Пояснювальна записка

до проекту рішення обласної ради

 

Про виконання обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 листопада 2012 року № 546-VI (XVII сесія VI скликання)

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

Прийняття рішення обласної ради полягає в необхідності зняття з контролю обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012 – 2015 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням обласної ради від 15 листопада 2012 року № 546-VI (зі змінами), термін дії якої закінчився у грудні 2015 року.

Метою Програми було створення сприятливих умов для подальшого розвитку громадянського суспільства у регіоні, залучення громадян до процесу прийняття публічних рішень на місцевому рівні, зміцнення громадянського суспільства на засадах впровадження принципів належного врядування з урахуванням конкретних особливостей історико-культурного та соціально-економічного розвитку регіону, досягнення європейських стандартів у забезпеченні та захисті прав і свобод людини і громадянина.

Враховуючи важливість сприяння громадській активності та збереження громадянського порозуміння на території Харківської області Харківською обласною державною адміністрацією підготовлено та надано до Харківської обласної ради на розгляд на сесії Програму сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016 – 2020 роки.

 

2. Цілі і завдання прийняття акта

Основне завдання – звіт про виконання обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки.

 

3. Загальна характеристика та основні положення акта

Офіційне закінчення дії Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012 – 2015 роки.

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

У даній сфері правового регулювання діють закони України «Про місцеві державні адміністрації», «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна цільова Програма сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012 – 2015 роки.

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

Прийняття рішення «Про виконання обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 листопада 2012 року № 546-VI (XVII сесія VI скликання) не потребує додаткового фінансування.

 

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття рішення

Прийняття проекту рішення надасть можливість у подальшому прийняти нову програму обласну Програму розвитку громадянського суспільства на 2016 – 2020 роки.

 

 

 

 

Директор Департаменту

масових комунікацій

Харківської обласної

державної адміністрації                                                             В.В. Аннопольська