ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ - 4»  (код ЄДРПОУ 37346892), розташованого за адресою:  Харківська область, Куп’янській  район,
село Глушківка, вул. Соціалістична, 92, - шляхом ліквідації»

 

Постійною комісією обласної ради  з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування на засіданні  10 грудня 2014 року (витяг з протоколу № 42) заслухано інформацію щодо діяльності  КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ  РАДИ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-4» та в зв’язку із тим, що підприємство не розпочало  фінансово-господарську діяльність, та враховуючи  пропозиції Департаменту  аграрної політики  обласної державної адміністрації, вирішено вважати роботу підприємства в подальшому недоцільною.

Також, прийнято рішення просити голову обласної ради доручити  виконавчому апарату обласної ради  підготувати  проект рішення  стосовно ліквідації даного підприємства та  включити цей проект до порядку денного чергового засідання сесії обласної ради як такий, що потребує негайного вирішення.

Підприємство створене рішенням Харківської обласної ради від 24 жовтня 2013 року № 854-VI «Про створення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ  РАДИ  «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ - 4».

Юридична адреса: Куп’янський район, с. Глушківка, вул. Соціалістична, 92.

Підприємство використовує мисливські угіддя на території Близнюківського, Лозівського, Сахновщинського, Барвінківського районів Харківської області.

Директор підприємства – Головко Анатолій Миколайович.

Головко А.М. призначений на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ  РАДИ  «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ – 4»  рішенням Харківської обласної ради від 24 жовтня 2013 року № 854-VI на умовах контракту.

Харківською обласною радою з Головко А.М. укладено контракт № 126  від 04 листопада 2013 року. Строк дії контракту закінчується 04 листопада  2014 року. Розпорядженням голови Харківської обласної ради від 03 листопада 2014 року № 126 строк дії контракту подовжено на 2 місяці до 04 січня 2015 року.

03 грудня 2014 року від Головка А.М. надійшла заява щодо звільнення його із займаної посади в зв’язку з закінченням терміну дії контракту № 126  від 04 листопада 2013 року.

В зв’язку з необхідністю ліквідації підприємства трудові  відносини  із Головком А.В. планується подовжити на 3 місяці.

15 грудня 2014 року  від Головка А.М. надійшла заява у  якій надано згоду  на призначення його головою ліквідаційної комісії КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ  РАДИ  «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ – 4».

Пунктом 2 рішення Харківської обласної ради від 24 жовтня 2013 року № 854-VI визначено статутний капітал підприємства у розмірі 50000,00 грн. Зазначена сума статутного капіталу затверджена в Статуті підприємства та зареєстрована у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Керівник до кінця 2013 року не встиг отримати кошти на поповнення статутного капіталу, тому вони були повернені до обласного бюджету як невикористані кошти в зв’язку із закінченням фінансового року.

Звернень від керівника щодо погодження штатного розпису, повернення статутного капіталу підприємства або надання фінансової підтримки до обласної ради не надходили.

На сьогодні підприємством не розпочато фінансово-господарську діяльність.

Із листом обласної державної  адміністрації від 03.11.2014  № 01-73/7589 надані пропозиції   Департаменту агропромислового розвитку щодо розгляду питання щодо доцільності існування даного підприємства.

Департаментом агропромислового розвитку ХОДА, в зв’язку із розглядом питання ліквідації КП ХОР «Слобожанський мисливець-4» у листі від 15.12.2014 № 11-20/13/2624 надано кандидатуру для включення до складу ліквідаційної комісії – Ващенка А.В. - заступника начальника відділу взаємодії з територіальними  органами виконавчої влади, інвестицій та виставкової діяльності  управління тваринництва, представницької та інформаційно-аналітичної роботи Департаменту агропромислового розвитку ХОДА.

            ОКП ХОР «ЗНАХІДКА» у листі від 15.12.2014 № 223 надано кандидатуру Абдулвахідова Д.М. – доглядача будови ОКП ХОР «ЗНАХІДКА» для  включення  до  персонального складу даної ліквідаційної  комісії.

            Керуючись Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи протокольне рішення постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування, пропонується для  розгляду сесії обласної ради проект рішення «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ - 4» (код ЄДРПОУ 37346892), розташованого за адресою:  Харківська область, Куп’янській  район, село Глушківка, вул. Соціалістична, 92, - шляхом ліквідації».

 

 

Начальник відділу з питань

комунальної власності управління

регіонального розвитку виконавчого

апарату обласної ради                                                                Т.Ю. Грибанова