ПОЯСНЮВАЛЬНА  ЗАПИСКА

до проекту рішення «Про внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами)»

 

Відповідно до прийнятих обласною радою локальних нормативних документів та поданих суб’єктами господарювання матеріалів, виникла необхідність внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Переліку орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами), а саме:

до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» були внесені наступні зміни та доповнення:

 

Розділ «Культура та туризм»:

Відповідно до пункту 2 розпорядження голови обласної ради від 30 жовтня 2014 року № 124 «Про затвердження в новій редакції  СТАТУТУ  ОБЛАСНОГО  КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА»» керівником здійснені заходи щодо реєстрації Статуту закладу в новій редакції. На підставі цього, позиція 10.  викладена в новій редакції.

 

                 Розділ  «Освіта і наука»:

1.        На виконання рішення обласної ради від 10 липня 2014 року № 1004-VІ «Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА-ІНТЕРНАТ І-ІІІ СТУПЕНІВ № 8» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ», відповідно до пункту 2 розпорядження голови обласної ради від 24 вересня 2014 року № 113 «Про затвердження СТАТУТУ КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ  СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС № 8» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» керівником здійснені заходи щодо реєстрації Статуту закладу в новій редакції. На підставі цього, позиція 10. викладена в новій редакції.

2.        На виконання рішення обласної ради від 10 липня 2014 року № 1005-VІ “Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «КУП’ЯНСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА-ІНТЕРНАТ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»”, відповідно до пункту 2 розпорядження голови обласної ради від 30 жовтня 2014 року № 121 «Про затвердження  СТАТУТУ КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «КУП’ЯНСЬКИЙ  СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» керівником здійснені заходи щодо реєстрації Статуту закладу в новій редакції. На підставі цього, позиція 20. викладена в новій редакції.

 

Розділ «Охорона здоров’я»:

1.        Відповідно до пункту 2 розпорядження голови обласної ради від 18 червня 2014 року № 71 «Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ  ЗДОРОВ’Я  ХАРКІВСЬКОГО МЕДИЧНОГО КОЛЕДЖУ №2» керівником здійснені заходи щодо реєстрації Статуту закладу в новій редакції. На підставі цього, позиція 27. викладена в новій редакції.

2.        Відповідно до  рішення обласної ради від 29 серпня 2013 року № 793-VІ «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКИЙ КОЛЕДЖ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКИЙ БАЗОВИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ № 1 та його перейменування» голова ліквідаційної комісії повідомив про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКИЙ КОЛЕДЖ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ, розташованого за адресою: м. Харків, вул. Гуданова, 4/10. Державним реєстратором 24 листопада 2014 року внесена запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців за номером 14801120008028670. На підставі цього, позиція 59. з розділу вилучається. У зв’язку з цим, позиції 60.-76. вважаються позиціями 59.-75.

 

 Розділ «Фармація»:

Відповідно до рішення обласної ради від 30 серпня 2012 року  № 497-VІ «Про припинення комунального підприємства охорони здоров’я «Аптека № 27» (код ЄДРПОУ 23324484), розташованого за адресою: м. Харків, вул. Китаєнка, 4, - шляхом ліквідації», голова ліквідаційної комісії  повідомив про закінчення процедури  ліквідації  підприємства, розташованого за адресою: м. Харків, вул. Китаєнка, 4. Державним реєстратором 06 серпня 2014 року внесено запис 14801110004055208 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про державну реєстрацію припинення юридичної особи  комунального ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «АПТЕКА № 27». На підставі цього, позиція 9. з розділу вилучається. У зв’язку з цим, позиції 10.-29. (з відповідними підпунктами) вважаються позиціями 9.-28. (з відповідними підпунктами).

 

Розділ «Об’єкти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області»:

1.      На підставі звернення ОП аптека «Студентська», відповідно до розпорядження голови  обласної ради від 30 жовтня 2014 року № 119 «Про створення комісії з інвентаризації цілісного майнового комплексу (основні засоби), розташованого за адресою: м. Харків, вул. Дарвіна, 10, - з метою повернення орендованого майна», договір оренди № 4343/201 від 01.10.2006 з ОП  аптека «Студентська» розірваний. На підставі цього, з додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області»  дані позиції 5. перенесені у додаток 1 даного розділу позицією 7.

2.      На підставі звернення ТОВ «Едельвейс-Фарм», відповідно до розпорядження голови  обласної ради від 30 жовтня 2014 року № 119 «Про створення комісії з інвентаризації цілісного майнового комплексу КПОЗ «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 99», розташованого за адресою: Харківська обл., м. Красноград, вул. Щучки, 109, - з метою повернення орендованого майна»,  договір оренди № 82 від 23.03.2009 з ТОВ «Едельвейс-Фарм» розірваний. На підставі цього, з додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» дані позиції 19. (з відповідними позиціями) перенесені у додаток 1  даного розділу позицією 8.

 

Враховуючи вищевикладене, з метою упорядкування обліку суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області підготовлений проект рішення обласної ради «Про внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», затверджених рішенням обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами)».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Начальник  відділу з питань

управління об’єктами спільної

власності управління регіонального

розвитку виконавчого апарату

обласної ради                                                                                                 Т.Ю. Грибанова