Інформація

Про хід виконання програми «Питна вода Харківської області»
на 2012-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради
від 01 березня 2012 року № 350-VI

 

              З метою реалізації державної політики щодо забезпечення населення Харківської області якісною питною водою у необхідних обсягах рішенням Харківської обласної ради від 01.03.2012 № 350-VІ затверджено Програму «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки.

              Так, на виконання заходів програми «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки в Харківській області у 2014 році заплановано 233,44 млн. грн., в тому числі 50,89 млн. грн з державного бюджету, 91,65 млн. грн. з обласного бюджету, 54,0 млн. грн. з місцевих бюджетів, 6,8 млн. грн. за рахунок коштів підприємств, 30,1 млн. грн. з інших джерел.

              Фактично в 2014 році за напрямками Програми виконано:

1. Будівництво та реконструкція водозабірних споруд із застосуванням новітніх технологій та обладнання.

Проведені роботи із:

- заміни насосного обладнання на артезіанських свердловинах та  водопровідних насосних станціях Комунального підприємства теплових мереж Харківського району на загальну суму 835,4 тис. грн. за рахунок коштів підприємства;

- технічного переоснащення на безбаштову технологію з встановленням  насосного обладнання на високовольтному  перетворювачі в смт Коломак на суму  120,0 тис. грн. за рахунок коштів місцевого бюджету.

2. Упорядкування зон санітарної охорони джерел питного водопостачання.

За рахунок коштів місцевих бюджетів та коштів підприємств упорядковано 37 зон санітарної охорони джерел питного водопостачання на загальну суму 51,6 тис. грн.

3. Впровадження станцій (установок) доочищення питної води у системах централізованого водопостачання.

За рахунок коштів підприємств та інших джерел впроваджено 18 установок доочищення питної води на об’єктах соціальної інфраструктури Барвінківського та Харківського районів (витрачено 41,7 тис. грн.).

4. Будівництво та реконструкція водопровідних та каналізаційних очисних споруд із застосуванням новітніх технологій та обладнання, зокрема в сільських населених пунктах.

Виконані роботи з:

- реконструкції та модернізації системи аерації очисних споруд м. Балаклія на суму 420,95 тис. грн. за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Проводились роботи із:

 - реконструкції водопровідних та каналізаційних очисних споруд КП «Харківводоканал», виконано робіт на загальну суму 9493,9 тис. грн. за рахунок коштів підприємства;

- реконструкції очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради Дергачівського району, виконано робіт на суму 12000,0 тис. грн. за рахунок коштів Державного та обласного фондів охорони навколишнього природного середовища.

          5. Оснащення лабораторій здійснення контролю якості води та стічних вод сучасним контрольно-аналітичним обладнанням.

За рахунок коштів місцевого бюджету та коштів підприємства оснащено сучасним контрольно-аналітичним обладнанням лабораторію контролю якості води КП «Харківводоканал» на загальну суму 1204,1 тис. грн.

6. Розроблення, удосконалення та впровадження науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок.

- КП «Харківводоканал» за власні кошти виконані науково-дослідні роботи на загальну суму 32,0 тис. грн.;

- Харківським національним університетом міського господарства імені О.М. Бекетова проведені дослідження процесів формування якості поверхневих вод на основних джерелах забруднення та розробка ТЕО використання фітотехнології з метою поліпшення екологічного стану зони водозабору питного водопостачання м. Харків в смт Кочеток на суму 449,4 тис. грн. за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

7. Інше.

КП «Харківводоканал» за рахунок коштів місцевого бюджету та коштів підприємства виконані роботи з реконструкції та зміцнення греблі Печенізького гідровузла на загальну суму 901,8 тис. грн.

 

Впровадження зазначених заходів програми «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки дозволило покращити якість та рівень забезпеченості послугою водопостачання споживачів області.

 

 

Директор Департаменту                                                                          Р.С. Грива

 

Дорошенко

Кокоріна  705 21 46

Коваленко