Пояснювальна записка

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про внесення змін до соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014 – 2018 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886-VI (зі змінами)».

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення

Проектом рішення затверджується фінансування сфер фізичної культури і спорту зокрема, розширення мережі фізкультурно-оздоровчих центрів, проведення змагань з олімпійських видів спорту та визнаних у державі неолімпійських видів спорту на 2016, 2017 та 2018 роки.

 

2. Мета і завдання прийняття рішення

Зміни до соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014 – 2018 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886-VI (зі змінами) передбачають збільшення фінансування окремих заходів Програми з метою створення належних умов у спортсменам, тренерам та іншим учасника спортивних заходів, підвищення спортивного іміджу Харківської області, як на Всеукраїнському так і світовому рівні.

 

3. Загальна характеристика та основні положення проекту рішення

Внесення змін до соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014 – 2018 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886-VI (зі змінами).

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання.

Цей проект рішення ґрунтується на нормах законів України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

Необхідність внесення  змін  до обласної Програми визначена потребою у збільшенні обсягів фінансування заходів зазначеної вище Програми, що, у свою чергу, пов’язано зі зростанням цін на усі види послуг, у тому числі: транспортних, подорожчанням продуктів харчування, збільшенням рівня інфляції.

 

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття рішення

Прийняття проекту рішення надасть можливість:

-                     створення належних умов у підготовці спортсменів до спортивних змагань;

-                     створити сучасні умови для соціальної адаптації та реалізації осіб з обмеженими фізичними можливостями;

-                     підвищити спортивний імідж Харківської області, як на Всеукраїнському так і світовому рівні;

-                     забезпечити державну підтримку спортсменам, тренерам та іншим учасника спортивних  заходів.

 

7.                  Запобігання корупції

У проекті акта відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень. Громадська антикорупційна експертиза не проводилася.

 

 

 

Директор Департаменту у справах молоді

та спорту Харківської обласної

державної адміністрації                                                               В.В. Кириленко

 

 

 

14.03.2016 р.