ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

Проект має на меті сприяти сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом підтримки та співфінансування громадських ініціатив. В основі Проекту лежить підхід «розвиток, орієнтований на громаду». Він передбачає, що місцеві громади, органи місцевої виконавчої влади та самоврядування спільно визначатимуть пріоритети розвитку своїх територій, спільно плануватимуть та реалізовуватимуть заходи для забезпечення сталого розвитку свого села, селища та міста.

Впровадження Проекту показало, що в невеликих селах існує величезний потенціал, який може спричинити значні зміни в регіоні в напрямку його розвитку та процвітання.

Підтримані місцеві ініціативи в межах Проекту насправді стали «маленьким дивом» і показали, що навіть за невеликої фінансової підтримки поєднанням зусиль громади, органів місцевої влади та інших партнерів можна змінювати життя громади на краще.

Проект «Разом у майбутнє» відкрив перед громадами нові перспективи, усвідомлення колективної сили і спільних дій, можливість отримувати додаткові ресурси власного розвитку і, зрештою, можливість поліпшувати своє життя і творити своє майбутнє. Громадяни почали діяти усвідомлено і цілеспрямовано. Саме цей процес: «бачення – усвідомлення – дія» – набирає сили у громадах нашого краю.

Враховуючи набутий досвід та з метою подальшої популяризації проекту пропонується Положення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних  громад «Разом в майбутнє» викласти у новій редакції.

 

 

Голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності

                 ________________ Н. Тітов

 

Голова постійної комісії

з питань бюджету

 

 

 

 

             _____________ Л. Немикіна