ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ,

міст області закінченого будівництвом об’єкта: «Капітальний ремонт системи теплопостачання з установкою модульної котельні у КУ Зміївський геріатричний пансіонат у м. Зміїв Харківської області»

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття розпорядження

 

Зазначений проект рішення розроблено у зв’язку із введенням в експлуатацію об’єкту «Капітальний ремонт системи теплопостачання з установкою модульної котельні у КУ Зміївський геріатричний пансіонат у м. Зміїв Харківської області» на підставі декларації про готовність об’єкта до експлуатації від 11 серпня 2015 року № ХК 143152220615.

 

2. Мета і шляхи її досягнення

 

 Прийняття зазначеного об’єкту до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області дозволить забезпечити належне теплопостачання КУ Зміївський геріатричний пансіонат у м. Зміїв Харківської області з використанням альтернативних видів палива, а саме – пелетів, що має свої переваги та дозволить економити бюджетні кошти на витрати газу.

 

3. Правові аспекти

 

Проект рішення обласної ради підготовлено на підставі статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та рішення сесії Харківської обласної ради від 25 вересня 2014 року № 1039-VI «Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 січня 2014 року № 938-VI «Про обласний бюджет на 2014 рік» та додатків до нього (зі змінами).

 

4. Фінансово-економічне обґрунтування

 

Фінансування об’єкту здійснювалося за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій по Харківській області у 2014 році та співфінансування з обласного бюджету відповідно до рішення обласної ради від 25 вересня 2014 року № 1039-VI «Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 січня 2014 року № 938-VI «Про обласний бюджет на 2014 рік» (із змінами).

Загальна вартість основних фондів, які приймаються в експлуатацію складає 3 141 965 грн.

 

5.      Позиція заінтересованих органів

 

Проект рішення обласної ради не стосується інтересів інших органів. 

 

6.      Регіональний аспект

 

Прийняття рішення обласної ради не впливає на регіональний розвиток.

 

7.      Громадське обговорення

 

Прийняття рішення обласної ради не потребує громадських обговорень.

 

8.      Прогноз результатів

 

Прийняття об’єкту до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області з подальшою передачею об’єкту на баланс КУ Зміївський геріатричний пансіонат на праві оперативного управління дозволить забезпечити найбільш економічний вид теплопостачання пансіонату в м. Зміїв Харківської області.

 

 

 

 

 

Заступник директора

Департаменту капітального

будівництва Харківської обласної

державної адміністрації – начальник

 управління фінансових ресурсів                                                                 В.І. Норчак

 

 

«____» ____________ 2016 р.