ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

           

Відповідно до Акту перевірки наявності, стану та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області КЗОЗ «Обласна психіатрична лікарня № 1», проведеної фахівцями управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради, заклад є засновником КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СОЛОМАХИ».

З метою приведення у відповідність правового статусу підприємства вимогам чинного законодавства, рішенням обласної ради від 10 липня 2014 року № 1012-VІ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «СОЛОМАХИ» включено до Переліку суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Відповідно до листа Харківської обласної державної адміністрації від 20.05.2014 (вих. № 01-73/3344) за висновками фахівців утримання лікувально-виробничих майстерень для проведення хворим трудотерапії на сьогодні не є доцільним.

ОБЛАСНИМ КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЗНАХІДКА», до статутних завдань якого відноситься  проведення ліквідації суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області,  у листі від 02.03.2015 № 65  надано кандидатури для включення до складу ліквідаційної комісії.

Враховуючи наведене вище, керуючись Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» пропонується для розгляду на сесії обласної ради проект рішення «Про припинення шляхом ліквідації КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СОЛОМАХИ» (код ЄДРПОУ 01973785), розташованого за адресою:  Харківська обл., Харківський район, с. Стрілеча».

 

 

Начальник відділу з питань

управління об’єктами спільної власності

управління регіонального розвитку

виконавчого апарату обласної ради                                         Т.Ю. Грибанова