ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення обласної ради «Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та визнання деяких рішень обласної ради такими, що втратили чинність»

 

Рішенням обласної ради від 10 липня 2014 року № 1008-VІ «Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та визнання деяких рішень обласної ради такими, що втратили чинність» затверджений порядок підготовки, розгляду, погодження та підписання контрактів з керівниками комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Відповідно до законів України «Про культуру» (ст. 21, ст. 211-215), «Про вищу освіту» (ст. 42), «Основи законодавства України про охорону здоров’я» (ст.16), «Про соціальні послуги», «Про фізичну культуру і спорт», інших нормативно-правових та законодавчих актів, змінився порядок призначення на посаду керівників закладів вищої освіти, культури, фізичної культури та спорту, охорони здоров’я.

Враховуючи дані зміни виникла необхідність приведення Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, до норм чинного законодавства України та затвердження його у новій редакції.

            Керуючись статтею 65 Господарського кодексу України, Кодексом законів про працю  України, пунктами 20, 27 частини першої статті 43 та статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законами України «Про культуру», «Про вищу освіту», «Основи законодавства України про охорону  здоров’я», «Про соціальні послуги», «Про фізичну культуру і спорт» підготовлено проект рішення «Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та визнання деяких рішень обласної ради такими, що втратили чинність».

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату

обласної ради                                                                                         М.П. Бур’янова