Пояснювальна записка

 

до проекту рішення обласної рад «Про внесення змін до рішення  обласної ради від 25 листопада 2010 року № 4-VІ "Про визначення умов оплати праці голови обласної ради, першого заступника та заступника голови обласної ради" (із змінами)»

 

Відповідно до ст. 22  Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування”, ст. 33 Закону України “Про державну службу” та постанови Кабінету Міністрів України від 3 травня 1994 р. № 283 “Про порядок обчислення стажу державної служби”  посадовим особам місцевого самоврядування установлюється надбавка за вислугу років у   відсотках   до посадового  окладу,  з  урахуванням  надбавки за ранг, залежно від стажу державної служби або  служби в органах місцевого самоврядування.

Станом на 09 липня 2015 року стаж державної служби та служби в органах місцевого самоврядування Олешко О.П., першого заступника голови обласної ради, складає 20 років 00 місяців 01 день, що дає право на збільшення надбавки до 30 відсотків посадового окладу, з урахуванням надбавки за ранг.

Враховуючи, що відповідно до статті 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»  умови оплати праці посадових  осіб  місцевого самоврядування визначаються  органом  місцевого  самоврядування  виходячи з умов оплати праці,  встановлених для державних  службовців  відповідних категорій і посад, пропонується винести на розгляд обласної ради  проект рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 листопада 2010 року № 4-VI  «Про визначення умов оплати праці голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради» (із змінами)» стосовно змін у оплаті праці першого заступника голови обласної ради Олешко О.П., пов’язаних із встановленням нового відсотку надбавки за вислугу років. 

 

Начальник відділу кадрової роботи

та нагород виконавчого апарату

обласної ради                                                                      О.Сінельнік