ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів культури»

 

Відповідно до статті 21 Закону України «Про культуру» (у редакції Закону № 955-VIII від 28.01.2016) керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

1.        ОБЛАСНИЙ  КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА», розташований за адресою: м. Харків, вул. Полтавський Шлях, 18.

Основною метою діяльності Закладу є підготовка і реалізація творчої колективної та індивідуальної продукції (вистави, тематичні театрально-концертні програми та ранки, концерти, інтермедії для дітей та дорослих, творчі вечори та зустрічі, театрально-виховні та театрально-розважальні заходи та інше), що відповідає естетичним потребам суспільства та сприяє вихованню та формуванню у глядачів високих моральних якостей відповідно до вимог загальнолюдської моралі й розвитку естетичних смаків, творчих можливостей підростаючого покоління, залучення його до цінностей української національної та світової культури, постановка й показ вистав та заходів на високому професійному рівні.

Посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА»  на умовах контракту  від 25 березня 2011 року займає Гапанович Андрій Федорович. Строк закінчення контракту – 28 березня 2016 року.

2.    ОБЛАСНИЙ  КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА», розташований за адресою: м. Харків, просп. Ювілейний, 49/8.

Головною метою діяльності закладу є створення умов для забезпечення рівних прав для юнацтва та молоді, незалежно від їх національності, соціального стану та віросповідання, на вільний доступ до інформації в доступній і безпечній для них формі, сприяння безперервній освіті, процесам соціалізації підростаючого покоління, становленню особистості, розкриттю творчого потенціалу молоді.

Посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» на умовах контракту  від 26 березня 2012 року займає Жарова Маргарита Володимирівна. Строк закінчення контракту – 02 квітня 2016 року.

3.    КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф. СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, розташований за адресою, м. Харків, вул. Університетська, 5.

Метою діяльності закладу є комплектування, збереження, наукове вивчення, експонування та популяризація культурних цінностей, сприяння  індивідуальному та колективному духовному самовизначенню людей, формуванню історичної пам’яті українського народу з урахуванням місцевих особливостей, ствердженню української нації як самодостатньої одиниці світової цивілізованої спільноти, вихованню гармонійно розвиненої особистості і розвитку українських національних традицій, формуванню цілісного культурно-інформаційного простору та захисту і просуванню високоякісного культурного продукту.

Посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф. СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ на умовах контракту від 03 квітня 2003 року  займає Цигульов Володимир Анатолійович. Строк закінчення контракту – 04 квітня 2016 року.

4.        КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР», розташований за адресою: м. Харків, вул. Сумська, 25.

Головною метою діяльності закладу є надання культурних послуг населенню, розвиток видовищних видів мистецтва, формування та задоволення потреб населення в театрально-концертному мистецтві, організація театрально-концертної діяльності, співробітництво з суб’єктами культурної діяльності незалежно від відомчого підпорядкування та форми власності.

Посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР» на умовах контракту № 163 від 13.03.2015 займає Трохименко Олександр Петрович. Строк закінчення контракту  - 13 червня 2016 року.

5.        КОМУНАЛЬНЕ  ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ “КІНОТЕАТР «БОММЕР»”, розташовано за адресою: м. Харків, вул. Полтавський Шлях, 6.

Головною метою діяльності підприємства є забезпечення державної політики з прокату кіно-відеофільмів на території міста Харкова та Харківської області, пропаганда кращих творів вітчизняного та зарубіжного кіно,  ефективне використання і збереження фондів кінотеатру, як осередку історичної і культурної спадщини міста Харкова.

 

Відповідно до статті 212 Закону України «Про культуру» орган управління оголошує конкурс на посаду керівника державного чи комунального закладу культури не пізніш як за два місяці до завершення строку повноважень керівника державного чи комунального закладу культури відповідно до контракту або впродовж семи днів з дня дострокового припинення його повноважень.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 21, 212 Закону України «Про культуру», підготовлено проект рішення обласної ради «Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів культури».

 

 

 

 

Начальник  управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату  обласної ради                                           М.П. Бур’янова