрішніх справ навчальні полігони для використання їх у системі підвищення кваліфікації працівників ОВС

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

150,0

120,0

 

 

 

270,0

1.6.

Проводити на базі Харківського національного університету внутрішніх справ науково-практичні конференції, семінари, семінар-наради із залученням працівників досудового слідства, прокуратури, суду з актуальних проблем розслідування та профілактики злочинів проти життя, здоров’я, честі та гідності особи, її власності

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.7.

З метою запобігання злочинним посяганням із застосуванням зброї та вибухових пристроїв проти особи і суспільства, зокрема терористичним актам, здійснити комплекс практичних заходів, спрямованих на виявлення каналів незаконного обігу і викрадення вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин; посилити охорону об’єктів, де використовуються або зберігаються вибухові та отруйні предмети і речовини

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Харківська обласна митниця, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

 

 

 

 

 

 

1.8.

Здійснити комплекс заходів, спрямованих на попередження терористичних актів на території області, організувати розгляд актуальних питань із зазначеної тематики на засіданнях антитерористичного центру

2011-2015

Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління МНС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

1.9.

Надати допомогу Головному управлінню МВС України в Харківській області в оновленні технічних засобів, які використовуються у проведенні антитерористичних заходів, виділити кошти на їх придбання

2011-2015

Харківська обласна державна адміністрація

218,0

218,0

 

 

 

436,0

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.10.

Проводити обстеження стану антитерористичної захищеності об’єктів життєдіяльності населених пунктів, енергетики, зв’язку, нафтохімічної промисловості з метою своєчасного виявлення недоліків, що можуть становити загрозу для життя та здоров’я громадян, екологічної безпеки, та їх усунення

2011-2015

Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління МНС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

1.11.

Організувати проведення профілактичних заходів серед населення, спрямованих на виховання міжнаціональної поваги й непримиримого ставлення до проявів расизму та ксенофобії

2011-2015

Управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Головне                     управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

1.12.

Забезпечити взаємодію недержавних охоронних структур, а також служб безпеки підприємств різних форм власності з питань забезпечення безпеки громадян при проведенні масових заходів за участю значної кількості громадян

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи  Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.13.

Здійснити комплекс заходів, спрямованих на недопущення легалізації незаконних озброєних формувань під виглядом недержавних охоронних структур

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

1.14.

Організувати проведення командно-штабних і тактико-спеціальних навчань з попередження терористичних актів

2011-2015

Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління МНС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

1.15.

Здійснювати  моніторинг осіб, які отримують соціальні послуги в установах органів соціального захисту населення, осіб похилого віку, самотніх, визнаних недієздатними та обмежено дієздатними внаслідок зловживання спиртними напоями, наркотичними засобами, а також неповнолітніх, які залишилися без батьківського піклування, з метою своєчасного виявлення загрози їх життю та здоров’ю внаслідок протиправних посягань. Зазначену інформацію невідкладно направляти до територіальних органів внутрішніх справ

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.16.

Опрацювати питання щодо створення та забезпечити функціонування Центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства в сім’ї

2011-2015

Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

1.17.

Організувати роботу телефону довіри для надання психологічної та юридичної допомоги жертвам насильства в сім’ї

2011-2015

Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

1.18.

Провести в населених пунктах роботу щодо облаштування житлових будинків кодовими замками, домофонним зв’язком; укріплення та опечатування дверей до підвалів, горищ, покращення освітлення дворових територій, під’їздів житлових будинків

2011-2015

Районні державні адміністрації, міськвиконкоми, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

1.19.

Продовжити роботу щодо розширення мережі платних автостоянок, гаражних товариств та місць для паркування автотранспорту з метою попередження злочинних посягань на власність громадян

2011-2015

Головне управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.20.

Організувати заходи щодо своєчасної передачі до підрозділів міліції інформації про правопорушення, що вчиняються в салонах пасажирського транспорту, а також на зупинках громадського транспорту для невідкладного вжиття заходів щодо їх припинення

2011-2015

Головне управління промисловості, транспорту та зв’язку Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

1.21.

Продовжити здійснення комплексу заходів, спрямованих на недопущення протиправних дій щодо водіїв таксі та карет швидкої медичної допомоги. Провести роботу щодо укладення договорів на надання охоронних послуг за проектом «Охоронна грамота»

2011-2012

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

1.22.

Розробити програму навчання та забезпечити обов’язкове проходження спеціальної підготовки із отриманням сертифікату відповідного зразка на базі Харківського національного університету внутрішніх справ осіб, які працюють в охоронних агентствах або здійснюють функцію охорони на договірних засадах чи на основі трудової угоди (контракту), а також осіб, які будуть залучатися до забезпечення заходів, пов’язаних із Євро-2012

 

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.23.

Розробити програму та тематику роз’яснювальної роботи серед населення з питань уникнення та запобігання вчиненню щодо них злочинів (із врученням пам’яток з відповідних питань). Стан цієї роботи широко висвітлювати в засобах масової інформації

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

1.24.

Здійснити заходи з попередження крадіжок транспортних засобів, провести роботу з керівниками автогосподарств та власниками приватного автотранспорту щодо укладення договорів на надання охоронних послуг із спостереження за рухомими об’єктами, з використанням системи спостереження

«Кронос-А»

2011-2012

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

1.25.

Опрацювати механізм взаємодії працівників Головного управління МВС України в Харківській області, Харківської обласної митниці, Харківського прикордонного загону з питань виявлення викраденого автомототранспорту та запровадження системи обліку транспортних засобів, які перетинають державний кордон України

2011-2012

Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна митниця, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.26.

З урахуванням позитивної практики проведення цільових оперативно-профілактичних операцій («Мігрант», «Ринок» тощо) продовжити здійснення скоординованих дій щодо виявлення нелегальних мігрантів, перекриття каналів їх проникнення на територію України, припинення їх кримінального бізнесу та інших правопорушень

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна митниця, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

 

 

 

 

 

 

1.27.

Здійснити заходи щодо поліпшення безпеки пасажирів і обслуговуючого персоналу на транспортних магістралях, в аеропорту, на залізничних та автовокзалах, посилення режиму охорони важливих об’єктів транспорту, включаючи метрополітен

2011-2012

Головне управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління МВС України в Харківській області, управління МВС України на Південній залізниці

 

 

 

 

 

 

1.28.

Вжити заходів щодо комп’ютеризації  та технічного оснащення відповідно до Європейських стандартів діяльності оперативно-довідкової служби Головного управління МВС  України в Харківській області з метою оперативного надання безкоштовних інформаційних послуг населенню щодо встановлення місця знаходження  безвісно зниклих громадян, які могли стати жертвою злочину або іншої надзвичайної події, придбати для цього необхідне обладнання

2011-2012

Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

168,7

760,0

760,0

1351,3

760,0

3800,0

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.29.

З метою виконання вимог Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, дотримання  прав і законних інтересів громадян, які поміщуються у спецустанови міліції, провести реконструкцію ізолятору тимчасового тримання Сахновщинського та Вовчанського районних відділів Головного управління МВС України в Харківській області

 

2011-2012

Головне управління МВС України в Харківській області,

Харківська обласна державна адміністрація, Сахновщинська та Вовчанська районні державні адміністрації

1000,0

500,0

 

 

 

1500,0

1.30.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про злочини придбати для патрульних нарядів та чергових частин територіальних органів внутрішніх справ у райцентрах області засоби зв’язку

 

2011-2015

Харківська обласна державна адміністрація, Головне управління МВС України в Харківській області

581,2

546,2

644,2

644,2

644,2

3060,0

1.31.

Розробити та надрукувати віктимологічні пам’ятки, що присвячені різноманітним питанням забезпечення безпеки осіб під час виникнення певних ситуацій

 

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

5,1

5,1

 

 

 

10,2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.32.

Для забезпечення належного рівня координації дій правоохоронних органів регіону у боротьбі із злочинністю надати допомогу прокуратурі Харківської області для підвищення рівня матеріально-технічного забезпечення

2011-2015

Харківська обласна державна адміністрація

1000,0

1000,0

1000,0

1000,0

1000,0

5000,0

Всього по розділу

3138,0

3164,3

2419,2

3010,5

2419,2

14151,2

 


2. Заходи щодо протидії організованій злочинності й корупції

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

2.1.

З метою визначення фактичних масштабів злочинності та корупції і пов’язаних із ними втрат для суспільства провести відповідні комплексні соціолого-кримінологічні  дослідження серед різних верств населення

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, управління Служби безпеки України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

50,0

50,0

50,0

50,0

50,0

250,0

2.2.

Створити на базі Головного управління МВС України в Харківській області міжвідомчий інформаційно-аналітичний центр по забезпеченню протидії організованій злочинності та корупції

2011-2012

Головне управління МВС України в Харківській області, управління Служби безпеки України в Харківській області, Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

70,0

40,0

 

 

 

110,0

2.3.

Організувати проведення конференцій, семінарів, громадських слухань, «круглих столів» з питань протидії організованій злочинності та корупції, профілактики злочинів, правової освіти, залучати до їх проведення засоби масової інформації, громадськість

2011-2014

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління юстиції у Харківській області, управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

2.4.

З метою забезпечення підготовки кваліфікованих кадрів для правоохоронних органів області та належного рівня наукових досліджень проблем протидії організованій злочинності та корупції  обладнати сучасними технічними засобами, а саме: комп’ютерною та мультимедійною технікою лекційні зали, аудиторії і науково-дослідні лабораторії Харківського національного університету внутрішніх справ

2011-2014

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

400,0

400,0

400,0

400,0

 

1600,0

2.5.

Організовувати та забезпечувати оперативно-розшукові заходи щодо виявлення фактів використання злочинними групами суб’єктів господарювання

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Державна податкова адміністрація в Харківській області

 

 

 

 

 

 

2.6.

Забезпечити систематичне проведення комплексних профілактичних операцій та відпрацювань щодо запобігання незаконному переміщенню товарів через митний кордон України та притягнення до відповідальності організаторів та членів організованих угруповань, причетних до організації каналів контрабанди

2011-2015

Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна митниця, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Державна податкова адміністрація в Харківській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

2.7.

Забезпечити проведення комплексних перевірок дотримання вимог Законів України «Про державну службу», антикорупційного законодавства в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, своєчасних службових розслідувань та спеціальних перевірок щодо виявлення та протидії корупційним проявам на державній службі

2011-2015

Відділ з питань запобігання та протидії корупції апарату Харківської обласної державної адміністрації,  Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

2.8.

Організувати та забезпечити проведення на базі Харківського національного університету внутрішніх справ підвищення кваліфікації працівників слідчих підрозділів Головного управління МВС України в Харківській області щодо ефективних напрямів розслідування злочинів, які вчиняються організованими злочинними групами та службових злочинів

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

40,0

40,0

40,0

40,0

40,0

200,0

                       Всього по розділу

560,0

530,0

130,0

130,0

90,0

2160,0

 

 

 

 

 


3. Заходи щодо зменшення кримінального тиску на економічні відносини

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

3.1.

Забезпечити проведення комплексного наукового дослідження проявів злочинної діяльності, яка здійснюється у сфері сучасних економічних відносин, а також причин і умов, що цьому сприяють, з метою визначення додаткових заходів щодо протидії цим видам злочинів та зменшення їх впливу на економічний сектор

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

50,0

50,0

50,0

50,0

50,0

250,0

3.2.

Провести комплекс спеціальних заходів щодо виявлення та припинення розкрадань посадовими особами коштів, виділених на реалізацію соціально-економічних програм державного та обласного рівнів в галузі розвиту окремих секторів економіки, а також попередження та припинення дій корупційного характеру при використанні (розподілі) таких коштів

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, управління Служби безпеки України в Харківській області, Державна податкова адміністрація в Харківській області, контрольно-ревізійне управління в Харківській області

 

 

 

 

 

 

3.3.

Забезпечити виявлення та припинення порушень при використанні бюджетних коштів, виділених для фінансування заходів підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, управління Служби безпеки України в Харківській області, Державна податкова адміністрація в Харківській області, контрольно-ревізійне управління в Харківській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

3.4.

Здійснити комплекс заходів щодо недопущення незаконного відчуження державного майна, підриву платоспроможності суб’єктів підприємницької діяльності. Особливу увагу звернути на захист стратегічно важливих для економіки області, бюджетоутворюючих підприємств від корупційних дій та кримінального тиску

 

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Державна податкова адміністрація в Харківській області, контрольно-ревізійне управління в Харківській області

 

 

 

 

 

 

3.5.

Провести комплекс заходів щодо припинення зловживань з боку посадових осіб спиртових заводів, лікеро-горілчаних та виноробних підприємств

2011-2015

Державна податкова адміністрація в Харківській області, контрольно-ревізійне управління в Харківській області, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

 

3.6.

Забезпечити підвищення кваліфікації слідчих, дізнавачів та оперативних працівників у розслідуванні злочинів, що вчиняються у сфері економіки

 

 

 

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

40,0

40,0

40,0

40,0

40,0

200,0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

3.7.

Організувати проведення науково-практичних конференцій, семінарів, "круглих столів" з питань протидії злочинності у сфері економіки, корупції

 

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

3.8.

Провести перевірки дотримання законодавства під час здійснення операцій із землею, розподілу та використання земель лісового фонду, державних заказників, заповідних і рекреаційних зон

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Державна податкова адміністрація в Харківській області, контрольно-ревізійне управління в Харківській області, державне управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області

 

 

 

 

 

 

 

3.9.

Розробити та поширити серед населення області інформаційні матеріали з питань запобігання злочинам у банківській сфері, забезпечити здійснення відповідної роз’яснювальної роботи серед осіб похилого віку та інших груп ризику

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Харківський національний університет внутрішніх справ, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

3.10.

Здійснити комплекс заходів з попередження, виявлення, припинення злочинів:

- у сфері використання  бюджетних коштів всіх рівнів та коштів Пенсійного фонду;

пов’язаних з фіктивним підприємництвом; фактами легалізації майна  та коштів, здобутих злочинним шляхом;

у паливно-енергетичному комплексі;

- у фінансовій та банківській системах, у тому числі злочинів, пов’язаних із використанням банківських платіжних карток, а також пов’язаних зі збутом підроблених грошових знаків;

- на об’єктах малого підприємництва та підприємствах, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність;

у сфері обороту етилового сприту та алкогольної продукції;

- у сфері обороту чорних та кольорових металів;

у сфері розподілу та використання земель;

- скоєних організованими групами та злочинними організаціями;

- пов’язаних із поставкою на ринок недоброякісної продукції;

- злочинів, пов’язаних із порушенням авторських прав і інтелектуальної власності;

- у сфері господарської та службової діяльності

 

 

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Державна податкова адміністрація в Харківській області, контрольно-ревізійне управління в Харківській області, Харківська обласна митниця

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

3.11.

Забезпечити проведення комплексу необхідних заходів, спрямованих на викриття тяжких злочинів у сфері оподаткування, руйнування злочинних схем відшкодування податку на додану вартість, документування злочинних дій осіб, причетних до діяльності «транзитних» підприємств, «податкових ям» та «вигодонабувачів», забезпечення надходження коштів до бюджету

2011-2015

Державна податкова адміністрація в Харківській області

 

 

 

 

 

 

                     Всього по розділу

90,0

90,0

90,0

90,0

90,0

450,0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4. Заходи щодо мінімізації злочинного впливу на неповнолітніх та молодіжне середовище

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

4.1.

Організувати та провести комплексне дослідження причин і умов, які сприяють вчиненню неповнолітніми і молоддю Харківської області правопорушень та втягненню їх у злочинну або іншу антигромадську діяльність, а також моніторинг стану дотримання прав дітей та належних умов їх утримання у навчально-виховних та інших закладах для дітей та молоді

 

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації

50,0

 

 

 

 

50,0

4.2.

Забезпечити розробку методичних рекомендацій з питань виявлення та інформування уповноважених органів про неблагополучні сім’ї, неповнолітніх та молодь, які опинилися в складних життєвих обставинах, або таких, що схильні до вчинення правопорушень чи про яких є дані про втягнення у злочинну або іншу антигромадську діяльність, створити єдиний банк даних таких осіб

 

 

 

 

 

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей  Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

4.3.

Забезпечити своєчасне виявлення та взяття на облік дітей та молоді, які опинилися в складних життєвих обставинах, які жебракують, вчиняють правопорушення або стали жертвами злочинної діяльності дорослих, надання таким особам необхідної допомоги

2011-2015

Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

4.4.

Забезпечити своєчасне виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також їх облік і систематичну перевірку умов утримання та виховання в них неповнолітніх, надання таким сім'ям адресної допомоги

2011-2015

Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

4.5.

Забезпечити своєчасне виявлення батьків або осіб, що їх замінюють, які ухиляються від  виконання  передбачених  законодавством  обов’язків щодо створення належних умов для життя, навчання та виховання дітей, а також їх облік і систематичну перевірку виконання ними їх обов’язків, надання таким особам необхідної допомоги

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

4.6.

Забезпечити своєчасне виявлення та вести облік дорослих осіб, які втягують неповнолітніх і молодь у злочинну діяльність або іншу антигромадську діяльність (проституцію, пияцтво, наркоманію тощо)

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

4.7.

Здійснювати заходи щодо забезпечення зайнятості  підлітків, юнаків і дівчат, які не мають постійних доходів і джерел для існування, збереження існуючої мережі державних і громадських інститутів надання соціальної підтримки неповнолітнім, щодо організації їх дозвілля і відпочинку, а також утворення з цією метою центрів соціальної служби для молоді, бюро і центрів надання учням та студентам послуг у працевлаштуванні для роботи у вільний від навчання час і під час канікул

2011-2015

Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Харківський обласний центр зайнятості населення, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

4.8.

Здійснювати заходи щодо соціальної, правової та психологічної підтримки неповнолітніх та молодих осіб, які повернулись із місць позбавлення волі та навчальних закладів соціальної реабілітації. Розробити програму та методичні рекомендації з питань соціальної реабілітації таких осіб (2011 рік)

2011-2015

Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей  Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області, Харківський національний університет внутрішніх справ,

районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

4.9.

Здійснювати заходи щодо створення необхідних умов для проживання та виховання дітей у сім’ях, які б виключали несприятливе побутове оточення, негативний вплив антигромадських елементів, забезпечували притягнення до відповідальності батьків за неналежне виховання, навчання та розвиток дитини

2011-2015

Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

4.10.

Забезпечити навчання членів громадських формувань з охорони громадського порядку у вищих навчальних закладах основним формам та методам здійснення діяльності з охорони громадського порядку, виявленню та запобіганню правопорушень

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області

20,0

20,0

20,0

20,0

20,0

100,0

4.11.

Забезпечити навчання (підвищення кваліфікації) на базі Харківського національного університету внутрішніх справ працівників державних органів, які залучені до  участі у заходах по профілактиці та запобіганню правопорушень серед неповнолітніх і молоді та протидії втягненню їх у злочинну або іншу антигромадську діяльність

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації,

служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

20,0

20,0

20,0

20,0

20,0

100,0

4.12.

Сформувати електронні центри знань з питань забезпечення прав дітей та молоді, профілактики та запобігання правопорушень у вказаному середовищі

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

4.13.

Започаткувати у ЗМІ цикл науково-інформаційних заходів для дітей та молоді з питань пропаганди здорового способу життя, правової освіти неповнолітніх і молоді, запобігання негативним проявам в їх середовищі. Проводити культурно-мистецькі акції з метою пропаганди здорового способу життя молоді. Забезпечити регулярне висвітлення в регіональних ЗМІ результатів діяльності правоохоронних органів у сфері запобігання правопорушень серед неповнолітніх

2011-2015

 Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації,  Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації,  районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

4.14.

Двічі на рік здійснювати аналіз стану правопорядку в молодіжному середовищі, за результатами якого та з урахуванням факторів, що негативно впливають на цей стан, здійснювати заходи щодо запобігання злочинності неповнолітніх. З метою своєчасного реагування на вчинені неповнолітніми особами правопорушення, проводити серед них цілеспрямовану профілактично-попереджувальну роботу

 

 

 

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

4.15.

Розробити тематику та забезпечити проведення згідно з окремим графіком у навчальних та освітньо-виховних закладах, закладах культури «Днів дитини», «Тижнів правових знань». Забезпечити включення до навчальної програми освітньо-виховних закладів відповідних тематичних уроків права з залученням працівників правоохоронних органів, а також  проведення навчання неповнолітніх навичкам самозахисту, протидії втягненню їх в злочинну або іншу антигромадську діяльність

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

4.16.

Забезпечити проведення спільних заходів по виявленню неповнолітніх, які перебувають у розшуку, схильних до бродяжництва, жебрацтва та правопорушень, а також виявлення дорослих осіб, які втягують неповнолітніх у протиправну діяльність

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, управління МВС України на Південній залізниці,

служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

4.17.

Сформувати електронні центри знань з питань забезпечення прав дітей та молоді, профілактики та запобігання правопорушень у вказаному середовищі

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

 

 

 

 

 

 

4.18.

Створити як експеримент службу пробації, однією із функцій якої, зокрема, має бути підготовка на неповнолітнього правопорушника інформації соціально-психологічного характеру для правоохоронних органів, забезпечення належної поведінки неповнолітніх, які вчинили правопорушення, а також соціальний супровід дітей, звільнених з установ Державної кримінально-виконавчої служби та сприяння їх соціальній адаптації та реінтеграції

 

 

 

 

 

 

 

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ (розробка правової бази), Головне управління МВС України в Харківській області, управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

4.19.

Сприяти створенню нових та функціонуванню існуючих  спортивних секцій, дитячих, підліткових, молодіжних організацій та  клубів, які працюють на безкоштовній основі або надають безкоштовні послуги дітям пільгових категорій, залучати для розвитку мережі доступних за цінами закладів змістовного дозвілля та здібностей дитячі дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади, особливо у сільській місцевості

2011-2012

Головне управління у справах сім'ї та молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

4.20.

Вжити заходів щодо встановлення зовнішнього освітлення території дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів й прилеглої до них території, в першу чергу – освітлення шляхів підходу

2011-2012

Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

4.21.

З метою формування правосвідомості організувати відвідування дітьми, які знаходяться на профілактичних обліках територіальних органів внутрішніх справ, Курязької виховної колонії, музеїв, художніх виставок, релігійних та культових закладів, що відносяться до історичної спадщини України

2011-2015

Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління МВС України в Харківській області, управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

4.22.

З метою попередження втягування дітей до вживання наркотичних речовин, алкоголю, тютюнопаління, токсикоманії, організувати виготовлення  відеофільмів, плакатів, буклетів з питань негативного впливу на дитячий організм  алкоголізму, наркотиків, а також розміщення зазначеної інформації на рекламних носіях, каналах телебачення

2011-2015

Головне управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

4.23.

Організувати проведення щорічного дитячого творчого фестивалю «Тепло сердець дитячих» серед вихованців шкіл-інтернатів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

2011-2015

Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

4.24.

Організувати проведення занять з правового виховання дітей із залученням до цієї роботи працівників правоохоронних органів

2011-2015

Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

4.25.

Систематично проводити  заходи з протидії безпритульності та бездоглядності дітей, виявлення фактів жорстокого поводження з дітьми, втягнення їх у протиправну діяльність та проституцію, визначення комплексу заходів щодо попередження зазначених явищ притягнення винних осіб до відповідальності, направлення за результатами зазначених заходів подань та інформації для усунення причин та умов, що сприяють цим проявам

 

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління у справах сім’ї,  молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

4.26.

Систематично проводити рейди по місцях відпочинку молоді з метою виявлення та припинення порушень правил торгівлі спритними напоями, тютюновими виробами, продажу зазначених виробів неповнолітнім. За результатами рейдів ініціювати закриття установ, що допускають вказані порушення 

 

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

4.27.

Розглянути питання про проведення цілеспрямованих лекцій та диспутів, обговорень з питань профілактики злочинів та охорони громадського порядку у загальноосвітніх  навчальних закладах, ПТУ та ВНЗ

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

4.28.

З метою профілактики злочинності серед неповнолітніх та молоді, їх патріотичного та правового виховання, збереження історичної спадщини провести капітальний ремонт  будівлі музею А.С. Макаренка при Курязькій виховній колонії для забезпечення проведення екскурсій, круглих столів та семінарів для учнів і вихованців шкіл та інтернатів Харківського регіону

2011-2015

Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Харківській області,

Харківська обласна державна адміністрація

110,0

200,0

50,0

50,0

50,0

460,0

Всього по розділу

200,0

240,0

90,0

90,0

90,0

710,0

 

 

 

 

 

 

 

 


5. Заходи щодо запобігання поширенню наркоманії, пияцтва та алкоголізму

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

5.1.

Розробити та запровадити систему моніторингу громадської думки населення регіону про якість роботи правоохоронних органів у напрямі боротьби з незаконним обігом наркотиків і використовувати результати такого вивчення з метою удосконалення профілактичних заходів

 

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

50,0

50,0

50,0

50,0

50,0

250,0

5.2.

Розробити теле- і радіоматеріали рекомендаційного характеру для батьків, педагогів, лікарів і керівників різного рівня для ознайомлення з методами і прийомами виявлення осіб, які допускають  немедичне  споживання наркотиків на початкових етапах. Активно залучати до участі в подібних проектах експертів, а також осіб, які раніше вживали наркотики та змогли перебороти цю хворобу

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації

 

 

30,0

30,0

30,0

30,0

30,0

150,0

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

5.3.

Провести пропагандистсько-профілактичні акції на тему „У XXI столітті – без наркотиків”, у рамках яких одночасно проводити заходи із антинаркотичної пропаганди в засобах масової інформації, конкурси малюнків, плакатів, театралізованих вистав, засідання дискусійних клубів для дорослих та неповнолітніх

2011-2015

Головне управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, управління фармації та фармацевтичної промисловості Харківської обласної державної адміністрації, управління у справах преси та інформації  Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

5.4.

Опрацювати питання щодо створення спеціальної навчально-лікувальної установи для безпритульних дітей, хворих на наркоманію, організувати їх лікування, загальноосвітнє і професійне навчання та соціальну адаптацію

2011-2015

Головне управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

5.5.

З метою попередження  продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли повноліття, запобіганню поширення наркотичних засобів серед цієї категорії громадян проводити перевірки діяльності культурно-розважальних, ігрових закладів, комп’ютерних клубів тощо. При виявленні таких правопорушень вносити клопотання про позбавлення цих закладів дозволів на такий вид діяльності

 

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Державна податкова адміністрація в Харківській області, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

5.6.

Провести комплекс оперативно-пошукових заходів щодо виявлення і перекриття каналів контрабанди наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, сильнодіючих лікарських засобів з використанням автомобільного, залізничного, повітряного транспорту, а також поза пунктами митного контролю

 

2011-2015

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна митниця

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

5.7.

Для активізації міжнародного співробітництва правоохоронних органів прикордонних районів України та Росії необхідно:

-виступити ініціатором створення інформаційної агенції з проблем протидії наркозлочинності, яка б забезпечувала різними видами інформації з відповідної проблематики зацікавлені правоохоронні органи та спеціалізовані навчальні заклади;

-сприяти налагодженню багатосторонніх відносин між навчальними закладами країн, які спеціалізуються на підготовці фахівців правоохоронної діяльності;

-поширити практику надання технічної допомоги, обміну результатами кримінологічних досліджень, сучасними розробками спеціальної техніки, озброєння, інших засобів протидії наркозлочинності;

-здійснювати обмін аналітичною та іншою інформацією, яка містить: оцінки і прогнозування розвитку оперативної обстановки та наркоситуації, заходи, вжиті у загальнонаціональному масштабі по лінії протидії наркозлочинності,

 

2011

Головне управління МВС України в Харківській області, Харківський національний університет внутрішніх справ, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

досвід правозастосовчої практики, форми і методи протидії наркозлочинності, нові напрями і форми протидії кримінальному переслідуванню, що використовуються наркозлочинцями;

-сприяти в розслідуванні наркозлочинів, вчинених на території країн співробітництва, розшуку злочинців, викрадених цінностей, незаконно переправлених за кордон капіталів тощо за умови наявності спільних угод про взаємну правову допомогу або іншої міжнародно-правової основи

 

 

 

 

 

 

 

 

5.8.

Опрацювати питання щодо додаткового створення у медичних закладах відділень, що займаються проблемами детоксикації наркозалежних осіб (початковий етап реабілітації). Підготувати внесення доповнень до цієї програми щодо створення зазначених  закладів та виділення коштів на їх фінансування

2011

Головне управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

5.9.

Забезпечити спільне здійснення скоординованих заходів щодо профілактики пияцтва, злочинів на ґрунті сімейно-побутових конфліктів, своєчасне виявлення проблемних сімей та організації профілактичної роботи з ними

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області,

Головне управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

5.10.

Вжити заходів щодо взяття під охорону на договірних засадах об’єктів, діяльність яких пов’язана з легальним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, з метою недопущення розкрадань та незаконного обігу

2011-2012

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, управління фармації та фармацевтичної промисловості Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

5.11.

Для забезпечення контролю за недопущенням розповсюдження наркотичних засобів, психотропних речовин, сильнодіючих та отруйних лікарських засобів та інших заборонених предметів, перекриття каналів їх надходження до місць позбавлення волі, впровадити технічні засоби контролю в установах управління державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області 

2011-2015

Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

50,0

50,0

50,0

50,0

50,0

250,0

Всього по розділу

270,0

130,0

130,0

130,0

130,0

790,0

 

6. Заходи щодо протидії рецидивній злочинності

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

6.1.

Розробити систему стимулювання роботодавців, які створюють робочі місця для працевлаштування осіб, звільнених з місць позбавлення волі, випускників інтернатних установ та дитячих будинків

2011-2012

Головне управління економіки Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління промисловості, транспорту і зв’язку  Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

6.2.

Забезпечити бронювання робочих місць для соціально незахищених категорій громадян, неповнолітніх, осіб, які повернулися з місць позбавлення волі, а також осіб, які знаходяться на профілактичних обліках в органах внутрішніх справ області  та сприяти створенню нових  робочих місць для цих категорій громадян

2011-2015

Харківськийц обласний центр зайнятості населення, Головне управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

6.3.

Рекомендувати Харківській міській раді, сільським, селищним, районним та міським в районах радам організувати роботи з громадського благоустрою з метою тимчасової чи постійної зайнятості осіб, які повернулися з місць позбавлення волі

2011-2015

Харківськийц обласний центр зайнятості населення, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

6.4.

Рекомендувати Харківській міській раді:

- з метою дотримання прав і свобод громадян, які звільнилися з місць позбавлення волі та втратили зв’язки із суспільством, вирішити питання щодо відновлення роботи центру соціальної адаптації осіб, які звільнились з місць позбавлення волі, з можливістю перебування вказаної категорії осіб у термін до 30 діб на період їх паспортизації, працевлаштування, вирішення питань щодо забезпечення житлом;

- з метою соціального захисту осіб, які не мають постійного місця мешкання, розглянути питання щодо організації роботи реабілітаційного центру для осіб без постійного місця проживання, їх харчування та ночівлі

2011

Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області

 

 

 

 

 

 

6.5.

Розробити програму ресоціалізації та соціальної адаптації осіб, які відбули покарання, створити програму «пробаціїї».

Проведення дослідження щодо оцінки та виявлення осіб, схилених до скоєння рецидивних злочинів

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ,  Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

6.6.

Забезпечити реалізацію права на освіту та професію шляхом забезпечення функціонування в установах виконання покарань відповідних закладів

2011-2015

Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

6.7.

З метою покращення правової свідомості громадян, профілактики злочинності в установах виконання покарань, інформування про діяльність органів та установ кримінально – виконавчої служби забезпечити організацію постійного висвітлення в засобах масової інформації актуальних питань боротьби зі злочинністю

 

2011-2015

Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області, управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації

5,0

5,0

5,0

5,0

5,0

25,0

6.8.

З метою інформування осіб, які перебувають на обліках в підрозділах кримінально-виконавчої інспекції в Харківській області про наслідки скоєння правопорушень та злочинів, розмістити в кожному підрозділі відповідні інформаційні стенди та забезпечити наявність друкованих матеріалів

 

2011-2015

Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

30,0

20,0

20,0

20,0

20,0

110,0

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

6.9.

Розробити систему тренінгових занять для осіб, які перебувають на обліках в підрозділах КВІ, з можливістю залучення провідних фахівців в області юриспруденції, психології та соціології

2011-2015

Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області, Харківський національний університет внутрішніх справ

15,0

15,0

15,0

15,0

15,0

75,0

6.10.

Утворити на базі управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Харківській області методичний центр забезпечення діяльності кримінально-виконавчої інспекції, на базі якого випробовувати елементи служби пробації

2011-2015

Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

20,0

5,0

5,0

5,0

5,0

40,0

6.11.

З метою унеможливлення випадків ухилення від відбування покарання у вигляді обмеження волі в частині прибуття до виправного центру за направленням кримінально-виконавчої інспекції передбачити витрати пільгового проїзду для співробітників та засуджених у межах Харківської області

2011-2015

Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

5,0

5,0

5,0

5,0

5,0

25,0

Всього по розділу

75,0

50,0

50,0

50,0

50,0

275,0

 


7. Заходи щодо забезпечення охорони громадського порядку та безпеки дорожнього руху

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

7.1.

Провести соціолого-кримінологічні дослідження з оцінювання ефективності діяльності органів внутрішніх справ щодо охорони громадського порядку та забезпечення безпеки дорожнього руху

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

5,0

5,0

5,0

5,0

5,0

25,0

7.2.

Провести соціолого-кримінологічні дослідження щодо виявлення причин порушень правил дорожнього руху

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

5,0

5,0

5,0

5,0

5,0

25,0

7.3.

Організувати роботу щодо моніторингу ситуації, що складається в молодіжному середовищі, цілеспрямовано виявляти прихильників неонацизму, расизму, скінхедівського руху

2011

Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей  Харківської обласної державної адміністрації, управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

7.4.

Провести моніторинг засобів масової інформації, мережі Інтернет з метою виявлення радикально налаштованих організацій і рухів, видань, які популяризують ксенофобію, расизм та вжити передбачені запобіжні заходи

2011-2015

Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

7.5.

Розробити методичні рекомендації з питань широкого залучення населення до роботи в громадських формуваннях з охорони правопорядку та профілактики правопорушень

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

7.6.

Розробити методичні рекомендації щодо діяльності радикальних молодіжних угруповань та організацій, попередження правопорушень з їхнього боку та дій правоохоронців під час проведення екстремістськими угрупованнями масових акцій

2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

7.7.

Здійснювати вивчення позитивного досвіду правоохоронних органів зарубіжних держав щодо попередження правопорушень, які вчиняються за расовими мотивами, та вносити керівництву МВС пропозиції щодо запровадження його в діяльність органів внутрішніх справ України

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ

 

 

 

 

 

 

7.8.

З метою підготовки до Євро-2012 розробити комплекс заходів щодо вдосконалення взаємодії військових частин внутрішніх військ з територіальними органами внутрішніх справ, з метою відпрацювання посилення охорони громадського порядку під час проведення масових культурних та спортивних заходів

2011-2012

Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

7.9.

Організувати агітаційну та роз’яснювальну роботу серед дітей щодо необхідності дотримання правил дорожнього руху, використання світлоповертаючих  елементів

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

7.10.

Створити на базі Харківського національного університету внутрішніх справ спеціальний полігон для проведення тактико-спеціальних навчань з попередження масових порушень громадського порядку

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

200,0

 

 

 

 

200,0

7.11.

Організувати проведення на базі Харківського національного університету внутрішніх справ тактико-спеціальних навчань з попередження масових порушень громадського порядку під час проведення Євро-2012

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

7.12.

Організувати на базі Харківського національного університету внутрішніх справ навчання та підвищення кваліфікації працівників міліції громадської безпеки з питань підвищення ефективності забезпечення громадської безпеки

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

7.13.

Забезпечити засобами індивідуального захисту працівників та курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ, які беруть участь в охороні правопорядку на території

 м. Харкова та області

 

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

120,0

 

 

 

 

120,0

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

7.14.

Рекомендувати Харківській міській раді запровадити в КП «Харківський метрополітен»  системи:

-передачі інформації з пасажирської зони станцій в ситуаційні центри метрополітену та до Харківського міського управління  ГУМВС в Харківській області;

-єдиного інформаційного простору на лініях метрополітену з використанням високочастотних каналів зв'язку для забезпечення працівників КП «Харківський метрополітен» та міліції засобами мобільного зв'язку;

-відеоспостереження у вагонах електропоїздів з передачею зображення до  ситуаційних центрів метрополітену;

-контролю та управління доступу входів до блоків службових приміщень,  які мають виходи до тунелю

2011-2012

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління МНС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

7.15.

Встановлення в місцях значного скупчення громадян стаціонарних переговорних апаратів термінового виклику  спеціальних служб (міліції, МНС, медичної допомоги) з метою оперативного реагування на повідомлення та надання громадянам, у разі необхідності, допомоги у 23 місцях проведення масових заходів 

2010-2012

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління МНС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

63,0

98,0

 

 

 

161,0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

7.16.

З метою забезпечення ефективної роботи дільничних інспекторів міліції, на виконання Указу Президента України від 12.01.2004 № 27 «Про додаткові заходи щодо поліпшення діяльності служби дільничних інспекторів міліції», надати допомогу у придбанні засобів автотранспорту для дільничних інспекторів міліції сільської місцевості для надання правоохоронних послуг рівної якості як мешканцям міст, так і мешканцям сільських населених пунктів

2012-2015

Харківська обласна державна адміністрація, районні державні адміністрації

 

2000,0

1000,0

1000,0

1498,7

5498,7

7.17.

Поновити роботу стаціонарних постів ДАІ  на виїздах із
м. Харкова: «Високий», «Пісочин»

2011

Головне управління МВС України в Харківській області,  Головне управління промисловості, транспорту та зв’язку Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

7.18.

Забезпечити підтримку руху юних інспекторів безпеки дорожнього руху

2011-2015

Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління МВС України в Харківській області, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

7.19.

Розмістити на автомобільних дорогах засоби примусового зниження швидкості руху поблизу закладів освіти, зон масового відпочинку, перед нерегульованими перехрестями

2011-2012

Головне управління МВС України в Харківській області,  Головне управління промисловості, транспорту та зв’язку Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

7.20.

Звернутися до органів центральної влади з пропозиціями щодо доцільності створення в області пункту тимчасового перебування іноземних громадян  та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, на період оформлення документів щодо їх подальшої долі

2011

Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

 

 

 

 

 

 

7.21.

Рекомендувати райдержадміністраціям, органам місцевого самоврядування запровадити проведення робочих зустрічей органів місцевого самоврядування сільських, селищних, районних та міських в районах  рад та дільничних інспекторів  міліції з питань стану забезпечення правопорядку, з’ясування факторів, що турбують населення,  та визначення заходів щодо забезпечення безпеки громадян

 

 

 

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

7.22.

З метою виконання вимог Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону» рекомендувати райдержадміністраціям та органам місцевого самоврядування організувати роботу щодо створення та функціонування громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону та виділення коштів на заохочення активних учасників громадських формувань

 

2011-2015

Головне управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківський прикордонний загін, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

7.23.

Розробити та впровадити систему «on-line» доступу до систем відеоспостереження, розташованих у місцях масового скупчення народу, залізничного, авто та аеровокзалу, готелів, гуртожитків, системи моніторингу за станом громадського порядку в ГУМВС України з можливістю відпрацювання системи ідентифікації особи

 

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, управління МВС України на Південній залізниці, Харківська обласна державна адміністрація

800,0

800,0

600,0

600,0

600,0

3400,0

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

7.24.

 

Здійснювати щомісячне інформування населення про вжиті заходи в сфері забезпечення законності і правопорядку, проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу про наслідки протиправної поведінки, порушення норм адміністративного та кримінального законодавства.

Проводити прес-конференції, брифінги керівників правоохоронних органів області з питань висвітлення результатів протидії організованим формам злочинності, у тому числі у сфері економіки, проявам хабарництва і корупції, незаконному переміщенню товарів через кордон, розкриття злочинів, притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності, відшкодування збитків, завданих неправомірними діями

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Державна податкова адміністрація в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України,  Харківська обласна митниця, управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

7.25.

Здійснювати поглиблену підготовку з англійської мови  курсантів других - третіх курсів обсягом 240 годин, кількість курсантів 120 – 150 осіб

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

14,4

14,4

 

 

 

28,8

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

7.26.

У рамках підготовки особового складу Харківського національного університету внутрішніх справ та працівників патрульно-постової служби підрозділів міліції м. Харкова і області до участі в охороні громадського порядку під час проведення у м. Харкові фінальної частини футбольних матчів Євро-2012 обладнати сучасний центр самостійного доступу до навчальної інформації з іноземної мови

 

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

58,0

 

 

 

 

58,0

7.27.

Здійснювати додаткові заняття з працівниками патрульно-постової служби міліції  з іноземної мови. Загальний обсяг - 72 навчальні години.  Обсяг підготовки - 2000 осіб

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління  МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

 

88,78

88,78

 

 

 

177,56

7.28.

Підготувати і видати довідники та словники для використання працівниками органів внутрішніх справ  під час  ЄВРО – 2012

 

 

 

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

15,0

 

 

 

 

15,0

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

7.29.

Враховуючи майбутнє жеребкування команд запланувати проведення додаткових занять з вивчення менталітету та інших характерних особливостей футбольних уболівальників команд країн-учасниць. Здійснити заходи з вивчення етнопсихологічних питань та особливостей національної культури і релігії під час проведення службової підготовки

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління  МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

19,6

19,6

19,6

19,6

19,6

98,0

7.30.

Здійснити корегування навчальних планів з метою закінчення навчального року та залучення курсантів і науково-педагогічного складу до забезпеченні заходів із громадського порядку під час проведення ЄВРО – 2012

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ

 

 

 

 

 

 

7.31.

З метою наочного ознайомлення особового складу із заходами з охорони громадського порядку під час проведення чемпіонату, вивчення закордонного та історичного досвіду, створити навчальні фільми, що показують дії особового складу у цих ситуаціях

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління  МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

10,0

 

 

 

 

10,0

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

7.32.

Впровадити відповідно до Європейських стандартів комплексну систему безпеки та управління нарядами міліції на базі чергової частини ХМУ Головного управління МВС України в Харківській області з метою оперативного прибуття нарядів на повідомлення про вчинені правопорушення

2012

Головне управління  МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

7.33.

Активізувати діяльність громадських формувань з охорони громадського порядку у вищих навчальних закладах із залученням до їх роботи викладачів і студентів

2011

Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління  МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

Всього по розділу

1398,78

3030,78

1629,6

1629,6

2128,3

9817,06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


8. Заходи щодо запобігання та протидії незаконній міграції

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

8.1.

Провести дослідження причин та умов, форм, методів та способів вчинення правопорушень в сфері міграції в Харківській області, а також прогнозів розвитку міграційних процесів. Розробити методичні рекомендації з питань виявлення та перевірки підстав законності перебування особи на території України та встановлення підстав для притягнення її до відповідальності в разі незаконного перебування на території України. З метою підвищення рівня підготовки особового складу відповідних правоохоронних органів та громадських формувань з охорони правопорядку забезпечити  підвищення їх кваліфікації з питань міграції

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

 

 

 

 

 

 

8.2.

Забезпечити посилення контролю за додержанням правил в’їзду-виїзду і перебування в Україні біженців, іноземців та осіб без громадянства, зосередити основні зусилля на перевірці поїздів та автотранспорту на державному кордоні України з Російською Федерацією

2011-2015

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Харківська обласна митниця, Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

8.3.

Організувати та забезпечити проведення оперативних заходів, спрямованих на виявлення і припинення протиправної діяльності посадових і службових осіб щодо забезпечення функціонування каналів незаконної міграції іноземців територією України

2011-2012

управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління МВС України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

 

 

 

 

 

 

8.4.

Забезпечити проведення цільових оперативно-профілактичних заходів із залученням патрульно-постової служби, дільничних інспекторів міліції, спрямованих на виявлення фактів незаконного перебування біженців, іноземців та осіб без громадянства на території обслуговування. Особливу увагу приділити районам міста, де проживають національні діаспори

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

8.5.

Організувати та забезпечити проведення цільових заходів, спрямованих на виявлення осіб, які незаконно проживають на території України, в ході проведення Всеукраїнського перепису населення у 2012 році

 

 

 

 

2012

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління статистики у Харківській області

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

8.6.

З урахуванням прикордонного статусу Харківської області, забезпечити посилення міліцейських патрулів та стаціонарних чергових пунктів дільничних інспекторів в місцях найбільшого скупчення мігрантів. Систематично проводити оперативно-розшукові профілактичні заходи на залізничних і автобусних станціях (вокзалах), місцях відпочинку іноземців з метою виявлення осіб, які перебувають незаконно на території Харківської області

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

 

 

 

 

 

 

8.7.

Створити загальнообласну систему обліку приїжджих іноземців та осіб без громадянства, їх ідентифікації

2012-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна митниця, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

 

 

 

 

 

 

8.8.

Організувати та проводити на базі Харківського національного університету внутрішніх справ науково-практичні конференції за участю працівників СБУ, МВС України, прокуратури, судів та представників громадських організацій, науковців з метою розгляду питань щодо запобігання та протидії нелегальній міграції

 

 

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

8.9.

Організувати постійне висвітлення в ЗМІ вимог законодавства щодо в’їзду в Україну іноземців та осіб без громадянства, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію, а також порядку проведення робіт у прикордонній смузі та контрольованих прикордонних районах

2011-2015

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Головне управління МВС України в Харківській області, райдержадміністрації прикордонних районів

 

 

 

 

 

 

8.10.

З урахуванням позитивної практики проведення цільових оперативно-профілактичних операцій («Мігрант», "Ринок", «Підприємець», «Студент» тощо) продовжити здійснення скоординованих дії щодо виявлення нелегальних мігрантів, перекриття каналів їх проникнення на територію України, рішучого припинення їх кримінального бізнесу та інших правопорушень

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна митниця, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Управління служби безпеки України в Харківській області, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

Всього по розділу

-

-

-

-

-

-

 

 

 

 


9. Заходи протидії торгівлі людьми та злочинам проти суспільної моралі

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

9.1.

Забезпечити проведення комплексних наукових досліджень злочинів, що пов’язані з торгівлею людьми та укладенням інших незаконних угод щодо людей, при цьому окремо приділяти увагу таким проявам як торгівля жінками з метою їх сексуальної експлуатації, торгівля чоловіками з метою їх трудової експлуатації і торгівля дітьми

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківька обласна державна адміністрація

50,0

50,0

50,0

50,0

50,0

250,0

9.2.

Забезпечити проведення соціологічних досліджень причин і умов, що сприяють потраплянню людей в умови злочинної експлуатації, та підготовки пропозицій до державної програми щодо їх усунення

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

30,0

30,0

30,0

30,0

30,0

150,0

9.3.

Опрацювати питання  щодо створення Центру соціально-психологічної допомоги жертвам від торгівлі людьми та насильства в сім'ї

2011-2015

Головне управління у справах сім’ї,  молоді та спорту  Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

9.4.

Провести комплекс спеціальних заходів щодо виявлення та припинення з боку посадових осіб корупційних дій у сприянні торгівлі людьми (оформленні паспортів для виїзду закордон в порушення встановленого порядку, складання фіктивних документів тощо)

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

9.5.

Забезпечити підвищення кваліфікації слідчих, дізнавачів та оперативних працівників у розкритті та розслідуванні злочинів, що пов’язані із торгівлею людьми, та злочинів проти суспільної моралі

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

9.6.

Вжити заходів щодо забезпечення міжнародного обміну досвідом науково-педагогічного складу ВНЗ та практичних працівників ОВС у протидії злочинам, що пов’язані із торгівлею людьми, та злочинам проти суспільної моралі

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

10,0

10,0

10,0

10,0

10,0

50,0

9.7.

Проводити прес-конференції, брифінги керівників правоохоронних органів області з питань висвітлення результатів протидії злочинам, що пов’язані із торгівлею людьми, та злочинам проти суспільної моралі

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

9.8.

Організувати проведення науково-практичних конференцій, семінарів, «круглих столів» з питань протидії злочинам, що пов’язані із торгівлею людьми, та злочинам проти суспільної моралі. Забезпечити залучення до їх проведення представників засобів масової інформації

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації

3,0

3,0

3,0

3,0

3,0

15,0

9.9.

Здійснювати через засоби масової інформації інформування населення про досвід осіб, що намагалися працевлаштуватися за кордоном, укласти шлюб з іноземцем, придбати туристичну путівку через агентства із сумнівною репутацією, внаслідок чого стали жертвами злочинної експлуатації

2011-2015

Головне управління МВС України в Харківській області, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, Управління Служби безпеки України в Харківській області, управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

Всього по розділу

93,0

93,0

93,0

93,0

93,0

465,0

 

 

 


10. Заходи щодо формування позитивного іміджу правоохоронних органів,

сприяння їх матеріально-технічному забезпеченню

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

10.1.

Провести соціолого-кримінологічні дослідження щодо оцінювання ефективності діяльності органів внутрішніх справ  в цілому, за окремим напрямками і рівнями

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

50,0

50,0

50,0

50,0

50,0

250,0

10.2.

Провести комплексне наукове дослідження щодо розробки заходів, необхідних для формування позитивної громадської думки про діяльність органів внутрішніх справ

 

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

25,0

25,0

 

 

 

50,0

10.3.

Провести комплексне наукове дослідження щодо вивчення досвіду організації партнерських відносин між правоохоронними органами зарубіжних країн і населенням

2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

 

50,0

 

 

 

50,0

10.4.

Провести наукові дослідження з проблем удосконалення взаємодії міліції та населення, забезпечення впровадження в практичну діяльність їх узагальнених результатів

 

 

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

25,0

25,0

25,0

25,0

25,0

125,0

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

10.5.

Скоординувати діяльність прес-центрів і центрів громадських зв’язків правоохоронних органів з метою висвітлення у засобах масової інформації відомостей про заходи, які здійснюють ці органи, щодо захисту конституційних прав і свобод громадян, позитивних прикладів їх діяльності, особливо щодо попередження та розкриття тяжких злочинів, заходів прокурорського реагування на порушення чинного законодавства, результатів розгляду в судах резонансних справ, для формування в свідомості громадськості поваги до правоохоронців

2011-2015

Управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

10.6.

Організувати взаємодію з редакційними колективами інформаційних агентств та друкованих періодичних видань з метою їх залучення до висвітлення правоохоронної діяльності органів внутрішніх справ (брифінги, прес-конференції, «круглі столи», «прямі лінії» телефонного зв’язку з громадянами тощо)

2011-2015

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, Головне управління МВС України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Державна податкова адміністрація в Харківській області, Східне регіональне управління державної прикордонної служби України, Харківська обласна митниця 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

10.7.

Розробити та здійснити комплекс антикримінальних та антикорупційних освітніх та просвітницьких програм і кампаній з метою подолання пасивності суспільства у сприйнятті злочинності та корупції як загроз національній безпеці і базовим соціальним цінностям

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

30,0

30,0

30,0

30,0

30,0

150,0

10.8.

Організувати регулярне проведення працівниками Харківського національного університету внутрішніх справ занять з правової тематики серед членів громадських формувань з охорони правопорядку і державного кордону, загонів сприяння міліції та інших формувань

 

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ,  Головне управління МВС України в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

20,0

20,0

20,0

20,0

20,0

100,0

10.9.

Організувати проведення занять з дітьми з правових дисциплін та правового виховання дітей в школах і ліцеях Харківської області за погодженням з керівниками цих закладів

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ,  Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

10.10.

Систематично проводити зустрічі працівників органів внутрішніх справ з учнями та студентами навчальних закладів з метою формування їх світогляду на основі етнічної та релігійної толерантності

2011-2015

Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Харківський національний університет внутрішніх справ,  Головне управління МВС України в Харківській області

 

 

 

 

 

 

 

10.11.

Розширити функціонування на базі Харківського національного університету внутрішніх справ Юридичної клініки з метою надання безоплатної правової допомоги населенню, надання психологічної допомоги та консультацій жертвам насильства в сім’ї, особам, які потрапили в екстремальні чи стресові ситуації

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

20,0

 

 

 

 

20,0

 

10.12.

Проводити роботу по професійному орієнтуванню випускників шкіл міста для їх підготовки та направленням за погодженням з педагогічними колективами шкіл до навчальних закладів МВС України

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

10.13.

Розглядати та вирішувати питання щодо надання працівникам правоохоронних органів області  службового житла

 

 

2011-2015

Харківська обласна державна адміністрація

3000,0

3000,0

3000,0

3000,0

3000,0

15000,0

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

10.14.

Сприяти Головному управлінню МВСУ в Харківській області у створенні адміністративно-лабораторного комплексу Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні МВСУ в Харківській області з можливістю акредитації за міжнародним стандартом ISO 17025 (єдиний стандарт для експертних установ Європи)

2012-2014

Харківська обласна державна адміністрація

 

908,7

1408,7

1817,4

1408,8

5543,6

 

10.15.

З метою дотримання прав громадян, які поміщуються до спецустанов міліції, опрацювати у взаємодії з органами центральної влади питання щодо виділення коштів на капітальний ремонт 18-го відділення Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні № 3 по вул. Академіка Павлова, 46 м. Харкова та відновлення проведення у ньому  стаціонарних судово-психіатричних експертиз

2012-2015

Головне управлення охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

10.16.

З метою забезпечення підготовки кваліфікованих кадрів для органів внутрішніх справ області та належного рівня наукових досліджень проблем профілактики злочинності обладнати сучасними технічними засобами, а саме комп’ютерною та мультимедійною технікою, лекційні зали і аудиторії, науково-дослідні лабораторії

2011-2014

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

508,0

400,0

400,0

400,0

 

1708,0

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

10.17.

Вжити заходів щодо підготовки курсантів та студентів до роботи з комп’ютерними правовими базами даних, спеціалізованими базами даних органів внутрішніх справ, які використовуються для вирішення завдань профілактики та припинення злочинів

2011

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

50,0

 

 

 

 

50,0

10.18.

Провести капітальний ремонт та облаштування прилеглої території  розташованого на шляху масового пересування та перебування  іноземних офіційних осіб та туристів навчального корпусу по вул. Ак.Проскури, 1-А  м. Харкова, який є яскравим зразком  архітектури першої третини ХХ сторіччя

2011-2015

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

2000,0

500,0

500,0

500,0

500,0

4000,0

10.19.

З метою безперебійного енергозабезпечення життєдіяльності Харківського національного університету внутрішніх справ у випадку виникнення надзвичайних ситуацій придбати сучасні дизельні електростанції

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

150,0

45,0

 

 

 

195,0

 

 

 

 

 

1

 

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

10.20.

Для підвищення рівня вогневої підготовки курсантів Харківського національного університету, працівників органів внутрішніх справ Харківської області здійснити капітальний ремонт стометрового стрілецького тиру

2011-2012

Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна державна адміністрація

500,0

400,0

 

 

 

900,0

10.21.

Для забезпечення надійної охорони та перевезення осіб, взятих під варту, та порушників громадського порядку, підвищення рівня охорони громадського порядку і громадської безпеки придбати для військової частини 3005 внутрішніх військ МВС України спеціальний транспорт, засоби зв’язку та засоби індивідуального захисту

2011-2015

Харківська обласна державна адміністрація

1 260,0

600,0

300,0

300,0

300,0

2760,0

10.22.

Забезпечити транспортними засобами та засобами індивідуального захисту працівників та курсантів Академії внутрішніх військ МВС України, які залучаються до заходів з охорони правопорядку на території області

2011-2015

Харківська обласна державна адміністрація

300,0

300,0

300,0

300,0

300,0

1500,0

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

10.23.

Для підвищення ефективності оперативно-розшукових заходів у сфері протидії злочинності та корупції забезпечити оперативні підрозділи органів та установ кримінально-виконавчої служби сучасними засобами відео-, фотозйомки, комп’ютерною і оргтехнікою, службовим автомобілем підвищеної прохідності

2011-2015

Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

300,0

50,0

50,0

50,0

50,0

500,0

10.24.

З метою створення єдиної захищеної телекомунікаційної автоматизованої інформаційно-аналітичної  системи Державної кримінально-виконавчої служби Харківської області забезпечити впровадження сучасних програмних технологій та сучасних кабельних мереж зв’язку відповідно до чинного законодавства та ратифікованих міжнародних документів стосовно захисту персональних даних

2011-2015

Управління Державного департаменту України  з питань виконання покарань в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

800,0

450,0

450,0

450,0

450,0

2600,0

10.25.

З метою забезпечення більш надійної охорони засуджених та ув’язнених, під час їх переміщення під вартою, підвищення оперативного реагування на злочини та події оновити спеціалізований автотранспорт, що вичерпав свій ресурс

 

2011-2015

Управління Державного департаменту України  з питань виконання покарань в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

440,0

180,0

 

 

 

620,0

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

10.26.

Для забезпечення надійної ізоляції та охорони засуджених і ув’язнених в установах кримінально–виконавчої служби провести поетапну заміну та технічну модернізацію інженерно-технічних засобів охорони, систем  відео- спостереження, аварійно-тривожної сигналізації

2011-2015

Управління Державного департаменту України  з питань виконання покарань в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

100,0

100,0

750,0

750,0

100,0

1800,0

10.27.

З метою забезпечення належних умов тримання, підтримання  у безаварійному стані будівель та інженерних мереж Харківського слідчого ізолятора провести реконструкцію та капітальний ремонт режимних корпусів, побудованих понад 100 років тому

2011-2015

Управління Державного департаменту України  з питань виконання покарань в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

1550,0

1020,0

890,0

800,0

800,0

5060,0

10.28.

Для забезпечення в установах виконання покарань визначених законодавством умов тримання осіб, зокрема, організації якісного харчування, поліпшення  комунально-побутових умов тримання осіб, позбавлених волі, забезпечити Харківський слідчий ізолятор технологічним обладнанням для зберігання та приготування їжі

2011-2015

Управління Державного департаменту України  з питань виконання покарань в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

120,0

45,0

45,0

45,0

45,0

300,0

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

10.29.

Для покращення якості надання медичної допомоги, зменшення захворюваності серед засуджених та ув’язнених на туберкульоз та ВІЛ/СНІД забезпечити медичні підрозділи установ області сучасним діагностичним та лікувальним медичним обладнанням

2011-2015

Управління Державного департаменту України  з питань виконання покарань в Харківській області, Харківська обласна державна адміністрація

100,0

150,0

110,0

120,0

120,0

600,0

10.30.

З метою ефективного використання та зміцнення матеріально-технічної бази установ виконання покарань області, створення нових робочих місць  для засуджених, підвищення рівня їх професійної кваліфікації, створення умов для отримання робітничих спеціальностей та стимулювання засуджених до відшкодування збитків за вироками судів, надати сприяння установам виконання покарань управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області у придбанні виробничого обладнання та устаткування

2011-2015

Харківська обласна державна адміністрація, управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Харківській області

 

400,0

300,0

280,0

280,0

280,0

1540,0

 

 

 

 

 

 

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

10.31.

З метою забезпечення належного антитерористичного захисту населення та підтримки боєздатності підрозділів, які задіяні у виконанні антитерористичних завдань, придбати для Управління Служби безпеки України в Харківській області автотранспорт, засоби зв’язку, зброї та спеціальне оснащення

2011-2015

Харківська обласна державна адміністрація, Управління Служби безпеки України в Харківській області

500,0

500,0

400,0

300,0

300,0

2000,0

10.32.

З метою забезпечення прав і законних інтересів затриманих та взятих під варту осіб  створити ізолятори тимчасового тримання лінійних відділів на станціях Основа та Лозова управління МВС України  на Південній залізниці

2011

Управління МВС України  на Південній залізниці,  Харківська обласна державна адміністрація

500,0

 

 

 

 

500,0

10.33.

Для належного конвоювання спецконтингенту забезпечити лінійні відділи на станціях  Харків-пас., Основа та Лозова відповідним спеціальним автотранспортом

2011-2013

Управління МВС України  на Південній залізниці,  Харківська обласна державна адміністрація

400,0

400,0

400,0

 

 

1200,0

Всього по розділу

13148,0

9548,7

9408,7

9237,4

7778,8

62981,6

Всього за програмою

19872,8

17758,8

14040,5

15280,5

14499,3

82199,86

 

Перший заступник голови

Харківської  обласної ради                                                                                                                                                           О. Олешко