ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХXХ сесія VІ скликання

 

П Р О Т О К О Л   № 30

 

 

від 25 вересня 2014 року

 

м. Харків                                                                                            Обласна рада,

велика зала

  Будинку рад, 10-00

                                                                                              

Всього обрано депутатів – 136.

Присутні – 79 депутатів.

                     

Запрошені та присутні:

народні депутати України, заступники голови обласної державної адміністрації, керівники Харківського офісу ОБСЄ, правоохоронних органів, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, секретар Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання “Почесний громадянин Харківської області”, голови районних рад та райдержадміністрацій, міські голови, керівники громадських організацій, профспілкових організацій, працівники засобів масової інформації.

 

Веде пленарне засідання сесії голова обласної ради Чернов С.І.

 

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано – 79 депутатів.

 

Головуючий оголосив пленарне засідання сесії відкритим.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поінформував депутатів і присутніх про кадрові призначення, які відбулися у міжсесійний період, та запропонував дану інформацію взяти до відома.

Головуючий повідомив депутатам, що з депутатської фракції політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"», згідно з поданими заявами, вийшли депутати обласної ради: Балута І.М., Бєлова Л.О., Варченко І.Г., Дмитрієв А.А., Котвіцький І.О., Єфремова І.О., Райнін І.Л., Шпарага Ю.І., Бурцев О.А.

Чернов С.І. також зауважив, що депутат Бєлова Л.О. письмово повідомила про вихід із політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"» та складання з себе повноважень керівника зазначеної депутатської фракції.

Також головуючий довів до відома депутатів інформацію про вихід зі складу депутатської фракції Партії регіонів наступних депутатів: Нетудихати В.І., Никитченка М.А. та Ясинського І.І.

 

Головуючий запропонував для забезпечення роботи пленарного засідання сесії обрати секретаріат у складі двох депутатів: Красовського В.Л. і Попеля О.Є. (депутатська фракція Партії регіонів), - та вніс пропозицію - проголосувати за дані кандидатури списком.

 

Пропозицію поставлено на голосування.

 

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

1.

 

Пропозицію підтримано.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. зазначив, що відповідно до чинного Регламенту Харківської обласної ради за бажанням депутатським фракціям надається слово для виголошення заяв.

Із проханням щодо надання можливості виступити звернувся Сергієнко А.Г., депутат обласної ради.

Сергієнко А.Г., депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"».

 

 

СЛУХАЛИ:

Про затвердження порядку денного ХХХ сесії обласної ради VІ скликання.

 

 

Доповідає: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

 

Головуючий поінформував про питання, які внесено до порядку денного пленарного засідання  ХХХ сесії:

1.  Про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

Доповідає: Тітов Микола Іллічголова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності.

Співдоповідає: Кривобок Володимир Васильовичсекретар Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання "Почесний    громадянин Харківської області".

 

2.  Про затвердження Програми територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років.

Доповідає: Шевцов Анатолій Леонідовичначальник управління з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації.

 

3.  Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2014 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 30 січня 2014 року № 936-VI (зі змінами).

Доповідає: Коваленко Віктор Миколайовичдиректор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

4.  Про внесення змін до Програми  розвитку дорожнього комплексу Харківської області на 2012-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011 року № 293-VІ.

Доповідає: Грива Роман Сергійович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

5.  Про внесення змін до комплексної Програми профілактики правопорушень у Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 лютого 2011 року № 82-VІ (зі змінами).

Доповідає: Кутєпов Юрій Володимировичначальник управління забезпечення законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян Харківської обласної державної адміністрації.

 

6.  Про хід виконання та внесення змін до регіональної програми "Облаштування та реконструкція українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області" на період до 2015 року, затвердженої рішенням обласної ради від 24 жовтня 2013 року № 841-VI.

Доповідає: Шевцов Анатолій Леонідовичначальник управління з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації.

 

7.  Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти "Новий освітній простір Харківщини" на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885-VI.

Доповідає: Бабічев Анатолій Валерійович – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

8.  Про внесення змін до Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 серпня 2013 року № 789-VI (зі змінами).

Доповідає: Яцина Олег Анатолійович – директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

 

9.  Про внесення змін до Програми зайнятості населення Харківської області на період до 2017 року, затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 748-VI.

Доповідає: Міненко Володимир Леонідович – директор Харківського обласного центру зайнятості.

 

10.  Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012-2016 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011 року № 294-VI (зі змінами).

Доповідає: Тітов Микола Ілліч – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності.

 

11.  Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014 – 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886-VI (зі змінами).

Доповідає: Кириленко Віталій Володимировичдиректор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

12.  Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 січня 2014 року № 938-VI "Про обласний бюджет на 2014 рік" та додатків до нього (зі змінами).

Доповідає: Овсянніков Сергій Івановичдиректор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

13.  Про звернення  Харківської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України стосовно виділення з державного бюджету додаткових коштів Харківській області для забезпечення надання на належному рівні гарантованих державою соціальних послуг громадянам України, що переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Доповідає: Давидова Людмила Іванівна заступник голови обласної ради.

 

14.  Про внесення змін до Порядку виконання заходів щодо соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 роки, затвердженого рішенням обласної ради від 17 лютого 2011 року № 78-VI (зі змінами).

Доповідає: Захуцька Олена Володимирівнадиректор Департаменту соціального захисту Харківської обласної державної адміністрації.

 

15.  Про оголошення конкурсів на заміщення посад керівників вищих навчальних закладів.

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

16.  Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

17.   Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

18.  Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

19.  Про звільнення та призначення керівників комунальних підприємств.

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

20.  Про укладання контракту з керівником комунальної установи.

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

21.  Про внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 24 квітня 2014 року № 973-VІ "Про відчуження об'єктів спільної власності  територіальних громад сіл, селищ, міст області" (зі змінами).

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

22.  Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 серпня 2012 року № 498-VІ "Про припинення комунального підприємства охорони здоров'я "Аптека № 39" (код ЄДРПОУ 22678607), розташованого за адресою: м. Харків, вул. Володарського, 82, - шляхом ліквідації" (зі змінами).

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

23.  Про припинення ДЕРЖАВНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я "АПТЕКА № 227" шляхом  приєднання до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АПТЕКА-227" та визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 10 липня 2014 року № 1014-VI.

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

24.  Про розгляд подання виконуючого обов’язки прокурора Харківської області на рішення обласної ради від 10 липня 2014 року № 1010-VI «Про звільнення та призначення керівників комунальних підприємств» в частині призначення Поливаного А.П. на посаду директора ОКП ХОР «ЗНАХІДКА».

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

25.  Про хід виконання у І півріччі 2014 року регіональної Програми запобігання і протидії корупції в Харківській області на 2013-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 25 квітня 2013 року № 686-VІ (зі змінами).

Доповідає: Кутєпов Юрій Володимировичначальник управління забезпечення законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян Харківської обласної державної адміністрації.

 

26.  Про хід виконання у І півріччі 2014 року комплексної Програми профілактики правопорушень у Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 лютого 2011 року № 82-VІ (зі змінами).

Доповідає: Кутєпов Юрій Володимировичначальник управління забезпечення законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян Харківської обласної державної адміністрації.

 

27.  Про хід виконання комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V (зі змінами).

Доповідає: Капусник Ігор Вадимович – директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

28.  Про хід виконання обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" на 2012-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 356-VI.

Доповідає: Данилів Борис Васильович  – директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

 

29.  Про внесення змін до плану діяльності обласної ради з підготовки регуляторних актів у 2014 році, затвердженого рішенням обласної ради від 24 квітня 2014 року № 974-VI.

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

30.  Про надання Зміївській районній організації УТМР у користування мисливських угідь.

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

31.  Про надання ТОВ НВФ “ІНТЕРФАКТ ЛТД” гірничого відводу для розробки Чугуївського родовища суглинків на території Чугуївського району та визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 06 вересня 2007 року № 373-V.

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

32.  Про надання ТОВ “КАР’ЄР ОСНОВА” гірничого відводу для розробки Основ’янського родовища піску на території м. Харкова.

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин.

 

33.  Про надання ТОВ “КУРЯЗЬКИЙ ЗАВОД СИЛІКАТНИХ ВИРОБІВ” гірничого відводу для розробки Олешківського родовища піску на території Харківського району.

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

34.  Про внесення змін до рішення обласної ради від 26 квітня 2012 року № 417-VІ "Про погодження клопотання ТОВ "ПРОМ-ЕНЕРГО ПРОДУКТ" про надання надр у користування".

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

35.  Про затвердження проектів організації зон санітарної охорони господарсько-питних водозаборів.

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

36.  Про упорядкування структури виконавчого апарату обласної ради.

Інформує: Чернов Сергій Івановичголова обласної ради.

 

37.  Про внесення змін до Регламенту Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 01 грудня 2010 року № 25-VI (зі змінами).

Доповідає: Тітов Микола Ілліч – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності.

 

38.  Про внесення змін до додатків до рішення обласної ради від 25 листопада 2010 року № 5-VІ "Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради" (зі змінами).

Доповідає: Тітов Микола Ілліч – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності.

 

39.  Про внесення змін до Положення про обласний конкурс «Кращий працівник місцевого самоврядування», затвердженого рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 384-VI (зі змінами).

Доповідає: Тітов Микола Ілліч – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності.

 

40.  Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України.

Доповідає: Тітов Микола Ілліч – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності.

 

41.  Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України стосовно вирішення житлових проблем громадян пільгових категорій.

Доповідає: Вінник Анатолій Іванович – депутат обласної ради.

 

42.  Про депутатські запити.

Інформує: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

 

У зв’язку з надходженням від депутатів пропозицій голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект порядку денного сесії на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

немає;

 

«стрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

2.

 

Пропозицію підтримано.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію постійних комісій щодо виключення з проекту порядку денного сесії питання № 22 «Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 серпня 2012 року № 498-VІ "Про припинення комунального підприємства охорони здоров'я "Аптека № 39" (код ЄДРПОУ 22678607), розташованого за адресою: м. Харків, вул. Володарського, 82, - шляхом ліквідації" (зі змінами)» з метою його доопрацювання.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

немає;

 

«стрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

2.

 

Пропозицію підтримано.

 

Додатково пропозицію вніс Тітов М.І., голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності, депутатська фракція Партії регіонів.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. надав слово Овчаренку С.І., депутату обласної ради, для інформування депутатів по сутті питання, поставленого депутатом Тітовим М.І.

 

Овчаренко С.І., голова постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування, депутатська фракція Партії регіонів.

 

Сергієнко А.Г., депутат обласної ради, депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"».

 

Обговорення проекту порядку денного пленарного засідання сесії завершено.

Головуючий поставив проект рішення «Про затвердження порядку денного чергової ХXХ сесії обласної ради VI скликання» на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

немає.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження порядку денного чергової ХXХ сесії обласної ради VI скликання» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1029-VI додається)

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

 

 

 

Доповідає: Тітов Микола Ілліч – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності.

Співдоповідає:  Кривобок Володимир Васильовичсекретар Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області".

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1030-VI додається)

ВИСТУПИЛИ:

Безрученко В.О., голова постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму, депутатська фракція Комуністичної партії України.

Відповідь голови обласної ради Чернова С.І. по сутті питання, яке пролунало у виступі депутата Безрученка В.О.

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Програми територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років.

 

 

 

Доповідає: Шевцов Анатолій Леонідовичначальник управління з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставили:

Алексєєв В.Г., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Казакова В.С., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Чернов С.І. голова обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Варченко І.Г., депутат обласної ради, депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"»;

Шаповалов О.В., голова постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, промисловості, будівництва, транспорту, доріг та зв’язку, депутатська фракція Партії регіонів;

Колесніков О.О., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Бурцев О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"»;

Панов В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Столяренко О.М., депутат обласної ради, депутатська фракція Комуністичної партії України.

Відповіді доповідача на поставлені запитання.

 

У обговоренні питання взяли участь:

Сергієнко А.Г., депутат обласної ради, депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"»;

Бандурка О.М., голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю;

Алексєєв В.Г., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Лобас С.В., депутат обласної ради, депутатська фракція «Європейська Слобожанщина»;

Добкін М.М., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції Партії регіонів;

Казакова В.С., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів.

 

На прохання заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації (Хома В.В.) надати слово для виступу голова обласної ради Чернов С.І. вніс пропозицію - визначитися з даного (процедурного) питання шляхом голосування.

 

Голосували:

«за»

-

46;

 

«проти»

-

9;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

30.

 

Пропозицію підтримано.

 

Хома В.В. заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації.

Давтян О.С., голова постійної комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації, керівник депутатської фракції «Європейська Слобожанщина», вніс пропозицію – голосування з даного питання провести у поіменному режимі.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив пропозицію депутата Давтяна О.С. на голосування.

 

Голосували:

«за»

-

28;

 

«проти»

-

7;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

46.

 

Пропозицію відхилено.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

28;

 

«проти»

-

9;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

42.

Рішення не прийнято.

 

Із залу пролунало прохання оприлюднити на табло результати  голосування по фракціях.

Результати голосування оприлюднені на табло.

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2014 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 30 січня 2014 року № 936-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Коваленко Віктор Миколайовичдиректор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставили:

Шаповал Р.В., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Тітов М.І., голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності, депутатська фракція Партії регіонів;

Алексєєв В.Г., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Панов В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів.

Відповіді доповідача на поставлені запитання.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. надав можливість виступити депутату обласної ради Шевчуку А.І.

Шевчук А.І., депутат обласної ради, депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"».

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2014 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 30 січня 2014 року № 936-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1031-VI додається)

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми розвитку дорожнього комплексу Харківської області на 2012-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011 року № 293-VІ.

 

 

 

Доповідає: Грива Роман Сергійович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми  розвитку дорожнього комплексу Харківської області на 2012-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
22 грудня 2011 року № 293-VІ»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1032-VI додається)

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної Програми профілактики правопорушень у Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 лютого 2011 року № 82-VІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Кутєпов Юрій Володимировичначальник управління забезпечення законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян Харківської обласної державної адміністрації.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

79;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної Програми профілактики правопорушень у Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 лютого 2011 року № 82-VІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1033-VI додається)

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання та внесення змін до регіональної програми "Облаштування та реконструкція українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області" на період до 2015 року, затвердженої рішенням обласної ради від 24 жовтня 2013 року № 841-VI.

 

 

 

Доповідає: Шевцов Анатолій Леонідовичначальник управління з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

67;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

16.

 

Рішення не прийнято.

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти "Новий освітній простір Харківщини" на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
19 грудня 2013 року № 885-VI.

 

 

 

Доповідає: Бабічев Анатолій Валерійович – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

68;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

16.


Рішення не прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив на голосування пропозицію, яка пролунала із залу, – повернутися до розгляду питання.

 

Голосували:

«за»

-

68;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

15.

 

 


Пропозицію підтримано.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

79;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти "Новий освітній простір Харківщини" на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885-VI» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1034-VI додається)

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 серпня 2013 року № 789-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Яцина Олег Анатолійович – директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 серпня 2013 року № 789-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1035-VI додається)

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми зайнятості населення Харківської області на період до 2017 року, затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 748-VI.

 

 

Доповідає: Міненко Володимир Леонідович – директор Харківського обласного центру зайнятості.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми зайнятості населення Харківської області на період до 2017 року, затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 748-VI» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1036-VI додається)

 

10.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012-2016 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011 року № 294-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Тітов Микола Ілліч – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

 

 

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012-2016 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011 року № 294-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1037-VI додається)

 

11.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014 – 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886-VI
(зі змінами)
.

 

 

 

Доповідає: Кириленко Віталій Володимировичдиректор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

78;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014 – 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року
№ 886-VI (зі змінами)
»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1038-VI додається)

 

12.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від
30 січня 2014 року № 938-VI "Про обласний бюджет на 2014 рік" та додатків до нього (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Овсянніков Сергій Іванович директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставили:

Шаповал Р.В., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Казакова В.С., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Дулуб Л.М., голова постійної комісії з питань науки, освіти, культури, історичної спадщини, духовності та національних меншин, депутатська фракція Партії регіонів.

 

Відповіді доповідача на поставлені запитання.

 

У обговоренні питання взяли участь:

Шаповал Р.В., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Столяренко О.М., депутат обласної ради, депутатська фракція Комуністичної партії України.

 

За пропозицією депутатів головуючий поставив проект рішення на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

Пропозицію підтримано.

 

На прохання депутата обласної ради Шаповала Р.В. голова обласної ради Чернов С.І. надав йому слово.

Шаповал Р.В., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів, вніс пропозицію – голосувати за зміни до обласного бюджету по блокам – розділам (постатейно).

 

Голосували:

«за»

-

44;

 

«проти»

-

17;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

23.

 

Пропозицію підтримано.

 

Овсянніков С.І., директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації, озвучив пропозиції щодо запропонованих змін до бюджету:

            п.1. Прийняття в обласний бюджет субвенцій з державного бюджету – 987 млн. (різниця в тарифах).

 

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

Пропозицію підтримано;

 

                 п.2. Прийняття в обласний бюджет субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій та виділення співфінансування з обласного бюджету під ці об’єкти - 983 тис. грн. (як співфінансування).

 

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

7.

 

Пропозицію підтримано;

 

п.3. Прийняття в обласний бюджет коштів на проведення виборів – 130 тис. грн. згідно з рішенням ЦВК.

 

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

Пропозицію підтримано;

 

п.4. Виділення 2,4 млн. грн. на Програму допризовної підготовки молоді та призову громадян України на строкову військову службу. Розпорядник коштів – обласний військовий комісаріат, 2,4 млн. грн.

 

Голосували:

«за»

-

74;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

8.

 

Пропозицію підтримано;

 

п.5. Передбачається субвенція місцевим бюджетам на ремонт вулиць і доріг у частині облаштування технічними засобами регулювання дорожнього руху – 4,1 млн. грн. для Харківського району, Красноградського та міста Чугуєва.

 

Голосували:

«за»

-

66;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

21.

 

Пропозицію відхилено.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив на голосування пропозицію, яка пролунала із залу, – повернутися до розгляду питання.

 

Голосували:

«за»

-

78;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

8.

 

 

 

 

Пропозицію підтримано.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію, озвучену доповідачем стосовно п.5.

 

Голосували:

«за»

-

78;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

8.

 

 

 

 

Пропозицію підтримано;

 

п.6. Виділення цільової субвенції міському бюджету міста Харкова на реалізацію заходів для архіву – 81 тис. грн.

 

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

 

 

 

 

Пропозицію підтримано;

 

Казакова В.С., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів, запропонувала доповідачу при озвучуванні пропозицій керуватися сумами коштів, що зазначені у пояснювальній записці, направленій до обласної ради Департаментом фінансів ОДА;

 

п.3. (пояснювальної записки). Виділення коштів Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури - 8 млн. 384 тис. грн. на придбання дорожньої техніки, обладнання і устаткування.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

9.

 

Пропозицію підтримано;

 

            доповідач поінформував, що стосовно п.4 пояснювальної записки голосування у сесійній залі вже відбулося;

 

п.5 (пояснювальної записки). Виділення коштів на фінансування робіт по ремонту Бердянського НВК – 500 тис. грн., Зачепилівський район.

 

Голосували:

«за»

-

74;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

11.

Пропозицію підтримано;

 

п.6 (пояснювальної записки). Виділення коштів для Департаменту науки і освіти –1 млн. 900 тис. грн., 1 млн. 666 тис. грн. – на енергозберігаючі вікна, 142 тис. грн. – на «Обдарованість», 66 тис. грн. – на словник «Харківщина».

 

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

3.

 

Пропозицію підтримано;

 

п.7 (пояснювальної записки). По Департаменту культури і туризму виділення 66 тис. грн. на словник «Харківщина».

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

6.

Пропозицію підтримано;

 

доповідач поінформував, що стосовно п.8 пояснювальної записки голосування у сесійній залі вже відбулося;

 

п.9. (пояснювальної записки). По Департаменту охорони здоров’я. Виділення коштів 4 млн. грн. – на ліки, 265 тис. грн. - на обласну дитячу лікарню № 1 і 100 тис. грн. - на комунальне підприємство «Профдезінфекція».

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

2.

Пропозицію підтримано;

 

п.10. (пояснювальної записки) 1млн. 626 тис. грн.  - на утримання обласної ради по експлуатаційних видатках з ОК ВЕП «Держпром».

 

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

3.

Пропозицію підтримано;

 

п.11. (пояснювальної записки). По Департаменту житлово-комунального господарства додатково заплановано виділити кошти на м. Люботин - 877 тис. грн. на добудову свердловини і 199 тис. грн. – співфінансування по проекту ООН в смт Ківшарівка Куп’янского району (заміна котелень).

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

2.

Пропозицію підтримано;

 

п.12. (пояснювальної записки). У рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області пропонується виділити 200 тис. грн. Державному архіву Харківської області на проведення розрахунків за охорону приміщення, 200 тис. грн.

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

3.

Пропозицію підтримано;

 

п.13. (пояснювальної записки). У рамках комплексної Програми профілактики правопорушень Харківської області - 500 тис. грн. на Національний університет внутрішніх справ, і 2 млн. 524 тис. грн. – Головному управлінню МВС України в Харківській області.

 

В обговоренні цієї пропозиції взяв участь Бандурка О.М., голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю, депутатська фракція Партії регіонів.

 

Пропозицію, озвучену доповідачем, поставлено на голосування.

 

Голосували:

«за»

-

78;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

7.

Пропозицію підтримано;

 

п.14. (пояснювальної записки), 110 тис. грн. у рамках Програми інформатизації Харківської області - кошти для обласної державної адміністрації, 110 тис. грн.

 

Голосували:

«за»

-

69;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

15.

Пропозицію підтримано;

 

п.15. (пояснювальної записки). У рамках Програми соціально-економічного розвитку Харківської області на 2014 рік виділення коштів на придбання пального для пожежно-рятувального підрозділу – 500 тис. грн. Розпорядник коштів – Департамент цивільного захисту.

 

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

немає.

Пропозицію підтримано;

 

п.18. (текст доповіді). Субвенція місту Лозова і Барвінківському району на приведення в належний стан приміщень, у які будуть переселятися люди з окупованих територій,  по місту Лозова – 250 тис. грн., по місту Барвінкове – 50 тис. грн.

 

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

1.

Пропозицію підтримано;

 

п.19. (текст доповіді). 1,9 млн. грн. і 200 тис. грн. по Департаменту капітального будівництва. 1,9 млн. грн. – це кошти погашення кредиторської заборгованості, яка склалася на 01.01. 2014 року, і 200 тис. грн. – це виділення додаткових коштів у цьому році на ремонт фасаду Школи вищої спортивної майстерності.

Голосували:

«за»

-

65;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

2.

Пропозицію відхилено.

 

На прохання депутатів обласної ради голова обласної ради Чернов С.І. надав можливість обговорити дану пропозицію та  виступити наступним депутатам:

Христоєву В.А., депутату обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів, який вніс пропозицію – проголосувати за повернення до розгляду питання та виділити кошти на ремонт будівлі Школи вищої спортивної майстерності;

Добкіну М.М., депутату обласної ради, керівнику депутатської фракції Партії регіонів, який вніс пропозицію – розділити дане питання на дві частини, а саме:

 -  виділення коштів на ремонт  із прийняттям на цій сесії;

 - виділення коштів на погашення кредиторської заборгованості із розглядом  на черговій сесії.

 

Запитання доповідачу поставили:

Левченко Н.В., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Панов В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів.

 

Відповіді доповідача на поставлені запитання.

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив пропозиції депутатів Христоєва В.А. та Добкіна М.М. на голосування.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

6.

Пропозицію підтримано.

 

У обговоренні питання також взяли участь:

Добкін М.М., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції Партії регіонів;

Лобас С.В., депутат обласної ради, депутатська фракція «Європейська Слобожанщина».

Пропозицію депутата обласної ради Лобаса С.В. щодо розгляду питання виділення коштів на погашення кредиторської заборгованості поставлено на голосування.

 

Голосували:

«за»

-

42;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

41.

 

Пропозицію відхилено.

 

Продовження розгляду пропозицій обласної державної адміністрації щодо змін до обласного бюджету:

п.20. (текст доповіді). Погашення кредиторської заборгованості, яка склалася на 01.01.2014 року, загальна сума 8,8 млн. грн.; додаток № 3, додаток № 4 до пояснювальної записки, - сума 6,6, додаток № 3, млн. грн. Це по видатках, що фінансувалися у 2013 році за рахунок коштів інших субвенцій з обласного бюджету районам та містам області, і сума 2,1 млн. грн., додаток № 4. По головних розпорядниках коштів обласного бюджету (департаментах). Доповідач також наголосив, що там, де роботи виконані, перевірка КРУ проведена, - є всі підстави виносити питання на сесію і гасити кредиторську заборгованість.

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

3.

Пропозицію підтримано;

 

п.21. (текст доповіді). Об’єднано всі ті технічні зміни, які наведено в 3 і 4 розділах:  перерозподіл коштів: по обласній раді; по Департаменту культурі та туризму, по Департаменту соціального захисту населення, по Департаменту молоді та спорту, по Департаменту науки і освіти (пункт 5, пункт 6), по Департаменту культури і туризму (пункт 7), по Департаменту охорони здоров’я (пункт 8), - перерозподіл коштів 1 млн. 600 тис. грн.; пункт 9 також носить технічний характер (була виділена субвенція Департаменту фінансів - 400 тис. грн.,  на 98 тис. грн.  зменшено ці видатки, розуміючи ситуацію, яка склалася в державі); пункт 10  - технічні зміни; пункт 11  - перерозподіл коштів по дорогах; пункт 12 - заміна назви; пункт 13  - по Первомайському району зміни (проект, який веде обласна рада), 29 тисяч; 4 розділ також носить технічний характер (пов'язано з тим, що до наказу Мінфіну були внесені зміни до кодифікації й назв податків (попередня назва «податок на доходи фізичних осіб»  змінено на «податок та збір на доходи фізичних осіб»).

 

На прохання депутата обласної ради Шаповала Р.В. голова обласної ради Чернов С.І. надав йому слово.

Шаповал Р.В., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів, вніс пропозицію щодо пункту п’ятого стосовно направлення зекономлених коштів із загального фонду (фактично  6 млн.) на фінансування захищених статей бюджету, а саме - на освіту.

Відповідь доповідача по сутті пропозиції, висловленої депутатом Шаповалом Р.В.

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив на голосування пропозицію депутата Шаповала Р.В. про виключення пункту 5 в редакції, озвученій директором Департаменту фінансів обласної державної адміністрації (Овсянніков С.І.) з проекту пропозицій щодо змін до бюджету.

 

Голосували:

«за»

-

51;

 

«проти»

-

12;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

18.

 

Пропозицію відхилено.

 

Голова обласної ради Чернов С.І.  поставив на голосування пропозиції щодо змін до обласного бюджету в редакції, яку запропонував директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації (Овсянніков С.І.).

 

Голосували:

«за»

-

72;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

10.

 

Пропозицію підтримано.

 

На прохання депутата обласної ради Дулуб Л.М. голова обласної ради Чернов С.І. надав їй слово.

Дулуб Л.М., голова постійної комісії з питань науки, освіти, культури, історичної спадщини, духовності та національних меншин, депутатська фракція Партії регіонів, внесла пропозицію - проголосувати за проект рішення щодо змін до бюджету в цілому, з урахуванням змін, за які проголосовано раніше, в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

79;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 січня 2014 року № 938-VI "Про обласний бюджет на 2014 рік" та додатків до нього (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1039-VI додається)

 

На прохання депутатів обласної ради голова обласної ради Чернов С.І. надав можливість поставити запитання доповідачу наступним депутатам:

Дулуб Л.М., голові постійної комісії з питань науки, освіти, культури, історичної спадщини, духовності та національних меншин, депутатська фракція Партії регіонів;

Левченко Н.В., депутату обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Шаповал Р.В., депутату обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів.

 

Відповіді доповідача на поставлені депутатами запитання.

 

13.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України стосовно виділення з державного бюджету додаткових коштів Харківській області для забезпечення надання на належному рівні гарантованих державою соціальних послуг громадянам України, що переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

 

 

 

Доповідає: Давидова Людмила Іванівна заступник голови обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Варченко І.Г., депутат обласної ради, депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"»;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Галацан О.В., директор Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Чернов С.І., голова обласної ради, який прокоментував суть проблемних питань,  на яких наголосив у своєму виступі директор Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Панов В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України стосовно виділення з державного бюджету додаткових коштів Харківській області для забезпечення надання на належному рівні гарантованих державою соціальних послуг громадянам України, що переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1040-VI додається)

 

14.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Порядку виконання заходів щодо соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 роки, затвердженого рішенням обласної ради від 17 лютого 2011 року № 78-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Захуцька Олена Володимирівнадиректор Департаменту соціального захисту Харківської обласної державної адміністрації.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

70;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Порядку виконання заходів щодо соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 роки, затвердженого рішенням обласної ради від 17 лютого 2011 року
№ 78-VI (зі змінами)»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1041-VI додається)

 

15.

СЛУХАЛИ:

Про оголошення конкурсів на заміщення посад керівників вищих навчальних закладів.

 

 

 

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

69;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про оголошення конкурсів на заміщення посад керівників вищих навчальних закладів» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1042-VI додається)

 

16.

СЛУХАЛИ:

Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

 

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

67;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

9.

 

Рішення не прийнято.

 

Із залу пролунала пропозиція – повернутися до розгляду даного питання.

 

Голосували:

«за»

-

74;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

3.

 

Пропозицію підтримано.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

74;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1043-VI додається)

 

17.

СЛУХАЛИ:

Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1044-VI додається)

 

18.

СЛУХАЛИ:

Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

 

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

70;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому (додається).

 

(Рішення № 1045-VI додається)

 

19.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення та призначення керівників комунальних підприємств.

 

 

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

74;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення та призначення керівників комунальних підприємств» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1046-VI додається)

 

20.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з керівником комунальної установи.

 

 

 

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

71;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з керівником комунальної установи» прийняти в цілому (додається).

 

(Рішення № 1047-VI додається)

 

21.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до додатку до рішення обласної ради                  від 24 квітня 2014 року № 973-VІ "Про відчуження об'єктів спільної власності  територіальних громад сіл, селищ, міст області" (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

68;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

9.

Рішення не прийнято.

 

Із залу пролунала пропозиція – повернутися до розгляду даного питання.

 

Голосували:

«за»

-

67;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

11.

 

Пропозицію підтримано.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

68;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

8.

 

Рішення не прийнято.

 

22.

СЛУХАЛИ:

Про припинення ДЕРЖАВНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я "АПТЕКА № 227" шляхом  приєднання до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АПТЕКА-227" та визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 10 липня 2014 року
№ 1014-VI.

 

 

 

Доповідає: Ковальова Олена Михайлівнаначальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

67;

 

«проти»

-

3;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

8.

 

Рішення не прийнято.

 

 

23.

СЛУХАЛИ:

Про розгляд подання виконуючого обов’язки прокурора Харківської області на рішення обласної ради від 10 липня 2014 року № 1010-VI «Про звільнення та призначення керівників комунальних підприємств» в частині призначення Поливаного А.П. на посаду директора ОКП ХОР «ЗНАХІДКА».

 

 

 

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

69;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про розгляд подання виконуючого обов’язки прокурора Харківської області на рішення обласної ради від 10 липня 2014 року № 1010-VI «Про звільнення та призначення керівників комунальних підприємств» в частині призначення Поливаного А.П. на посаду директора ОКП ХОР «ЗНАХІДКА»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1048-VI додається)

 

24.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у І півріччі 2014 року регіональної Програми запобігання і протидії корупції в Харківській області на 2013-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 25 квітня 2013 року
686-VІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Кутєпов Юрій Володимировичначальник управління забезпечення законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян Харківської обласної державної адміністрації.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у І півріччі 2014 року регіональної Програми запобігання і протидії корупції в Харківській області на 2013-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 25 квітня 2013 року
686-VІ (зі змінами)»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1049-VI додається)

 

25.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у І півріччі 2014 року комплексної Програми профілактики правопорушень у Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 лютого 2011 року № 82-VІ
(зі змінами).

 

 

Доповідає: Кутєпов Юрій Володимировичначальник управління забезпечення законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян Харківської обласної державної адміністрації.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у І півріччі 2014 року комплексної Програми профілактики правопорушень у Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 лютого 2011 року
№ 82-VІ (зі змінами)»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1050-VI додається)

 

26.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради                     від 29 жовтня 2009 року № 1413-V (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Капусник Ігор Вадимович – директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1051-VI додається)

 

27.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" на 2012-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
01 березня 2012 року № 356-VI.

 

 

Доповідає: Данилів Борис Васильович  – директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

72;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" на 2012-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року
356-VI»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1052-VI додається)

 

28.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до плану діяльності обласної ради з підготовки регуляторних актів у 2014 році, затвердженого рішенням обласної ради від 24 квітня 2014 року № 974-VI.

 

 

 

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до плану діяльності обласної ради з підготовки регуляторних актів у 2014 році, затвердженого рішенням обласної ради від
24 квітня 2014 року № 974-VI
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1053-VI додається)

 

29.

СЛУХАЛИ:

Про надання Зміївській районній організації УТМР у користування мисливських угідь.

 

 

 

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

68;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

7.

 

Рішення не прийнято.

 

В обговоренні питання взяли участь:

 

Лобас С.В., депутат обласної ради, депутатська фракція «Європейська Слобожанщина», який вніс пропозицію - повернутися до розгляду даного питання;

Овчаренко С.І., голова постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування, депутатська фракція Партії регіонів;

Шаповалов О.В., голова постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, транспорту, шляхів і зв’язку, депутатська фракція Партії регіонів, який підтримав пропозицію депутата Лобаса С.В.

 

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

5.

 

Пропозицію підтримано.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання Зміївській районній організації УТМР у користування мисливських угідь» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1054-VI додається)

 

30.

СЛУХАЛИ:

Про надання ТОВ НВФ “ІНТЕРФАКТ ЛТД” гірничого відводу для розробки Чугуївського родовища суглинків на території Чугуївського району та визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради               від 06 вересня 2007 року № 373-V.

 

 

 

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

65;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

12.

 

Рішення не прийнято.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Овчаренко С.І., голова постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування, депутатська фракція Партії регіонів, який поінформував депутатів про суть питання.

 

Із залу пролунала пропозиція – повернутися до розгляду даного питання.

 

Голосували:

«за»

-

65;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

10.

 

Пропозицію підтримано.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

62;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

13.

 

Рішення не прийнято.

 

Із залу пролунало прохання оприлюднити на табло результати голосування по фракціях.

В обговоренні питання взяв участь Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів.

 

Із залу пролунала пропозиція – повернутися до розгляду даного питання.

 

Голосували:

«за»

-

66;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

10.

 

Пропозицію підтримано.

 

На прохання депутатів голова обласної ради Чернов С.І. надав можливість виступити наступним депутатам:

Шаповалову О.В., голові постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, транспорту, шляхів і зв’язку, депутатська фракція Партії регіонів;

Сегієнку А.Г., депутату обласної ради, депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"»;

Ключці М.О., депутату обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Овчаренку С.І., голова постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування, депутатська фракція Партії регіонів.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

65;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

10.

 

Рішення не прийнято.

 

31.

СЛУХАЛИ:

Про надання ТОВ “КАР’ЄР ОСНОВА” гірничого відводу для розробки Основ’янського родовища піску на території м. Харкова.

 

 

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

63;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

13.

Рішення не прийнято.

 

32.

СЛУХАЛИ:

Про надання ТОВ “КУРЯЗЬКИЙ ЗАВОД СИЛІКАТНИХ ВИРОБІВ” гірничого відводу для розробки Олешківського родовища піску на території Харківського району.

 

 

 

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

65;

 

«проти»

-

3;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

9.

 

Рішення не прийнято.

 

Із залу пролунало прохання оприлюднити на табло результати голосування по фракціях.

 

Із залу пролунала пропозиція – повернутися до розгляду даного питання.

 

Голосували:

«за»

-

72;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

3.

 

Пропозицію підтримано.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

72;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання ТОВ “КУРЯЗЬКИЙ ЗАВОД СИЛІКАТНИХ ВИРОБІВ” гірничого відводу для розробки Олешківського родовища піску на території Харківського району» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1055-VI додається)

 

33.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від
26 квітня 2012 року № 417-VІ "Про погодження клопотання ТОВ "ПРОМ-ЕНЕРГО ПРОДУКТ" про надання надр у користування".

 

 

 

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

68;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

8.

 

Рішення не прийнято.

 

Із залу пролунало прохання оприлюднити на табло результати голосування по фракціях.

 

На прохання депутатів голова обласної ради Чернов С.І. надав можливість виступити наступним депутатам:

Шаповалову О.В., голові постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, транспорту, шляхів і зв’язку, депутатська фракція Партії регіонів;

Овчаренку С.І., голова постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування, депутатська фракція Партії регіонів;

Сергієнку А.Г., депутату обласної ради, депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"»;

Шевчуку А.І., депутату обласної ради, депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"».

 

Із залу пролунала пропозиція – повернутися до розгляду даного питання.

 

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

2.

 

Пропозицію підтримано.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 26 квітня 2012 року № 417-VІ "Про погодження клопотання ТОВ "ПРОМ-ЕНЕРГО ПРОДУКТ" про надання надр у користування"» прийняти в цілому.

 

 

(Рішення № 1056-VI додається)

 

34.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження проектів організації зон санітарної охорони господарсько-питних водозаборів.

 

 

 

Доповідає: Півцаєва Вікторія Олегівна заступник начальника управління з юридичних питань, природокористування та земельних відносин.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

2.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження проектів організації зон санітарної охорони господарсько-питних водозаборів» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1057-VI додається)

 

35.

СЛУХАЛИ:

Про упорядкування структури виконавчого апарату обласної ради.

 

 

Інформує: Чернов Сергій Івановичголова обласної ради.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

78;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

немає.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про упорядкування структури виконавчого апарату обласної ради» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1058-VI додається)

 

36

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Регламенту Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від
01 грудня 2010 року № 25-VI (зі змінами)
.

 

 

 

Доповідає: Тітов Микола Ілліч – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Регламенту Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 01 грудня 2010 року № 25-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1059-VI додається)

 

37.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до додатків до рішення обласної ради від 25 листопада 2010 року № 5-VІ "Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради" (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Тітов Микола Ілліч – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

78;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

немає.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до додатків до рішення обласної ради від 25 листопада 2010 року № 5-VІ "Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради" (зі змінами)» прийняти в цілому (додається).

 

(Рішення № 1060-VI додається)

 

38.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Положення про обласний конкурс «Кращий працівник місцевого самоврядування», затвердженого рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 384-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Тітов Микола Ілліч – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

74;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Положення про обласний конкурс «Кращий працівник місцевого самоврядування», затвердженого рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 384-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1061-VI додається)

 

39.

СЛУХАЛИ:

Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України.

 

 

 

Доповідає: Тітов Микола Ілліч – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1062-VI додається)

 

40.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України стосовно вирішення житлових проблем громадян пільгових категорій.

 

 

 

Доповідає: Вінник Анатолій Іванович – депутат обласної ради.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України стосовно вирішення житлових проблем громадян пільгових категорій» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1063-VI додається)

 

Голова обласної ради Чернов С.І., враховуючи пропозицію депутата Тітова М.І., поставив на голосування пропозицію щодо повернення до розгляду питань порядку денного сесії № 2, 6, 23, 31, 32.

 

Голосували:

«за»

-

51;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

20.

 

Пропозицію підтримано.

 

Головуючий поставив на голосування питання №2 порядку денного сесії.

 

Голосували:

«за»

-

33;

 

«проти»

-

3;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

37.

 

Рішення не прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування питання №6 порядку денного сесії.

 

Голосували:

«за»

-

34;

 

«проти»

-

7;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

31.

 

Рішення не  прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування питання №23 порядку денного сесії.

 

Голосували:

«за»

-

57;

 

«проти»

-

5;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

15.

 

Рішення не прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування питання №31 порядку денного сесії.

 

Голосували:

«за»

-

64;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

8.

 

Рішення не прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування питання №31 порядку денного сесії.

 

Голосували:

«за»

-

63;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

8.

Рішення не прийнято.

 

41.

СЛУХАЛИ:

Про депутатські запити.

Доповідає: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

41.1.

СЛУХАЛИ:

Про депутатський запит депутата обласної ради Казакової В.С. до директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Бабічева А.В. щодо фінансування дошкільних навчальних закладів Валківського району.

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

64;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

Рішення не прийнято.

 

41.2.

СЛУХАЛИ:

Про депутатський запит депутата обласної ради Сергієнка А.Г. до голови Харківської обласної державної адміністрації Балути І.М. та голови правління АК "Харківобленерго" Кирика С.В. щодо визначення подальшого статусу повітряної лінії
110 кВ "Куп'янськ-330-тяга-Циганська".

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

32;

 

«проти»

-

3;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

35.

 

Рішення не прийнято.

 

41.3.

СЛУХАЛИ:

Про депутатський запит депутата обласної ради Сергієнка А.Г. до голови Харківської обласної державної адміністрації Балути І.М. та голови Нововодолазької районної державної адміністрації Ротач С.О. щодо забезпечення транспортного сполучення до с. Гаврилівка Станичанської сільської ради Нововодолазького району.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

43;

 

«проти»

-

1

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

23.

 

Рішення не прийнято.

 

На прохання депутатів голова обласної ради Чернов С.І. надав можливість виступити наступним депутатам:

Сергієнку А.Г., депутату обласної ради, депутатська фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"», який вніс пропозицію – повернутися до розгляду депутатських запитів.

 

Голосували:

«за»

-

37;

 

«проти»

-

1

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

17.

 

Пропозицію відхилено;

 

Казаковій В.С., депутату обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів, яка внесла пропозицію – повернутися до розгляду депутатського запиту до директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Бабічева А.В. щодо фінансування дошкільних навчальних закладів Валківського району;

 

Шаповалову О.В., голові постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, транспорту, шляхів і зв’язку, депутатська фракція Партії регіонів.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив на голосування пропозицію депутата Казакової В.С.

 

Голосували:

«за»

-

65;

 

«проти»

-

немає

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

Пропозицію підтримано.

 

Із залу пролунало прохання оприлюднити на табло результати голосування по фракціях.

 

Головуючий поставив повторно депутатський запит депутата Казакової В.С. до директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Бабічева А.В. щодо фінансування дошкільних навчальних закладів Валківського району.

 

Голосували:

«за»

-

68;

 

«проти»

-

немає

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

1.

 

Рішення не прийнято.

 

43.

СЛУХАЛИ:

Різне.

 

 

Інформує: Чернов С.І. – голова обласної ради.

 

 

Головуючий на прохання районних, селищних, міських рад, представників територіальних громад Харківської області, установ соціально-культурної сфери, громадських організацій, педагогічних, учнівських, батьківських колективів навчальних закладів, жителів області висловив подяку депутатам обласної ради за небайдуже ставлення до проблем людей, надання всебічної підтримки громадським організаціям, установам і закладам Харківщини, а також за особистий внесок у соціально-економічний розвиток області.

 

 

На прохання депутатів голова обласної ради Чернов С.І. надав можливість виступити наступним депутатам:

Красовському В.Л., депутату обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів;

Казаковій В.С., депутату обласної ради, депутатська фракція Партії регіонів.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. на підставі фактів, викладених у виступі депутата Казакової В.С., дав протокольне доручення керуючому справами виконавчого апарату обласної ради (Клименко С.В.) проаналізувати хід виконання рішень, прийнятих обласною радою впродовж VI скликання, щодо депутатських запитів, підготувати інформацію та проінформувати.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поінформував депутатів та присутніх, що порядок денний сесії розглянуто, подякував депутатам за плідну роботу та оголосив пленарне засідання XXХ сесії VI скликання закритим.

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                             С. Чернов

 

Скрипніков В.І., 700-31-80