ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

___ сесія  VІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

ПРОЕКТ

 

Від «___»_________ 2016 року                                                                         № ___-VІI

 

Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та визнання деяких рішень обласної ради такими, що втратили чинність

 

Відповідно до статті 65 Господарського кодексу України, Кодексу законів про працю  України, законів України «Про музеї та музейну справу», «Про бібліотеки і бібліотечну справу», «Про театри і театральну справу», «Про культуру», «Про вищу освіту», «Основи законодавства України про охорону  здоров’я», «Про соціальні послуги», «Про фізичну культуру і спорт», пунктів 20, 27 частини першої статті 43, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1.      Затвердити Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (додається).

 

2. Доручити голові обласної ради:  

      2.1. Укладати і вносити зміни до контрактів з керівниками комунальних підприємств, установ, закладів  (крім навчальних закладів)  та вищих навчальних закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, згідно із затвердженим Положенням.

      2.2. Здійснювати призначення працівників виконуючими обов’язки керівника комунального підприємства, установи, закладу (крім навчальних закладів) та вищих навчальних закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та знімати з них виконання таких обов’язків згідно із вищезазначеним Положенням.

     2.3. Подовжувати, як виняток, у міжсесійний період шляхом видання відповідного розпорядження термін дії контракту керівника строком до трьох місяців та звільняти керівника комунального підприємства, установи, закладу (крім навчальних закладів) у порядку, встановленому чинним законодавством України та вищезазначеним Положенням.   

2.4. Погоджувати штатний розпис та затверджувати річні фінансові плани комунальних підприємств, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.  

2.5. Погоджувати облікову політику, відрядження за межі України, графік та терміни відпусток керівників комунальних підприємств, установ, закладів (крім навчальних закладів) та вищих навчальних закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (з інформуванням Харківської обласної державної адміністрації).

     2.6. Видавати розпорядження щодо застосування до керівників комунальних підприємств, установ, закладів (крім навчальних закладів) та вищих навчальних закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, дисциплінарних стягнень згідно із вищезазначеним Положенням.

 

3.      Делегувати Харківській обласній державній адміністрації повноваження щодо:

3.1.       Погодження  річного  фінансового плану комунальних підприємств, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

3.2.       Погодження статутів (положень) та змін до них комунальних установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

4. Визнати таким, що втратило чинність, рішення Харківської обласної ради від 10 липня 2014 року № 1008-VІ «Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та визнання деяких рішень обласної ради такими, що втратили чинність».

 

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань спільної власності територіальних громад області (Гасан Л.М.).

 

 

Голова обласної ради                                                                                                      С. Чернов

 

 

 

 

Розробник: управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради, 705-32-88