Звернення Харківської обласної ради

до Президента України, Верховної Ради України

та Кабінету Міністрів України

 

 

 

 

Ми, депутати Харківської обласної ради, звертаємося до Президента України, народних депутатів України, Кабінету Міністрів України з проханням внести зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік", Бюджетного кодексу України та інших відповідних законодавчих актів України стосовно відрахування до місцевих бюджетів     25 відсотків від рентної плати за нафту, природний газ та газовий конденсат, що видобуваються в областях України, у тому числі і в Харківській області.

Депутатський корпус Харківської обласної ради глибоко стурбований тим, що органи місцевого самоврядування не в змозі у повному обсязі забезпечувати виконання делегованих та власних повноважень у зв’язку із значною обмеженістю фінансових ресурсів.

Відрахування до Державного бюджету України рентної плати за нафту, природний газ та газовий конденсат, що видобуваються в Харківській області, за 2005 рік склали 307,7 млн грн., за 2006 рік – 412,9 млн грн., розрахунковий показник, доведений на перший квартал 2007 року, склав 156,6 млн грн. Однак, Харківська область не отримує жодної копійки від зазначених платежів.

У разі прийняття відповідного рішення щодо встановлення відрахування до місцевих бюджетів 25 відсотків від рентної плати за нафту, природний газ та газовий конденсат, що видобуваються в областях України, надходження до обласного бюджету зростуть, що дасть змогу в більшому обсязі забезпечувати фінансування як делегованих, так і власних повноважень обласної ради.

Враховуючи вищевикладене, зважаючи на обмеженість можливостей щодо наповнення місцевих бюджетів, звертаємося з проханням внести зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік", Бюджетного кодексу України та інших відповідних законодавчих актів України щодо відрахування 25 відсотків від рентної плати за нафту, природний газ та газовий конденсат до місцевих бюджетів тих регіонів, на території яких вони видобуваються.

Сподіваємось на підтримку, розуміння і позитивне вирішення порушеного питання.

 

Схвалено

рішенням обласної ради

від 08 лютого 2007 року № 182-V  (182-5-рр)

(XI сесія Vскликання)

 

 

 

Голова обласної ради                                                                   В. Салигін