ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Рішення обласної ради

від _______ 2015 року № ________

(____ сесія ___ скликання)

 

ПОРЯДОК

використання коштів обласного бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів вищих навчальних закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та учнів професійно-технічних навчальних закладів, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, у тому числі коштів освітньої субвенції, субвенції на підготовку робітничих кадрів,
і розташовані у м. Харкові

 

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів обласного бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова (далі – метрополітен) студентів вищих навчальних закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та учнів професійно-технічних навчальних закладів, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, у тому числі коштів освітньої субвенції, субвенції на підготовку робітничих кадрів, і розташовані у м. Харкові (далі – ВНЗ, ПТНЗ).

2. Фінансування видатків, пов’язаних із забезпеченням компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені студентів ВНЗ та учнів ПТНЗ, здійснюється з обласного бюджету, у якому щороку при формуванні передбачаються кошти у відповідних розділах.

3. Головний розпорядник бюджетних коштів визначається у рішенні обласної ради про затвердження обласного бюджету на відповідний рік.

4. Розпорядниками коштів обласного бюджету для здійснення компенсації 50 % вартості проїзду у метрополітені студентів та учнів є ВНЗ та ПТНЗ відповідно до переліку, який вміщено у додатку до цього Порядку (додається).

5. Для отримання коштів обласного бюджету ВНЗ та ПТНЗ подають щороку до 01 вересня головному розпоряднику коштів на час формування ним бюджетного запиту на наступний рік відповідні розрахунки із зазначенням необхідної суми витрат.

6. Компенсація 50% вартості проїзду у метрополітені здійснюється із розрахунку 50 поїздок на місяць виключно для забезпечення проїзду до місця навчання і додому студентів ВНЗ та учнів ПТНЗ денної форми навчання з 28 серпня по 28 червня (на навчальний рік), крім студентів ВНЗ та учнів ПТНЗ, які:

- не є громадянами України;

- навчаються не за денною формою навчання;

- мають право на проїзд у метрополітені м. Харкова безоплатно або за пільговим тарифом на інших правових підставах.

7. ВНЗ та ПТНЗ, зазначені у додатку до цього Порядку, укладають із КП «Харківський метрополітен» договори про організацію надання послуг із перевезення метрополітеном студентів ВНЗ та учнів ПТНЗ, згідно з якими визначаються механізм взаємодії між ними та порядок компенсації оплати проїзду студентів та учнів у розмірі 50% його вартості.

8. Використання бюджетних коштів на інші цілі забороняється.

9. Розподіл коштів обласного бюджету між ВНЗ та ПТНЗ на відповідний рік здійснюється головним розпорядником коштів за погодженням із постійними комісіями обласної ради: з питань науки, освіти, культури, історичної спадщини, духовності та національних меншин; з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та соціального захисту населення; з питань бюджету.

10. Обсяг бюджетних коштів, що надаються на забезпечення компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені студентів ВНЗ та учнів ПТНЗ, визначається з урахуванням відповідних розрахунків, наданих ВНЗ та ПТНЗ.

11. Операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до чинного законодавства України.

12. Складання і надання бухгалтерської звітності про використання бюджетних коштів здійснюються в установленому законодавством порядку.

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                           О. Олешко