Пояснювальна записка

до проекту рішення Харківської обласної ради «Про хід виконання у
І півріччі 2015 року
регіональної Програми запобігання і протидії корупції в Харківській області на 2013-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 25 квітня 2013 року № 686-VІ (зі змінами)»

 

Відповідно до пункту 16 Плану заходів з впровадження Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд”, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 липня 2012 року № 514-р, обласною державною адміністрацією розроблено регіональну Програму запобігання і протидії корупції в Харківській області на 2013-2015 роки,

            До розробки зазначеної регіональної Програми були залучені громадські організації, а також провідні навчальні та наукові заклади Харківщини, які займаються проблемами запобігання та протидії корупції.

            Регіональна Програма щодо запобігання і протидії корупції в Харківській області на 2013-2015 роки, яка містить максимально конкретизовані завдання щодо запобігання і протидії корупції та терміни їх виконання, затверджена 25 квітня 2013 року рішенням ХХІ сесії обласної ради VІ скликання.

Метою регіональної Програми запобігання та протидії корупції в Харківській області на 2013-2015 роки є забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері запобігання і протидії корупції, розроблення та здійснення комплексу заходів щодо зменшення випадків корупційних діянь в області шляхом обмеження дій та усунення факторів, що сприяють виникненню корупції, а також формування у суспільстві негативного ставлення до корупції як суспільно небезпечного явища.

Важливим напрямком протидії корупції в регіональній Програмі є і заходи з організації забезпечення доброчесності на державній службі, основним виконавцем яких є профілюючий відділ з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації.

У регіональній Програмі передбачений очікуваний результат діяльності, тобто індикатори, за якими буде оцінюватися її ефективність.

Відповідно до регіональної Програми правоохоронними органами області у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування спільно з іншими суб’єктами виконання регіональної Програми протягом звітного періоду здійснено низку організаційних та практичних заходів.

Відповідно до розділу 1 «Заходи щодо науково-аналітичного забезпечення запобігання і протидії корупції в області» регіональної Програми науковцями Харківського національного університету внутрішніх справ підготовлено у звітному періоді науковий звіт щодо науково-аналітичного забезпечення запобігання і протидії корупційним діянням в Харківській області.

Обсяг фінансування регіональної Програми на 2015 рік складає 155,00 тис. грн., але у І півріччі поточного року фінансування заходів по регіональній Програмі не проводилося.

Реалізація передбачених регіональною Програмою заходів триває та знаходиться під постійним контролем обласної державної адміністрації.

 

 

 

Заступник директора Департаменту

оборонної, мобілізаційної роботи та

взаємодії з правоохоронними органами

Харківської обласної державної

адміністрації - начальник управління

по взаємодії з правоохоронними органами                                   Ю.В. Кутєпов