ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про хід виконання у 2015 році заходів комплексної обласної програми

«Здоров’я Слобожанщини» на 2015 – 2016 роки,

затвердженої рішенням обласної ради
від 05 березня 2015 року № 1152-VI (зі змінами)»

 

Комплексна обласна програма «Здоров’я Слобожанщини» визначає основні напрямки підвищення доступності та покращення якості медичної допомоги громадянам – жителям Харківської області в 2015 – 2016 роках, насамперед, пільгових або соціально особливих контингентів, та передбачає конкретні заходи щодо удосконалення матеріально-технічної бази спеціалізованих закладів охорони здоров’я, закладів обласного значення і медичних закладів первинного та вторинного рівня, що належать до комунальної власності окремих територіальних громад Харківської області або до їх спільної власності.

Метою комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2015 – 2016 роки, затвердженої рішенням сесії Харківської обласної ради від 05.03.2015 № 1152-VI (із змінами), є реалізація основних пріоритетів державної соціальної політики у сфері охорони здоров’я Харківської області з огляду на конкретні завдання соціально-економічного розвитку регіону та на підставі конкретних показників обласного бюджету Харківської області по галузі на конкретний бюджетний період.

Обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації у 2015 році в повному обсязі зазначених заходів та складових Програми, з урахуванням внесених впродовж звітного періоду змін, становив 84 341,846 тис.грн.

Фінансування заходів, що потребували планування та виділення фінансових ресурсів обласного бюджету в межах доведених асигнувань на виконання комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини», з огляду на реальні можливості обласного бюджету у 2015 році, склало 52,4 %, що становить 44 161,846 тис.грн.

Інформація про виконання конкретних напрямів, заходів та складових Програми у 2015 році та про обсяги фінансування заходів Програми додається.

 

 

 

 

 

Директор Департаменту

охорони здоров’я Харківської обласної

державної адміністрації                                                                                         О.В. Галацан

 

 

 

Берест 705 10 91