ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області»

 

            І. Пропонується  для розгляду питання щодо  передачі  об’єктів із спільної  власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області згідно із додатком 1:

1.  До обласної ради надійшло звернення Харківської обласної державної адміністрації від 11.12.2014 № 01-73/8446  з проханням винести  на розгляд обласної  ради питання  передачі  засобів зв’язку  із спільної  власності територіальних громад сіл,  селищ, міст Харківської  області  у комунальну власність територіальної громади міста Люботина. 

У даному листі повідомлено, що у 2012 році за рахунок коштів субвенцій із державного бюджету  та коштів обласного бюджету КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ», який було визначено замовником та розпорядком коштів, придбане медичне обладнання  та засоби  зв’язку з метою забезпечення роботи комплексів медичних  діагностичних  телеметричних  транстелефонних «Тредекс».

Відповідно до наказу Головного управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації від 04.03.2013 № 171 «Про розподіл засобів зв’язку» мобільні телефони Nokia 1280 розподілені між закладами охорони здоров’я міст районного значення та районів Харківської області, із укладанням договорів відповідального зберігання.

Люботинською міською радою 16.12.2013 прийнято рішення № 723 «Про надання згоди на прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у комунальну  власність територіальної громади міста  Люботина засобів зв’язку», а саме мобільних телефонів Nokia 1280 у кількості 3 одиниць, загальною первісною вартістю 642,00 грн.   

Пропонується розглянути питання про передачу засобів зв’язку із спільної власності територіальних громад сіл,  селищ, міст Харківської  області  у  комунальну  власність територіальної громади міста  Люботина,  згідно із  п.1 додатку 1.

 

ІІ. Пропонується  для розгляду питання щодо надання згоди на прийняття   об’єктів  із комунальної власності територіальної громади міста Лозова у спільну  власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області згідно із додатком 2:

 

1.                      До обласної ради надійшов лист Лозівської міської ради від 31.10.2014 № 02-13-11/1094 з проханням винести  на розгляд обласної  ради питання надання згоди на прийняття групи музичних  інструментів із комунальної власності територіальної громади міста Лозова у спільну  власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області з метою зміцнення матеріально-технічної бази ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЛОЗІВСЬКЕ  УЧИЛИЩЕ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ».

Крім того, із аналогічним  проханням до обласної ради  у листі від 22.10.2014 № 488 звернувся ОБЛАСНИЙ  КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЛОЗІВСЬКЕ  УЧИЛИЩЕ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ».

У даних листах повідомлено, що оркестр музичних інструментів у кількості 20 інструментів було придбано у 1991 році для Лозівської дитячої музичної школи, але з можливістю  використання цих інструментів училищем культури і мистецтв.  Інструменти обліковуються на  балансі відділу культури  Лозівської міської ради. Лозівською дитячою музичною школою вказані  інструменти не використовуються у зв’язку  із  відсутністю  в школі відділу  струнних народних інструментів. В ОКЗ «ЛОЗІВСЬКЕ  УЧИЛИЩЕ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ» діє оркестр народних інструментів, який постійно задіяний  в загальноміських  та обласних заходах.

У 2014-2015 навчальному році в  ОКЗ «ЛОЗІВСЬКЕ  УЧИЛИЩЕ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ» буде проведена  акредитація. Згідно із положенням

про   акредитацію училище повинно мати  відповідну матеріально-технічну базу.

            Департаментом культури і туризму ХОДА у листі  від 12.11.2014 № 01.05-42/2365 погоджено питання  передачі даних музичних інструментів.

            Харківською обласною радою  18 грудня 2014 року прийнято рішення «Про спільну власність територіальних громад  сіл, селищ, міст Харківської області», згідно із пунктом 2 (додаток 2) якого надано згоду на прийняття  зазначених  інструментів із комунальної власності територіальної громади міста Лозова у спільну  власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

            Лозівською міською радою  27.01.2015 прийнято рішення № 1336 про передачу даних об’єктів із комунальної власності  територіальної громади м. Лозова Харківської області у спільну власність  територіальних громад сіл, селищ міст Харківської області об’єктів.

Пропонується розглянути питання про прийняття  оркестру музичних інструментів із комунальної власності територіальної громади міста Лозова  у спільну  власність територіальних  громад сіл, селищ, міст  Харківської області,  згідно із  п. 1 додатку 2.

 

  Враховуючи звернення Харківської обласної державної адміністрації  ради,  рішення Люботинської та Лозівської   міських рад,  керуючись  статтями  43, 60 та  пунктом 10 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про передачу об’єктів права державної та  комунальної власності» пропонується для розгляду на сесії обласної ради проект рішення «Про  спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської  області».

 

Начальник відділу з питань управління

об’єктами  спільної  власності управління

регіонального розвитку виконавчого

апарату обласної ради                                                                Т.Ю. Грибанова