Перелік змін до обласного бюджету на 2015 рік,

що пропонується винести на розгляд чергової сесії обласної ради

 

І. Трансферти з інших бюджетів

 

1. За рахунок субвенцій з обласних бюджетів Чернігівської (278,0 тис.грн.) та Сумської (311,190 тис.грн.) областей збільшуються доходи обласного бюджету та видатки по Харківському міжобласному центру клінічної генетики та пренатальної діагностики на проведення скринінгу новонароджених дітей зазначених областей на фенілкетонурію на загальну суму 589,190 тис.грн. Головним розпорядником коштів визначається Департамент охорони здоров’я Харківської ОДА.

 

2. За рахунок субвенції з Донецької області збільшуються доходи обласного бюджету та видатки по Харківському обласному центру служби крові на переробку плазми на суму 1313,0 тис.грн. Головним розпорядником коштів визначається Департамент охорони здоров’я Харківської ОДА.

 

3. За рахунок субвенції з районного бюджету Дергачівського району в сумі 369,614 тис.грн. збільшуються доходи і видатки спеціального фонду по Департаменту капітального будівництва на виготовлення проекту, щодо капітального ремонту каналізаційної системи міста Дергачі – відвідний колектор до села Караван.

 

4. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 375 області передбачається субвенція з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню та/або іншим підприємствам централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають населенню послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, опалення та постачання гарячої води тарифам, що затверджувалися та/або  погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування у загальній сумі 171720,2 тис.грн.

Головним розпорядником коштів визначається Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури.

 

ІI. Виділення додаткових коштів

 

1. За рахунок нерозподілених коштів загального фонду обласного бюджету збільшуються асигнування на утримання установ, розвиток матеріально-технічної бази та фінансування окремих програм і заходів, а саме:

 

1.1. В рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2015 рік виділяються кошти обласній державній адміністрації:

- для проведення робіт з технічного та криптографічного захисту секретної інформації у приміщеннях обласної державної адміністрації – 146,280 тис.грн.;

- на фінансову підтримку ОК ВЕП «Держпром» на безповоротній основі – 10962,6 тис.грн.;

- фінансову підтримку АТП ОК ВЕП «Держпром» на безповоротній основі – 1250,0 тис.грн.;

- внески в статутний капітал субєкта господарювання з метою інвестування в необоротні активи ОК ВЕП «Держпром» – 800,0 тис.грн.

 

1.2. Виділяються кошти Департаменту науки і освіти на придбання шкільних автобусів в рамках обласної Програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини на 2014-2018 роки» в сумі 5000,0 тис.грн.

 

1.3. Виділяються кошти Департаменту у справах молоді та спорту на закупівлю путівок для дітей соціально незахищених категорій в сумі 12000,0 тис.грн.

 

1.4. Виділяються кошти Департаменту масових комунікацій:

 

1.4.1. На погашення кредиторської заборгованості, яка склалась станом на 01.01.2015 року в сумі 128,555 тис.грн., а саме:

- по заходах Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2011-2015 роки (проведення міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», фінансова підтримка місцевим авторам для забезпечення їх видавничої діяльності) – 81,012 тис.грн.;

- по організації та проведенню заходів, пов’язаних із відзначенням загальнодержавних та професійних свят, ювілейних та пам’ятних дат у житті області та України (Програма економічного і соціального розвитку Харківської області) - 11,983 тис.грн.;

- по заходах Програми  сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки (створення інформаційного продукту з питань розвитку громадянського суспільства, проведення щорічного регіонального Форуму інститутів громадянського суспільства) – 35,560 тис.грн.

        

1.4.2. На виконання заходів Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2011-2015 роки в сумі 1165,4 тис.грн., в т.ч. на фінансування редакційно-видавничої групи Харківського тому «Реабілітовані історією» - 612,5 тис.грн.; обласної пошуково-видавничої наукової редакції «Книга Пам’яті України» - 552,9 тис.грн.

 

1.5. Виділяються кошти Департаменту економіки і міжнародних відносин в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2015 рік на проведення додаткових статистичних досліджень соціально-економічного розвитку в сумі 10,5 тис.грн.

 

1.6. Виділяється субвенція районному бюджету Коломацького району на капітальний ремонт із застосуванням енергозберігаючих заходів у Коломацькому навчально-виховному комплексі по провул. Свободи, 2 в смт Коломак Коломацького району Харківської області – 986,0 тис.грн.

 

 

 

2. За рахунок залишку коштів бюджету розвитку обласного бюджету на початок року передбачаються асигнування:

 

2.1. По Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури на проведення робіт капітального характеру по об’єктах житлово-комунального господарства в загальній сумі 2534,513 тис.грн. (додаток 1).

 

2.2. По Департаменту капітального будівництва,  в т.ч. на:

- проведення робіт капітального характеру по об’єктах соціально-культурної сфери та житлово-комунального господарства в загальній сумі 13704,813 тис.грн. (додаток 1);

- об’єкти, фінансування робіт по яких буде здійснюватись за рахунок коштів ПАТ «Укргазвидобування» в сумі 12,0 тис.грн. (додаток 2).

 

3. За рахунок залишку коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на початок 2015 року виділяються кошти Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури в загальній сумі 6924,939 тис.грн. (додаток 3).

 

III. Перерозподіл асигнувань в межах затвердженого обсягу

 

1. По обласній державній адміністрації перерозподіляються асигнування, передбачені на виконання Програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2014-2016 роки в сумі  500,0 тис.грн., у зв’язку зі зміною заходів, а саме: збільшуються капітальні видатки на суму 300,0 тис.грн. за рахунок відповідного зменшення поточних видатків.

 

2. По Департаменту у справах молоді та спорту:

збільшуються асигнування для забезпечення якісного навчально-тренувального процесу та участі спортсменів області в змаганнях різного рівня, забезпечення належного функціонування підпорядкованих закладів на загальну суму 6201,549  тис.грн., в т.ч.:

по загальному фонду на 4159,949 тис.грн., а саме:

- на  проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту – 700,0 тис.грн.

- на фінансову підтримку асоціаціям, федераціям, клубам, командам майстрів, Національному олімпійському комітету – 3389,083 тис.грн.

- на оплату праці з нарахуваннями  працівникам комунальної установи «Харківський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Харківської обласної ради» – 62,014 тис.грн., на оплату послуг – 8,852 тис.грн.;

по спеціальному фонду2041,6 тис.грн.  для проведення капітального ремонту крівлі учбово-тренувального корпусу, заміни вікон, часткової заміни системи тепло забезпечення та водопостачання манежу, ремонт фасаду залу  КДЮСШ «ХТЗ»

 

за рахунок відповідного зменшення асигнувань у зв’язку з їх економією:

 - по видатках на надання фінансової підтримки  дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які підпорядковані громадським організаціям – 5716,949 тис.грн.;

 - по видатках на оплату послуг  дитячо-юнацької спортивної школи «ХТЗ» - 484,6 тис.грн.

 

3. По Департаменту охорони здоров’я за рахунок зменшення видатків на централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет виділяється субвенція місцевим бюджетам районів та міст області на відшкодування вартості препаратів інсуліну для хворих на цукровий діабет в сумі 8000,0 тис.грн. (додаток 4). За погодженням з  постійною комісією з питань бюджету (витяг з протоколу від 24.04.2015  № 71) розподіл коштів субвенції між місцевими бюджетами області затверджений розпорядженням обласної державної адміністрації від 27.05.2015 № 244 «Про розподіл цільових видатків та передачу субвенції місцевим бюджетам на відшкодування вартості препаратів інсуліну».

 

4. По Департаменту соціального захисту населення:

збільшуються асигнування загального фонду на оплату праці з нарахуваннями на суму 829,560 тис.грн., в т.ч.:

-   по будинках-інтернатах для літніх людей та інвалідів системи соціального захисту - 747,850 тис.грн.;

-   по будинках-інтернатах для малолітніх інвалідів  - 81,710 тис.грн.

        за рахунок зменшення видатків на господарське утримання зазначених установ на відповідні суми.

 

5. По Департаменту науки і освіти:

збільшуються асигнування на оплату енергоносіїв у зв’язку з підвищенням тарифів на суму 4369,423 тис.грн., в т.ч. по:

- загальноосвітніх школах-інтернатах, загальноосвітніх санаторних школах-інтернатах – 866,009 тис.грн.;

- загальноосвітніх школах-інтернатах для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків – 924,566 тис.грн.;

- спеціальних загальноосвітніх школах-інтернатах, школах та інших закладах освіти для дітей з вадами у фізичному чи розумовому розвитку – 1751,744 тис.грн.;

- загальноосвітніх спеціалізованих школах-інтернатах з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів для поглибленої підготовки дітей в галузі науки і мистецтв, фізичної культури і спорту, інших галузях, ліцеях з посиленою військово-фізичною підготовкою – 827,104 тис.грн.

 

за рахунок відповідного зменшення видатків на господарське утримання, а саме по:  

- загальноосвітніх школах-інтернатах, загальноосвітніх санаторних школах-інтернатах – 822,852 тис.грн.;

- загальноосвітніх школах-інтернатах для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків – 760,416 тис.грн.; 

- спеціальних загальноосвітніх школах-інтернатах, школах та інших закладах освіти для дітей з вадами у фізичному чи розумовому розвитку – 1884,096 тис.грн.;

- загальноосвітніх спеціалізованих школах-інтернатах з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів для поглибленої підготовки дітей в галузі науки і мистецтв, фізичної культури і спорту, інших галузях, ліцеях з посиленою військово-фізичною підготовкою – 902,059 тис.грн.

 

IV. Кредитування

 

1. По Департаменту містобудування та архітектури за рахунок планових надходжень від повернення кредитів та відсотків за користування ними (251,009 тис.грн.) та залишку відповідних коштів на 01.01.2015 року (1478,813 тис.грн.) передбачаються асигнування по спеціальному фонду на виконання обласної Програми забезпечення молоді житлом в Харківській області  на 2014-2017 роки в загальній сумі 1729,822 тис.грн., в т.ч. на:

- надання пільгових довгострокових кредитів на будівництво (реконструкцію) та придбання житла –  1631,908 тис.грн.;

- витрати, пов’язані з наданням та обслуговуванням кредитів – 97,914 тис.грн.

 

2. По Департаменту економіки і міжнародних відносин за рахунок залишку коштів на 01.01.2015 року від повернення раніше наданих кредитів передбачаються видатки спеціального фонду на надання кредитів суб'єктам підприємницької діяльності на виконання Програми сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011-2015 роки в сумі 180,0 тис.грн.

 

 

Директор Департаменту

фінансів Харківської ОДА                                                          С.І. Овсянніков