Пояснювальна записка

до проекту рішення обласної ради

«Про надання ТОВ “КАР’ЄР ОСНОВА” гірничого відводу

для розробки Основянського  родовища піску

на території м. Харкова»

 

До обласної ради надійшла заява ТОВ “КАР’ЄР ОСНОВА” та проект гірничого відводу для розробки Основ’янського родовища піску, розташованого у м. Харкові.

До компетенції обласних рад, відповідно до статті 9-1 Кодексу України Про надра, належить надання  надр у користування для розробки родовищ корисних копалин місцевого значення.

Проекти гірничих відводів розробляються у відповідності з Положенням про порядок надання гірничих відводів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 59.

У зв’язку із викладеним вище та внесенням змін до спеціального дозволу № 3442 від 29 вересня 2004 року на користування надрами Основ’янського родовища піску, розташованого у м. Харкові, підготовлено проект рішення, що  передбачає: надання гірничого відводу та акта; оформлення напису на копії топографічного плану.

Проект рішення підготовлено відповідно до пункту 1 частини 1 статті 9-1, частини 3 статті 17 Кодексу України Про надра та пункту 23 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». 

 

 

 

Заступник начальника управління з юридичних

питань, природокористування та земельних

відносин виконавчого апарату обласної ради                         В. Півцаєва