ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради Про оголошення конкурсу  на  заміщення  посади  директора ОБЛАСНОГО  КОМУНАЛЬНОГО  ЗАКЛАДУ «ЛОЗІВСЬКЕ УЧИЛИЩЕ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ»

 

ОБЛАСНИЙ  КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЛОЗІВСЬКЕ УЧИЛИЩЕ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ»,  розташований за адресою: Лозівський район, м. Лозова,  вул. Урицького, 2.

Відповідно до Державного реєстру вищих навчальних закладів України та рішенням Державної акредитаційної комісії, Коледж  визнаний акредитованим за І (першим) рівнем акредитації з трьох спеціальностей:

0201 «Культура» 5.02010401 «Народна художня творчість» (Сертифікат серія НД-1 № 213335);

0202 «Мистецтво» 5.02020801 «Декоративно-прикладне мистецтво» (Сертифікат серія НД-1 № 2146837);

0202 «Мистецтво» 5.02020201 «Хореографія» (Сертифікат серія НД-1 № 2147416).

На даний час посаду директора ОКЗ «ЛОЗІВСЬКЕ УЧИЛИЩЕ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ» на умовах контракту № 103 від 17.05.2012, укладеного Харківською обласною радою, обіймає Чурилов Василій Іванович. Строк закінчення дії контракту – 12 травня  2015 року.

Відповідно до пункту 2 статті 42 Закону України «Про вищу освіту» засновник (засновники) або уповноважений ним (ними) орган (особа) зобов’язаний оголосити конкурс на заміщення посади керівника вищого навчального закладу не пізніше ніж за два місяці до закінчення строку контракту особи, яка займає цю посаду.

 Засновник (засновники) або уповноважений ним (ними) орган (особа) протягом двох місяців з дня оголошення конкурсу на посаду керівника вищого навчального закладу приймає (приймають) пропозиції щодо претендентів на посаду керівника вищого навчального закладу і протягом 10 днів з дня завершення терміну подання відповідних пропозицій вносить (вносять) кандидатури претендентів, які відповідають вимогам цього Закону, до вищого навчального закладу для голосування.

Враховуючи те, що 12 травня 2015 року закінчуються повноваження директора даного вищого навчального закладу та приймаючи до уваги вимоги пункту 2 статті 42 Закону України «Про вищу освіту», підготовлено проект рішення обласної ради Про оголошення конкурсу  на  заміщення  посади  директора ОБЛАСНОГО  КОМУНАЛЬНОГО  ЗАКЛАДУ «ЛОЗІВСЬКЕ УЧИЛИЩЕ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ».

 

 

Начальник  відділу з питань

управління об’єктами спільної

власності управління регіонального

розвитку виконавчого апарату

обласної ради                                                                                                 Т.Ю. Грибанова