ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХХХVІ сесія VІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Від 18 червня 2015 року                                                                       1232-VІ

 

Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014 – 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885-VI (зі змінами), та про затвердження Порядку надання та використання субвенції державному бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету

 

 

З метою забезпечення повноцінного відпочинку у літній період учнів професійно-технічних навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, соціального захисту студентів Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, згідно із Законом України „Про освіту”, відповідно до статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Внести до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014 – 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від  19 грудня 2013 року № 885-VI, зі змінами, внесеними рішеннями обласної ради від 25 вересня 2014 року № 1034-VI, від 05 березня 2015 року № 1154-VI, від 09 квітня 2015 року № 1211-VI (далі − Програма), такі зміни:

 

     1.1. У тексті Програми слова «КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА-ІНТЕРНАТ ІІІ СТУПЕНЯ «ЮНКЕРСЬКЕ УЧИЛИЩЕ»» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» замінити на слова «КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЛІЦЕЙ З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ “ПАТРІОТ”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

   1.2. Доповнити пункт 2.2. «Модернізація змісту загальної середньої освіти» підрозділу 2 «Загальна середня освіта» розділу VII «ЗАХОДИ ПРОГРАМИ» підпунктом 7 (додаток 1), відповідно замінивши цифри в узагальнюючих рядках «Всього за підрозділом 2.2».

 

   1.3. Доповнити пункт 6.3. «Забезпечення національного виховання, розвитку і соціалізації учнів професійно-технічних навчальних закладів» підрозділу 6 «Професійно-технічна освіта» розділу VII «ЗАХОДИ ПРОГРАМИ» підпунктом 6 (додаток 2), відповідно замінивши цифри в узагальнюючих рядках «Всього за підрозділом 6.3».

 

   1.4. Доповнити підрозділ 9 «Соціальний захист» розділу VII «ЗАХОДИ ПРОГРАМИ» пунктом 2 (додаток 3), відповідно замінивши цифри в узагальнюючих рядках «Всього за підрозділом 9» та «Всього за Програмою».

 

2. Затвердити Порядок надання та використання субвенції державному бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету (додається).

 

3. Харківській обласній державній адміністрації забезпечити  фінансування заходів Програми виходячи з можливостей обласного бюджету.

 

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань науки, освіти, культури, історичної спадщини, духовності та національних меншин (Дулуб Л.М.), з питань бюджету (Немикіна Л.П.)

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                           С. Чернов