ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення Харківської обласної ради

 

«Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області»

 

           

І. Пропонується  для розгляду питання щодо  надання згоди на прийняття  об’єктів у спільну  власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області згідно із додатком 2:

 

1.                      До обласної ради надійшло звернення від Печенізької районної ради від 19.03.2015 № 44 стосовно передачі апарату Philips УЗД HD7 LIFE Австрія, рік випуску 2007, інвентарний номер 10400580, первісна  вартість 377890,00 грн. у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області, з подальшим  зарахуванням на баланс  КЗОЗ ОБЛАСНОЇ ДИТЯЧОЇ КЛІНІЧНОЇ ЛІКАРНІ. 

Крім того,  з листом направлено рішення Печенізької районної ради від 26.02.2015 «Про надання згоди на передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селища Печенізького району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області медичного обладнання». 

Також, до обласної ради надійшло звернення Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації від 12.03.2015 № 03-19/229 щодо доцільності  проведення даної передачі, з подальшим закріпленням апарату Philips УЗД HD7 LIFE Австрія, рік випуску 2007 (рік введення в експлуатацію 2010), за КЗОЗ ОБЛАСНОЮ ДИТЯЧОЮ КЛІНІЧНОЮ ЛІКАРНЕЮ на праві оперативного управління, з метою виконання закладом статутних завдань.  В КЗОЗ ОБЛАСНІЙ ДИТЯЧІЙ КЛІНІЧНІЙ ЛІКАРНІ  протягом року вийшли  із ладу 2 апарати  УЗІ (1984  та 2006 роки випуску). Передача  Апарату Philips УЗД HD7 LIFE Австрія надасть можливість  забезпечити  необхідне обстеження дітей, які отримують у лікарні  стаціонарне лікування.

Обласною радою 09 квітня 2015 року прийнято рішення № 1214-VI «Про спільну власність територіальних громад сіл,  селищ, міст Харківської області та внесення змін до додатку 1 до рішення обласної ради від 18 грудня 2014 року № 1091-VI», згідно  із пунктом 2 якого надано згоду  на прийняття  апарату Philips УЗД HD7 LIFE Австрія.

Печенізькою районною радою  прийнято рішення від 23.04.2015 «Про передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селища Печенізького району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області медичного обладнання». 

Пропонується розглянути питання про прийняття апарату Philips УЗД HD7 LIFE Австрія із спільної власності територіальних громад сіл, селища Печенізького району у спільну власність територіальних громад сіл,  селищ, міст Харківської  області, згідно із п. 1 додатку 1.

 

ІІ. Пропонується  для розгляду питання щодо  передачі  об’єктів із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області згідно із додатком 2:

 

1.           Петрівською сільською радою Красноградського району Харківської області порушено перед обласною радою клопотання щодо передачі із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у комунальну власність територіальної громади Петрівської сільської ради будівлі колишньої аптеки № 235 та сараю, що не використовуються за призначенням та розташовані за адресою:  Харківська область, Красноградський район, селище Балки, вул. Леніна, 17«а».

  Дані об’єкти  є спільною  власністю  територіальних громад сіл, селищ, міст області та були передані в оренду ТОВ «Едельвейс-Фарм» у складі цілісного  майнового комплексу КПОЗ «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 99» (договір оренди ЦМК № 82 від 23 березня 2009 року по 22 січня 2015 року включно).

Петрівською сільською радою 10 грудня 2014 року прийнято рішення № 453 “Про надання згоди на прийняття  у комунальну  власність територіальної громади  Петрівської сільської ради із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області будівлі та сараю, розташованих за  адресою: Харківська область, Красноградський район, селище Балки, вул. Леніна, б. 17 «а»”.

Петрівським сільським головою у листі  від 22.01.2015 № 17/02-20 повідомлено, що медикаментозне забезпечення мешканців села здійснюється через Балківський фельдшерсько-акушерський пункт та аптеку, яка знаходиться у приміщенні Петрівської  сімейної амбулаторії.

Також у листі поінформовано, що в частині вищезазначеної будівлі з 1985 року проживає колишній працівник аптеки № 235 Дьяченко Л.Г. Дана передача надасть їй можливість у подальшому реалізувати свої житлові права.

Передача цих об’єктів  повинна здійснюватися відповідно до вимог Закону України “Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності”, постанови КМУ “Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності” від 21 вересня 1998 року № 1482, на підставі рішення Харківської обласної ради, за наявності попередньої згоди на прийняття  об’єктів відповідної сільської  ради. З цього приводу Харківську  обласну  державну адміністрацію поінформовано у листі від 19.05.2015 № 01-37/964.

Відповідно до довідки ТОВ «Едельвейс-Фарм» станом на 01.01.2015 року балансова вартість будівлі у с. Балки (1966 року побудови, інв. № 103100001, загальною площею 71,64 кв.м.) складає 15300,00 грн., а вартість сараю у с. Балки (1966 року побудови, інв. № 103100002, загальною площею 22,4 кв.м.) складає 1400,00 грн.

Пропонується розглянути питання про передачу будівлі та сараю, розташованих за  адресою: Харківська область, Красноградський район, селище Балки, вул. Леніна, б. 17 «а», - зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у комунальну власність територіальної громади Петрівської сільської ради, згідно із п. 1 додатку 2.

 

2. До обласної ради надійшов лист Харківської обласної державної адміністрації від 14.05.2015 № 01-73/3556, з проханням винести  на розгляд обласної  ради питання  передачі 2 одиниць стоматологічного обладнання, що обліковується на балансі КЗОЗ «ОБЛАСНА СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА»,  із спільної  власності територіальних громад сіл,  селищ, міст Харківської області  у спільну власність територіальних громад міста, сіл та селищ Красноградського району, з подальшою передачею на баланс Красноградської центральної районної лікарні.

Красноградською районною радою 23 квітня 2015 року прийнято рішення № 1016-VI «Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад міста, сіл та селищ Красноградського району стоматологічного обладнання із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

У довідці КЗОЗ «ОБЛАСНА СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА» вказано, що на балансі закладу обліковується: установка стоматологічна Хіродент-654Ц, 1988 року випуску, інв. № 10471120, первісною вартістю 2910,00 грн., та крісло стоматологічне КСЕМ-03, 1989 року випуску, інв.
№ 10471095, первісною вартістю 502,00 грн.

Пропонується розглянути питання про передачу стоматологічного обладнання із спільної власності територіальних громад сіл,  селищ, міст Харківської області  у області  у спільну власність територіальних громад міста, сіл та селищ Красноградського району, згідно із  п. 2  додатку 2.

 

3.  До обласної ради надійшло звернення Харківської обласної державної адміністрації від 03.04.2015 № 01-73/2424 з проханням винести  на розгляд обласної  ради питання  передачі  медичного обладнання  із спільної  власності територіальних громад сіл,  селищ, міст Харківської  області  у власність  відповідних  адміністративно-територіальних одиниць області.

У даних листах повідомлено, що відповідно до додатку 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» Харківській області було передбачено субвенції з державного бюджету на придбання медичного обладнання (мамографічного, рентгенологічного та апаратів ультразвукової діагностики) вітчизняного виробництва, а також на придбання медичного автотранспорту та обладнання для закладів охорони здоров’я.

КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ», який визначено замовником та розпорядником коштів субвенцій, придбано медичне обладнання, яке було зараховано на баланс КЗОЗ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ»

Обласною державною адміністрацією  спрямовані до обласної ради копії  рішень Сахновщинської районної ради та Лозівської міської ради про надання  згоди на прийняття відповідного  обладнання, згідно  із розподілом.

Пропонується розглянути питання про передачу  медичного обладнання із спільної власності територіальних громад сіл,  селищ, міст Харківської  області у власність відповідних територіально адміністративних одиниць області,  згідно із  п. 3-4 додатку 2.

 

            Керуючись  статтями  43 та 59,  пунктом 10 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» пропонується для розгляду на сесії обласної ради проект рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

 

 

 

Начальник відділу з питань

фінансово-економічної діяльності

суб’єктів спільної власності

управління регіонального розвитку

виконавчого апарату обласної ради                                           М.П. Бур’янова