Пояснювальна записка

до проекту рішення обласної ради

“Про затвердження проектів організації зон санітарної охорони

господарсько-питних водозаборів

 

            До обласної ради надійшли клопотання ДП ЗАВОД “ЕЛЕКТРОВАЖМАШ” та КЗ “БОГОДУХІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ щодо затвердження проектів організації зон санітарної охорони господарсько-питних водозаборів.

            З метою реалізації повноважень обласної ради, визначених пунктом 8 частини 1 статті 8-1 Водного кодексу України  та пунктом 23 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», зазначені листи-клопотання разом із проектами зон санітарної охорони направлені до Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області та Харківського регіонального управління водних ресурсів для надання висновків до проектів.

Вказані проекти зон санітарної охорони погоджено Головним управлінням Держсанепідслужби у Харківській області.

Харківським регіональним управлінням водних ресурсів надано висновок про доцільність їх погодження лише для централізованого водопостачання населення, лікувальних та оздоровчих потреб.

     У зв’язку з цим пропонуємо внести на розгляд пленарного засідання сесії обласної ради запропонований проект рішення.

Проект рішення підготовлено відповідно до пункту 8 частини 1 статті 8-1 Водного кодексу України та пункту 23 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». 

 

 

Заступник начальника управління з юридичних

питань, природокористування та земельних

відносин виконавчого апарату обласної ради                         В. Півцаєва