ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про внесення змін

до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області

на 2015 рік, затвердженої рішенням обласної ради

від 15 січня 2015 року № 1143-VI (зі змінами)»

 

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

 

Прийняття рішення обласної ради полягає в необхідності внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2015 рік (далі – Програма), затвердженої рішенням обласної ради від 15 січня 2015 року № 1143-VI (зі змінами).

 

2. Цілі і завдання прийняття акта

 

Зміни до частини I «Пріоритети та основні завдання соціально-економічного розвитку області на 2014 рік», розділу 1.3.10. «Освіта» таблицю «Регіональне замовлення на підготовку та підвищення кваліфікації педагогічних кадрів вищими навчальними закладами комунальної форми власності по галузі «Освіта» на 2015/2016 навчальний рік» викласти у новій редакції з метою підготовки та підвищення кваліфікації більшої кількості педагогічних кадрів вищими навчальними закладами комунальної форми власності.

Зміни до частини ІV «Прогнозна сума видатків на фінансування окремих заходів на 2015 рік», а саме викласти таблицю 4.9. «Фінансова підтримка КП ХОР «ОБЛАСНИЙ ЛОГІСТИЧНИЙ ЦЕНТР» у новій редакції з метою оплати поточних видатків підприємства, оплати праці, нарахувань на оплату праці, оренди приміщення, відшкодування експлуатаційних витрат.

Доповнення частини ІV «Прогнозна сума видатків на фінансування окремих заходів на 2015 рік» таблицею 4.12. «Ліцензійне програмне забезпечення у сфері будівництва» здійснюється з метою виділення коштів з обласного бюджету для придбання ліцензійної програмної продукції.

Зміни до частини V «Капітальні вкладення на об’єкти соціально-економічного значення у 2015 році» таблиць по галузях «Охорона здоров'я»,  «Житлово-комунальне господарство», «Культура і туризм», «Освіта» та «Фізична культура і спорт» направлені на планування фінансування та здійснення заходів з капітального ремонту деяких об’єктів.

 

3.  Загальна характеристика та основні положення акта

 

В основних положеннях акта вносяться зміни до частини I «Пріоритети та основні завдання соціально-економічного розвитку області на 2014 рік», розділу 1.3.10. «Освіта» таблицю «Регіональне замовлення на підготовку та підвищення кваліфікації педагогічних кадрів вищими навчальними закладами комунальної форми власності по галузі «Освіта» на 2015/2016 навчальний рік» викласти у новій редакції.

Зміни до частини ІV «Прогнозна сума видатків на фінансування окремих заходів на 2015 рік», а саме викласти таблицю 4.9. «Фінансова підтримка КП ХОР «ОБЛАСНИЙ ЛОГІСТИЧНИЙ ЦЕНТР» у новій редакції.

Також, частина ІV «Прогнозна сума видатків на фінансування окремих заходів на 2015 рік» доповнюється таблицею 4.12. «Ліцензійне програмне забезпечення у сфері будівництва»

Зміни до частини V «Капітальні вкладення на об’єкти соціально-економічного значення у 2015 році» вносяться шляхом викладання у новій редакції таблиць по «Охорона здоров'я»,  «Житлово-комунальне господарство», «Культура і туризм», «Освіта» та «Фізична культура і спорт».

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

 

Розроблення стратегічних документів економічного і соціального розвитку регулюється Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації», «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України».

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

 

Прийняття рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2015 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 15 січня 2015 року № 1143-VI» (зі змінами), потребує додаткового бюджетного фінансування з обласного бюджету відповідно до проекту рішення.

 

 

Директор Департаменту економіки

і міжнародних відносин Харківської

обласної державної  адміністрації                                                              В.М. Коваленко