ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення обласної ради

«Про припинення Державного комунального підприємства охорони здоров’я «АптекА № 227»

шляхом приєднання до ТОВ «АптекА - 227»»

 

На виконання рішення Харківської обласної ради від 01 березня 2012 року № 372-VІ «Про відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» щодо відчуження шляхом продажу за конкурсом цілісного майнового комплексу (без приміщень) ДЕРЖАВНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «АПТЕКА № 227» розташованого за адресою: м. Харків, пр. Постишева, 22 (далі - ЦМК), 06 лютого 2014 року між Харківською обласною радою та переможцем конкурсу з продажу зазначеного об’єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області – фізичною особою - підприємцем Шкарупою Іриною Григорівною був укладений договір купівлі – продажу ЦМК № 92-К.

Відповідно до умов продажу об’єкта, а також у відповідності до п. 5.5.4. договору купівлі-продажу ЦМК, покупець об’єкта зобов’язаний ліквідувати Державне комунальне підприємство охорони здоров’я АПТЕКИ № 227 (Код ЄДРПОУ 23146746) та надати такі відомості «ПРОДАВЦЮ». За власний рахунок здійснити всі необхідні заходи щодо його вилучення з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, в тому числі анулювання печаток і штампів, а також підготувати установчі документи та провести державну реєстрацію (перереєстрацію) суб’єкта підприємницької діяльності, створеного на базі майна єдиного майнового комплексу, як правонаступника майнових та немайнових прав та обов’язків підприємства.

Стаття 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» встановлює, що юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам – правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом.

У результаті продажу цілісний майновий комплекс підприємства, що приватизується, не руйнується, а лише змінює свого власника, приєднуючись при цьому до його майна та майнових прав та зобов’язань.

Особа, яка придбала підприємство як цілісний майновий комплекс, є правонаступником його майнових прав і обов’язків відповідно до умов договору між покупцем і продавцем та законодавства України (стаття 28 Закону України «Про приватизацію державних підприємств» та стаття 22 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)»).

Керуючись Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» 10.07.2014 обласною радою було прийнято рішення № 1014-VI «Про припинення ДЕРЖАВНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «АПТЕКА № 227» шляхом ліквідації».

11 серпня 2014 року до обласної ради надійшло звернення Фізичної особи-підприємця Шкарупи І.Г. № б/н стосовно внесення змін до рішення в зв’язку з проведенням відповідно до п. 5.5.4. Договору № 92-К купівлі-продажу від 06.02.2014 державної реєстрації ТОВ «АПТЕКА – 227», статутний капітал якого сформовано майновими внесками – майном, яке входило до складу цілісного майнового комплексу ДКПОЗ «АПТЕКА № 227» та було продано за вказаним договором.

Враховуючи зазначене, пропонується для розгляду на сесії обласної ради проект рішення обласної ради «Про припинення Державного комунального підприємства охорони здоров’я «АптекА № 227» шляхом приєднання до ТОВ «АптекА - 227»», яким у т.ч. також й передбачено визнання таким, що втратило чинність рішення обласної ради від 10.07.2014 № 1014-VI «Про припинення ДЕРЖАВНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «АПТЕКА № 227» шляхом ліквідації».

 

 

Начальник управління

з питань комунальної

власності виконавчого

апарату обласної ради                                                            О. Ковальова