Пояснювальна записка

до проекту рішення обласної ради

 

Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016  2020 роки та Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для організації проведення санаторно-курортного лікування інвалідів загального захворювання та інвалідів дитинства у санаторно-курортних закладах місцевої кліматичної зони, затверджених рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року №15-VII, та затвердження Порядків використання коштів, передбачених в обласному бюджеті: для відшкодування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та інвалідів війни; для організації профілактичної роботи (за корекційними програмами) з особами, які вчинили насильство; для надання фінансової підтримки громадським організаціям для забезпечення роботи спеціалізованого автотранспорту

 

Проект рішення вноситься за ініціативою обласної державної адміністрації з метою внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року №15-VII (далі – Програма), шляхом доповнення підрозділу 2. «Соціальний захист інвалідів» розділу 8. «Напрями діяльності та заходи комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки» підпунктом 2.2, який передбачає відшкодування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та інвалідів війни із зазначенням відповідного фінансового забезпечення на здійснення заходу по рокам, та затвердження відповідного Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на ці цілі.

Для забезпечення ефективного використання коштів обласного бюджету та своєчасного забезпечення осіб з інвалідністю санаторно-курортним лікуванням вносяться зміни до Порядку використання коштів обласного бюджету для організації проведення санаторно-курортного лікування інвалідів загального захворювання та інвалідів з дитинства у санаторно-курортних закладах місцевої кліматичної зони, затвердженого рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII.

Змінами передбачено здійснення закупівлі путівок місцевими органами соціального захисту населення за місцем перебування на обліку осіб з інвалідністю. Зазначені зміни дозволять максимально врахувати потреби осіб з інвалідністю у санаторно-курортному лікуванні відповідно до медичних показань та груп інвалідності.

Фінансування витрат буде проводитися за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету районним бюджетам, бюджетам міст обласного значення.

Крім того для врегулювання питань щодо правомірності використання коштів обласного бюджету для виконання заходів стосовно організації профілактичної роботи (за корекційними програмами) з особами, які вчинили насильство, та фінансової підтримки громадських організацій для забезпечення роботи спеціалізованого автотранспорту з метою перевезення мало мобільних груп населення до закладів охорони здоров'я, розташованих на території м. Харкова  пропонуються до затвердження відповідні порядки використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на ці цілі.

 

 

 

 

Директор Департаменту

соціального захисту населення

Харківської обласної державної

адміністрації                                                                                                          Ю.І. Шпарага