ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення обласної ради

«Про упорядкування структури виконавчого апарату обласної ради»

 

Відповідно до пункту 4 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виключно на пленарних засіданнях обласної ради вирішується питання про затвердження структури виконавчого апарату ради та його чисельності.

Рішенням обласної ради від 17 лютого 2011 року № 104-VІ «Про структуру і чисельність виконавчого апарату обласної ради» було затверджено структуру виконавчого апарату та його чисельність.  В цілому структура виконавчого апарату і сам виконавчий апарат дозволяє вирішувати питання щодо забезпечення здійснення радою та її депутатським корпусом повноважень, наданих Конституцією та законами України.

Та на даний час існує необхідність у підвищенні прозорості роботи ради, оперативності розгляду питань щодо управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, впровадження провідних технологій в діяльності ради. Результатом упорядкування структури має бути оптимізація процесів прийняття управлінських рішень, їх інтеграція в сучасні системи документообігу. Зважаючи на викладене, з метою забезпечення реалізації радою своїх повноважень у повному обсязі необхідне вдосконалення структури виконавчого апарату обласної ради.

Зазначені зміни у структурі не впливають на загальну чисельність виконавчого апарату обласної ради, затверджену рішенням обласної ради від 17 лютого 2011 року № 104-VІ, а здійснюються за рахунок перерозподілу чисельності у структурних підрозділах апарату.

Враховуючи викладене, пропонується винести на розгляд обласної ради проект рішення «Про упорядкування структури виконавчого апарату обласної ради».

 

 

 

Голова обласної ради                                                                           С. Чернов