Пояснювальна записка

до проекту рішення Харківської обласної ради

 «Про затвердження Плану заходів на 2015 – 2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року»

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

План заходів на 2015 – 2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року (далі – План реалізації) розроблено з метою забезпечення реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 05 березня 2015 року № 1151-VI, з урахуванням Закону України «Про засади державної регіональної політики», Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України                               від 06 серпня 2014 року № 385, Порядку розроблення, проведення моніторингу та оцінки реалізації регіональних стратегій розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011 року № 1186.

 

2. Мета і шляхи її досягнення

Стратегія розвитку Харківської області на період до 2020 року буде реалізовано у два етапи: 2015 – 2017 роки та 2018 – 2020 роки.

План реалізації представляє перший комплекс програм і проектів, скерованих на досягнення стратегічних і операційних цілей Стратегії у середньостроковій перспективі.

План реалізації заснований на ідеях проектів, поданих у період з 13.03.2015 по 17.04.2015 усіма зацікавленими організаціями у відповідності до форм, які були розміщені на сайтах обласної державної адміністрації та обласної ради.

Було подано понад 500 ідей проектів. Ці ідеї проектів згруповані у 3 програми, які повністю відповідають стратегічним цілям Стратегії.

Наявність ідей проектів у Плані реалізації дозволить заявникам подавати проекти та здійснювати участь у конкурсних відборах проектів та матимуть можливість отримати фінансування  у 2015 – 2017 роках.

 

3. Правові аспекти

План реалізації затверджується рішенням сесії Харківської обласної ради.

 

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Затвердження  Плану реалізації  не потребує фінансових видатків.

 

5. Позиція зацікавлених органів

Проект рішення не порушує інтересів інших органів.

 

6. Регіональний аспект

Дія даного рішення розповсюджується на всю територію Харківської області.

 

7. Громадське обговорення

Текст проекту рішення розміщено на офіційному веб-сайті облдержадміністрації. 

 

8. Прогноз результатів

Часові рамки Плану реалізації – три роки.

В ході процесу підготовки Плану реалізації застосовувалися методологічні підходи і інструменти для стратегічного і операційного планування, що застосовуються в країнах ЄС із врахуванням особливостей України та Харківської області.

Після погодження проекту Стратегії Робочою групою, було проведено роботу з мобілізації регіональних проектів, реалізація яких дозволить досягнути визначені стратегією цілі.

План націлений на використання основних економічних можливостей, наявних в області.

 

 

 

Директор Департаменту економіки

і міжнародних відносин Харківської

обласної державної адміністрації                                                 В.М. Коваленко